BezbronnyPL Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Co do wyboru karty ,osobiście mam wewnętrzny opór przez radkami,choć ATI/AMD ma naprawdę ciekawe rozwiązania, to NV ze swoją brutalną wydajnością i poziomem sterowników-choć poważne wpadki ze sterami też mieli- jednak bardziej mnie przekonuje. IMO HD3850 512 MB ,to dość dobry wybór dla kogoś niezdecydowanego , w razie niezadowolenia strata mniejsza.Jak możesz dołożyć do 8800GT to weź-nie będziesz później żałował " mogłem dołożyć -poskąpiłem, a teraz już myślę o wymianie". Co do płyty Gigabyte-w zasadzie już się wypowiadałem .Moge tylko powtórzyć ,że płyta stoi o oczko wyżej niż polecane MSI czy Foxy, ale jest też skierowana do nieco innego odbiorcy, bardziej zorientowanego na stosunek cena/wyposażenie, niż cena/możliwości OC. Jeśli lubisz dłubać w kompie(OC), masz czas na sprawdzanie najlepszych ,najwydajniejszych ustawień to produkty MSI /Fox są dla Ciebie,chcesz wycisnąć wszystkie soki z CPU/pamięci to jest to świetny wybór. Jeśli wolisz Mobo w stylu "wystrzel i zapomnij "( od Hellfire) tzn. ustaw raz i używaj(szybkie OC bez zorientowania na absolutny max) , to weż GB. Ogólnie nie jestem pewien ,czy jest jakikolwiek sens brania GA-P35 C -DS3R (z obsługą DDR3) gdyż posiadając np.4GB DDR2 raczej nie będziesz ich wymieniał na 4GB DDR3 -prędzej zmienisz całą platformę gdy zajdzie potrzeba.Zresztą o ile dobrze pamiętam Nehalem będzie działał też z DDR2(na jednej z trzech podstawek). Co do płyty: -niezły layout(oprócz złącza IDE),brak fikuśnych i często zbędnych heat pipe-ów. -6 faz zasilania CPU(niższe temperatury okolic podstawki), co prawda nie ma co specjalnie wywyższać zalet 6(czy więcej) fazowego zasilania ,gdyż jest ,to raczej przydatne przy OC dzisiejszych Quadów.Z kolei przyszłe CPU intela, o kodowej nazwie Penryn, mają niższe zapotrzebowanie na prąd, co ooznacza ,że standard- czyli 4 fazy ,wystarczą w zupełności. -wszystkie potrzebne wej/wyjścia (SPIDIF,Tos-link) oprócz FireWire. -śledź e-sata z zasilaniem( rev.1) -wyśmienita dzwiękówka.I tutaj parę słów, gdyż wielu twierdzi, że tylko samodzielne karty są warte uwagi.Tu akurat podłączyłem Audigy 1 (pożyczone), oraz posiadane SB Live 5.1 Digital.I? O ile nieznacznie polepszyła się dynamika i wyrażnie tony niskie(potężniejsze), to jeśli chodzi o muzykalność to integra tego GB jest dużo ...lepsza.Słuchałem(pliki we FLAC) na Sennheiser PX-100 i Kosss Porta Pro, czyli obecnie na najlepszych słuchawkach, do sprzętu przenośnego ,które doskonale sprawują się jako słuchawki do PC. Fantastyczna przestrzeń,niezłe brzmienie- SB poszły do szuflady.W grach SB(EAX HD), to jednak fajna rzecz, ale SB do muzyki -niekoniecznie. Dla porównania, na Abit KN9 integra Realteka, to zupełnie inna liga(czyt.druga) -niezły support, BIOS zmieniałem już 4 razy(choć bez wyraźnej potrzeby). -RAID( dzięki ICH9R) Problemy? Jedyny to , kłopoty z zainstalowaniem zintegrowanej dzwiękówki -ale zażegnany po kilku minutach. Tyle ode mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trike3 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Jest to ciekawa odpowiedź i interesująca Ja osobiście nie szukam fajerwerków tylko chciałbym płytę na której załóżmy ustawię swojego kompa na Procek E6300 na 3.0 Ghz i tyle. Nigdy więcej nie zajrzę do środka. Jeżeli płyta Gigabyte jest w stanie spełnić taki warunek bez stresu to naprawdę ta mi wystarcza. Co do karty graficznej to nie wiem bo różnica między radeonem 3850a 3870 jest niewielka 40 PLN przy Asusie a 3870 mogę mięć za 700 PLN w wersji PowerColor (ponoć lepsza od Asusa). Jeśli chodzi o Geforce stać mnie max na Asus 880 GTS 320 MB Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 KLIK Za 189.50 zł. Patrzyłem przed wczoraj jakoś były jeszcze za 17x zł.. :PTyle że nie wiadomo na jakich kostkach a na alledrogo są selekcjonowane na Micronie. Może i w hurcie podrożały (ale żeby aż tak forum nakręcało sprzedaż :lol: ) Co do mobo Gigabyte do jest na rynku kilka rev tej płyty (rev 1.1 z LPT i COM oraz Rev 2.0 która ma zamias nich porty USB) Jeszcze jeśli chodzi o Radeony to 3850 można wynaleźć za 630zł więc różnica rośnie do 100zł (przy Asusie), taniej można kupić HD3870 Powercolor - ale nima gry :wink: A co do tego która grafika lepsza/gorsza (mam na myśli producentów) to różnice wynikają raczej z biosów niż konstrukcji kart gdyż te jak na razie są referencyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trike3 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 To poradźcie może mi znowu. Czy do rozsądnego tuningu powiedzmy core2duo na 3.0 GHz nic więcej Gigabyte się nadaje, czy ma inne eliminujące go motywy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...