Rasow Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Witam. Mam taki problem. Posiadam karte graficzna jak w temacie, 6800 ultra. Do tego procek Celeron 420 dzialajacy na 2.8/3.0 ghz i 2 gb RAMu. I tutaj przy wlaczeniu i samej grze w gry pojawiaja sie male kopoty. Przy grze Pro Evolution Soccer 2008 zaraz po pojawieniu sie menu ekran staje na kilka sekund, zwiesza sie dzwiek, po czym wstaje na chwile i znowu zwiesza sie na chwile i dalej dziala ok. Pozniej w meczu mam takze takie momenty. Druga gra, w ktora gram jest warcraft 3, wiec gra ktorej wymagania nie powinny sprawic zadnych klopotow mojemu PC. Tyle ze gdy zaczynam grac po kilku minutach mam podobne objawy jak przy PESie. Gra staje na chwile, to jest okolo 10 sekund, i potem dziala normalnie. I za jakis czas znowu. Ktos orientuje sie co moze byc tego przyczyna? Polecacie jakies szczegolne sterowniki pod ta karte? A moze to wina napiecia albo czegos w tym rodzaju? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Jaki masz zasilacz (marka, moc)? TUTAJ jest temat zbiórczy o GF 6800/GT/Ultra, tam zajrzyj Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Chemik4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasow Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Zasilacz TAGAN TG380-UO1. Nie zauwazylem tam pomocy za bardzo w tym topicu. :( Takze prosilbym o jakies sugestie i ewentualnie jakas pomoc moze ze sterownikami do tej karty. Moze jakas starsza, dobra wersja sterow nvidii by pomogla z tym problemem, sam juz nie wiem co o tym myslec. Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Rasow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasow Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Ma ktos jakis pomysl? Bardziej o karte chodzi czy o procka? Moze zle podkrecony? edit: Dolaczam screena z biosu, moze to Wam cos powie. http://oceanic.wsisiz.edu.pl/~sledzieg/zdj/P1010159.JPG Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Rasow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 sprawdz temperature karty podczas gry, bo moze po prostu przekracza tzw. prog spowolnienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warn Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 i właśnie do jakiej temperatury mogą sobie spokojnie żyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owcen Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Witam. Posiadam 6800gt@ultra od asusa. Temperatury w stresie mam w granicach 85-90C w zaleznosci od gry. Taktowania 420/1100. Karta spowalnia dopiero po przekroczeniu 100C. Przynajmniej u mnie stery wybijaja błąd w logach, i włączenie ochrony rdzenia przed przegrzaniem. Co do tego szitu co posiadamy. Karty maja spaprane coś przy hardwarowej akceleracji filmów, wiecej info było na stronie nvidii. Co czasami powoduje właśnie takie smieszne wieszanie się całego kompa. U mnie wszelkie objawy przy wieszaniu sie gier w czasie filmików i wstawek znikneły po zainstalowaniu kodeków ffdshow. Nie instaluj najnowszych sterów do tej karty tz. serii 100 w góre. Karta najlepiej pracuje na sterach 93.71. Co do zasiłki, karta wymaga przynajmniej 20A na szynie 12V. Więc 380W od Tagana może nie wyrabiac przy podkręconej karcie i procku. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...