marius_b Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Witam! Od jakiegoś czasu mam taki problem. Wszelakie skanowania nie dają rady a Norton wykrywa co jakiś czas takie coś: "infostealer wowcraft". Monituje, że plik fsmgmt.dll (windows/system32) jest zarażony przy czym dodam, że taki plik nie istnieje! A przynajmniej nie widać go w Total Cmd. W trybie awaryjnym usunąłem wszystkie wpisy w rejestrze i przeskanowałem nortonem (nic nie znalazł) ale mimo wszystko dalej monituje o tymże wirusie 8O WTF? Macie jakiś sposób na tego śmiecia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Daj log z combofix oraz hijackthis. Oba wklej na http://wklej.org i podaj link. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius_b Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) http://wklej.org/id/c93f2a6137 Sporo tego, o to w ogóle chodziło? P.S W nazwi powinna być kropka: infostealer.wowcraft a przynajmniej tak to NAV wyświetlił. Znalazłem też kogoś z podobnym problemem: "Hi... I have the infostealer.wowcraft trojan and recently had my accounted hacked. I got it back, but I still have the trojan. I'm running NAV (I'm not sure what year, but I think 2006), and it detects the trojan. Every hour or so a message pops up telling me that it blocked Infostealer.wowcraft and that my system is secure. I followed the removal instructions on Norton's website (disable system restore, full virus scan, remove a registry key), however this did not work. The virus scan did not find anything (despite the message still appearing every hour), and the registry key I was supposed to remove did not exist. How can I remove this trojan from my system? " Edytowane 18 Grudnia 2007 przez marius_b Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zrob skan przy pomocy SuperAntiSpyware. Usun trojany ze wszystkich nosnikow wymiennych podlacznych pod USB i wylacz autostart dla wszystkich dyskow przy pomocy TweakUi. W hijackthis usun: R3 - URLSearchHook: Search Class - {08C06D61-F1F3-4799-86F8-BE1A89362C85} - C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\SEARCH~1.DLL (file missing) O20 - Winlogon Notify: fsmgmt - fsmgmt.dll (file missing) Usun z dysku te pliki: H:\UFO.exe C:\WINDOWS\system32\secpol.exe Wklej do notatnika to: REGEDIT4 [-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows nt\currentversion\winlogon\notify\fsmgmt] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\Load] [-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{22e81ba6-6dfd-11dc-8154-4d6564696130}] Zapisz jako fix.reg i uruchom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius_b Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Wielkie dzięki zrobiłem wszystko wg. przepisu, zobaczymy jak to się sprawdzi. Fajny jest ten Tweak UI przyda mi się i to bardzo :) Co do wykrycia na dysku H to nie wiem jak ale nie miałem nic podpiętego do USB oprócz modemu Sagem f800, no chyba że została zapamiętana karta pamięci mojego aparatu bądź czytnikopendriva 8O - sformatuję to i to. Co do SuperAntSpy - ma zabójczą ikonkę w trayu 8O - skanowanie trwa zobaczymy co wynajdzie... Nie wiem czy to było powiązane ale co jakiś "wywala" mnie z neta, tzn komp chodzi parę godzin i nagle "tracę" połączenie - nie wyświetla stron ani nie pobiera w programach typu bitcomet. Jeśli chodzi o właściwości połączenia (dial up dla neo) to po kliknięciu ppm pokazuje się "rozłącz" (tak jakby był połączony) ale i tak nie da się go użyć. Zupełnie jakby to zawisło. Wtedy wyłączam komputer - pokazują się dwa procesy które są zamykane po czym widzimy ekran windy xp "zapisywanie ustawień" i na tym zostaje. Taki schemat pojawia się z raz dziennie - mam nadzieję, że te powyższe rady pomogą i na to. Wielkie dzięki za poświęcony czas. Dam znać za jakiś czas. Pozdro! Edytowane 18 Grudnia 2007 przez marius_b Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...