Prestig Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Mam tak starego laptopa ze nigdzie nie moge znalezc jego danych technicznych Chce sobie zakupic karte wifi na pci, ale zauwazylem ze sa jakies 16 i 32bit lub minipci. Czy moze wifi lepiej na usb kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Mam tak starego laptopa ze nigdzie nie moge znalezc jego danych technicznych Chce sobie zakupic karte wifi na pci, ale zauwazylem ze sa jakies 16 i 32bit lub minipci. Czy moze wifi lepiej na usb kupic. Sprawdz Everest'em lub Sis of Sandra , Fresh diagnose lun nawet stara AIDA 32. O jakim wejsciu dokladnie mowisz? PCMCIA czy mPCI? 16/32 jest to podzial predkosci (transferu) cos jak USB 3.0 - 2.0 - 1.1 - 1.0. PCMCIA to slot najczesciej na bocznej scianie laptopa , mPCI to slot wewnetrzny na karty typu mPCI. Sadzac z opisu chodzi tobie o PCMCIA ale piszac "....zakupic karte wifi na pci...." rozumiem jako mPCI - w obu slotach mozesz umiescic karty WiFi. Problem polega ze ok 90% laptopow starszych niz 5 lat nie posiada anteny wewnetrznej do kart WiFI na slot mPCI wiec konieczny bedzie montaz anteny wewnetrznej czyli rozkrecenie twojego staruszka. Edytowane 18 Grudnia 2007 przez makaron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prestig Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Mi chodzi o ten PCMCIA, bo znalazlem na allegro pentagrama za 55zl, tylko teraz mam dylemat czy nie kupic na usb z antena. Posiadam laptopa ktory ma wbudowany juz w sobie wifi i czy w nim bedzie lepszy zasieg od starego lapa z wifi na pcmcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 tak, będzie lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...