jezol Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Witam Oststnio jadle w kfc z tym sosem, i stad pytanko jak mozna zrobic taki sosik w domowych warunkach, ewentualni czy idzie kupic gdzies taki sos ?? Kiedys probowalem zrobic z przepisu znalezionego gdzies w necie, i do tego kfc w ogole nie byl podobny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Kupić na pewno można, ale nie w każdym sklepie, ja mam np szczęście, bo bardzo mi smakował sos czosnkowy z dagrasso i podobny sprzedają u mnie w sklepie xD. Oczywiscie w necie na googlach trzeba szukać, jest mnóstwo przepisów, ale kto pyta i szuka nie błądzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Wszelkiego rodzaju sosy czy dipy robi się z majonezu + dodatków. Generalnie każdy ma swój przepis na sosy, ale na pewno wyczułeś jakieś smaki (czosnek, przyprawy), poeksperymentuj na pewno trafisz coś podobnego, albo o niebo lepszego. Wirion jak chcesz sos czosnkowy obierz czosnek, zgnieć go dodaj trochę oliwy z oliwek i majonez będziesz miał zdrowiutki, świeżutki sos czosnkowy. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez sztandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 z tym zdrowiutkim to bym nie przesadzal ;-) zamiast majonezu proponuje smietane 12%... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) 1 lyzka majonezu 2 lyzki jogurtu naturalnego 1 zabek czosnku, posiekany, najlepiej wycisniety pieprz mielony sol ziola prowansalskie pycha sos do wszelkich mies, gyrosow, kebabow, kanapek, a nawet do nalesnikow. // powaznie... // a ze smietany, tymbardziej z 12%, sosy raczej lipne beda. majonez z jogurtem rzadzi, ew. majo + inne sosy. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez enigma_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 A powiedziec wam mój tajemny sekret na gęsty pyszny sos czosnkowy? :> Otóż - znacie pewnie serek do kanapek bieluch. Weźcie ten naturalny, wywalcie do miski, dajcie łyżeczkę, półtorej majonezu, do tego czosnek wg uznania i oregano. Jako dodatek mozna sypnąc troszkę ostrej papryki w proszku, lub dodac troche keczupu. Konsystencja sosiku jest idealna, smak taki cudownie kremowy - do mięsek cacy, do kanapek, do pizzy... A jeżeli będzie troszke za gęsty dla was - dodajcie troche mleczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 o, dzięki za przepisy na mój ulubiony sos :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 http://www.fanex.pl/www_fanex/gastronomia/...ronomia_pl.html Oni ten sos produkują ;] Wiem bo mój ojciec tam pracuje i czasami mi przynosi różne smakołyki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 o kupiłbym, tylko ze tu cen niema i chyba w hurcie to idzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 http://www.fanex.pl/www_fanex/gastronomia/...ronomia_pl.html Oni ten sos produkują ;] Wiem bo mój ojciec tam pracuje i czasami mi przynosi różne smakołyki ;) No to stary podaj jakieś namiary, gdzie go można kupić, czy oferują go w detalu, a może w Makro, albo Sell Grosie?. Jeśli to jest ten sam sos to bosko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 1 lyzka majonezu 2 lyzki jogurtu naturalnego 1 zabek czosnku, posiekany, najlepiej wycisniety pieprz mielony sol ziola prowansalskie pycha sos do wszelkich mies, gyrosow, kebabow, kanapek, a nawet do nalesnikow. // powaznie... // a ze smietany, tymbardziej z 12%, sosy raczej lipne beda. majonez z jogurtem rzadzi, ew. majo + inne sosy. pyszny :D wychodzi jak lagodny sos z kebabu ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) pyszny :D wychodzi jak lagodny sos z kebabu ;dmowilem, ze dobry :P oczywiscie pieprz, sol, ziola to trzeba na oko dodac :) ale jak sie zrobi sos kilka razy to juz mozna niezlej wprawy nabrac ;-) aha no i ja to robie z calego jogurtu, 3 duuzych lyzek majonezu, 3 duuzych zabkow czosnku i reszty do smaku. sosu starczy akurat dla rodzinki na 2 dni, aby nie marudzili, ze malo sie go zrobilo... :) Edytowane 5 Lutego 2008 przez enigma_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 No to stary podaj jakieś namiary, gdzie go można kupić, czy oferują go w detalu, a może w Makro, albo Sell Grosie?. Jeśli to jest ten sam sos to bosko. Gwarantuje że ten sos to właśnie taki jak w KFC :) Jest tylko jeden problem.. w hurcie to sprzedają i trzeba mieć własną firmę :( Dla telepizzy też robią ;) Dziś mi starszy przyniósł Jalapeno Ostry - PYCHA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) znalazłem przepisy na różna sosy i potrawy z pizzahut, kfc i maca może wam się cosik przyda :D http://rapidshare.com/files/98764995/Przep...C_mcDonalds.rar Edytowane 11 Marca 2008 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mika999 Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Witam Oststnio jadle w kfc z tym sosem, i stad pytanko jak mozna zrobic taki sosik w domowych warunkach, ewentualni czy idzie kupic gdzies taki sos ?? Kiedys probowalem zrobic z przepisu znalezionego gdzies w necie, i do tego kfc w ogole nie byl podobny. taki sos z kfc możesz kupić na allegro jest to ten sam sos tylko o wiele wiele taniej: http://www.allegro.pl/item700039266_idealn...zawa_fanex.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...