CHRIS.J Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 witam Tak jak w temacie.Kursor nie reaguje na polecenia,ciągle ucieka.Dostałem niedawno laptopa i nie kumam o co tu biega.Po podłączeniu myszki tez wariuje.Czasem na chwile przystanie wiec moge cos kliknąc,ale za chwile znowu sie rozpedza i mam jazde.Zrobilem reinstalke systemu,ale nie wiem czy potrzeba jakies stery by to cholerstwo działało,gdyz dalej jest cyrk z tym kursorem.Mam laptop DELL Lattitude D610. Moze ktos mnie oświeci co robic (a miało by tak pięknie) :mur: Pozdrawiam Krzycho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) ma on na środku - między klawiaturą(nad spacją) cycek zwany trackpoint.Jest to dodatkowa mysz poza płytką zwaną Touchpad - która znajduje się pod spacją - takie 2w1 Prawdopodobnie jest on zwichrowany(uszkodzony - wyrobione mikrostyki) i ciągnie kursor w którąś ze stron możesz go sprobować naprawić(wyczyścić - może naszło kurzu) lub używać myszy bo pewnie wymiana będzie kosztowna ściągnij tą niebieską gumkę i luknij co tam się w środku kryje - całkiem możliwe, że będziesz musiał również wymontować klawiaturę Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHRIS.J Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 ok,sprawdze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Na 99% jak już było napisane wyrobiony jest Trackpoint. Wyczyszczenie może pomóc coś ale nie na długo. Są dwie opcje: - jeżeli nie masz jeszcze zainstalowanych to zainstaluj sterowniki Synaptics do touchpada i wyłącz trackpoint w sterownikach, - wyciągnij klawiaturę i pod nią w od trackpointa odchodzi taka wąska tasiemka - odłącz ja po prostu i zabezpiecz taśmą izolacyjna dla bezpieczeństwa :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jak już ktoś napisał to na 99% trackpoint (ten cycek :wink: ). W biosie masz możliwość wyłączenia go. Są tam jeszcze inne opcje dotyczące działania touchpada, trackpointa i myszki. Pobaw się nimi a znajdziesz odpowiednią dla siebie. Oczywiście musisz znać język angielski, a jeżeli nie znasz to już ci nie pomogę. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf.09 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) nic się nie wrobiło, ani zabrudziło - mam nową mysz i dzieje się to samo co ze starą - PerfectRegistry ,Malwarebytes Anti-Malware, Baidu PC Faster, Baidu Antivirus - nic nie wykrywają, jednak musi to być jakiś wirus, bo kiedyś maiłem już to samo i musiałem zresetować, a potm wgrać wszystko od początku i przeszło - wyzdrowiało - ale może jest jakiś program bardziej szczegółowiej przeszukuje komputer - bo jak pomyślę ile będę miał roboty to się odechciewa - pomocy! mysz chodzi własnymi ścieżkami! Edytowane 23 Stycznia 2017 przez graf.09 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 A wyłączyłeś tego TrackPointa ? Przecież on działa niezależnie od myszki, wiec jak jest z nim jakiś problem to bez względu jaką mysz podłączyć to i tak on będzie narzucał działanie kursora jeśli jest uszkodzony. Jak to nie to reinstalka tyle że po formacie i z recovery. Inny sposób to jakiś LiveCD z linuxem i sprawdź jak to na linuxie będzie działać. Moze to być jakaś sprzętowa sprawa, a nie wirus. Ja nie pamiętam kiedy ostatnio miałem wirusa lub takiego co by powodował takie problemy i to po reinstalce systemu, którą już raz zrobiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...