R@V Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Wlasnie kiedys kolega (mozliwe ze sciemniacz :D ) powiedzial mi ze mozna zrobic z komputera zdjecie satelitarne np swojego osedla :D (mowie oczywiscie o polaczeniu sie z jakas strona internetowa) ok ok spoko nie smiejcie sie :D slyszal moze ktos o czyms takim ? wedlug mnie jest to raczej nie mozliwe ale co mi szkodzi zapytac ;D pozdrowka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 no mi sie wydaje ze jest to nierealne :) ale jakby co to by byla zajebista sprawa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 eh mysle ze to jest zupelnie nie realne :], to by byly za duze koszta ... , Chyba ze cos takiego by bylo platne ... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Nie zrobic tylko sciagnac, chyba ze masz $2k, albo $200k (jak musza zmianiac orbite) - ceny od ruskich. Sciagnac mozesz gotowe zdjecia z terraserver (->wysukiwarka). 1 pixel- 5 do 20 m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Spaceimaging robi na zamowienie. Mozna sobie zamowic zdjatko. Co do cen to 7,7 dolca za kilometr kwadratowy (kolor), 7 baksow za czarno biale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Wszystko jest mozliwe w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 A czy zamiast sledzic ziemie z satelity za pieniadze nie chcielibyscie na odwrot za darmo? TZN Satelity z ziemi: JTrack3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Mam znajomego (jest elektronikiem komputerowym), znalazł kiedyś schemat odbiornika satelitarnego (na internecie oczywiście). Musiał przerobić starą krótkofalówkę, która obsługiwała pewne fale radiowe, coś dolutował, zrobił wzmacniacz sygnału i antene z miedzi (dość pokaźną). Całość podłączył do kompa, ściągnoł jakieś oprogramowanie i każdego dnia nie pamiętam teraz o której godzinie przelatyuje nad Polską satelita, który robi fotki, leci około 8 minut - wtedy można sobie te zdjęcia oglądać, jednak nie są to jakieś zbliżenia tylko duże połacie terenu, ale wygląda to zajeb..ie. Jednak po jakimś czasie mu się to znudziło, bo codziennie było niemal to samo i pozbył się tego gdzieś. Ale czy to jest wogóle legalne? Podejżewam, że nie. Szacuneczek! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Z 6 michów temu firma robiąca oprogramowanie dla geodezji i innych podobnych :) wypuściła tygodniową wersje programu za pomoca którego można było to zrobić, sam prubowałem ale niestety spóźniłem się jeden dzień :( a koszt programu jest raczej mało atrakcyjny dla szarego użytkownika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Mam znajomego (jest elektronikiem komputerowym), znalazł kiedyś schemat odbiornika satelitarnego (na internecie oczywiście). Musiał przerobić starą krótkofalówkę, która obsługiwała pewne fale radiowe, coś dolutował, zrobił wzmacniacz sygnału i antene z miedzi (dość pokaźną). Całość podłączył do kompa, ściągnoł jakieś oprogramowanie i każdego dnia nie pamiętam teraz o której godzinie przelatyuje nad Polską satelita, który robi fotki, leci około 8 minut - wtedy można sobie te zdjęcia oglądać, jednak nie są to jakieś zbliżenia tylko duże połacie terenu, ale wygląda to zajeb..ie. Jednak po jakimś czasie mu się to znudziło, bo codziennie było niemal to samo i pozbył się tego gdzieś. Ale czy to jest wogóle legalne? Podejżewam, że nie. Szacuneczek! Łooooo...szacunek dla kolegi 8O Ale żeby zakłócać satelitę starą krótkofalówką?! Mac Gaywer :?: :!: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 rok temu polscy studenci dostali się do kontroli Hubbla :D chciałbym wiedziec jak??? sam bym to zrobił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 wojto19a jest to legalne peciez :) Cholera przychodzi mi bardzo wolni podobny przykład ale neistetty.. potrwa to zanim obie to przypomnę :) (kilka dni pewnie ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 No no pare godzin mnie nie bylo a tu ile postow zajelo mi troszke ich czytanie :D wlasnie co do tego ze satelita leci co jakis czas jak kolega powiedzial co 8 min to wlasnie mi sie przypomnialo ze kolega moj ktory opowiedzial mi o tych zdjeciach cos o tym wspominal ze jak leci nad nami mozna pstryknac zdjecie :D cholerka hymmm jak by tak mozna bylo to niezle by bylo :D ale cos w tym musi byc bo widzialem zdjecie mojego osiedla gdzie bylo widac budynki bo bylo neizle zblizenie cholera nawet jezeli to nie on zrobil to skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> takie cudo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 .....a śfistak ................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 .....a śfistak ...................siedzi bo sreberka byly z przemytu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Mam znajomego ... Łooooo...szacunek dla kolegi 8O Ale żeby zakłócać satelitę starą krótkofalówką?! Mac Gaywer :?: :!: :) A kto mowil o zaklocaniu? To po prostu tak jakbys odbieral nowy kanal TVSAT, tylko mial do tego specjalny odbiornik(zrobiony z krotkofalowki). Nic nie nadajesz, tylko odbierasz- hmm... satelitarny sniffer 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 .....a śfistak ...................siedzi bo sreberka byly z przemytu :D Lub : siedzi i sreberka zaje.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 A lyzka na to nie mozliwe :D qrde panowie co to ma znaczyc :D qrcze to nie rozmawiamy tutaj o reklamach ;D hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 A lyzka na to nie mozliwe :D qrde panowie co to ma znaczyc :D qrcze to nie rozmawiamy tutaj o reklamach ;D hehe .... i to bez namaczania !!! ............ , więc po co przepłacać :?: 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 A lyzka na to nie mozliwe :D qrde panowie co to ma znaczyc :D qrcze to nie rozmawiamy tutaj o reklamach ;D hehe .... i to bez namaczania !!! ............ , więc po co przepłacać :?: 8O a swistak na to niemozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 A lyzka na to nie mozliwe there's no spoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 a widzieliscie filma "public enemy"? rotfllol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 aRoo"]A czy zamiast sledzic ziemie z satelity za pieniadze nie chcielibyscie na odwrot za darmo? TZN Satelity z ziemi: JTrack3D 8O 8O 8O 8O 8O 8O Po prostu ŚWIETNE :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 aRoo"]A czy zamiast sledzic ziemie z satelity za pieniadze nie chcielibyscie na odwrot za darmo? TZN Satelity z ziemi: JTrack3D 8O 8O 8O 8O 8O 8O Po prostu ŚWIETNE :D :D :D dla mnie bomba :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Qrde stronka fajna tylko ze wymaga rozryzienia ;) Ale strona jest bomba!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 kto by zrobil satelite do masowego uzytku z którego mogli by kozystac wszyscy ? o/ lal ! sciema ! :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 JTrack3D najlepsze ze mozesz wybrac odswiezanie (jak wybierzesz <1sek to widac jak sobie ladnie leci) mozna sobie wybrac tez zeby pokazywalo ci jaki pas na ziemi pokrywa, bardzo przyjemnie wygladaja satelity irydium, nie ma to jak zobaczyc na ekranie to oczym kiedys ktos prowadzil wyklady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skool Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 http://www.earthviewer.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 synu włam się do NASY ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 synu włam się do NASY ;] jak to za dobrych czasow atari i amigi:]]]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...