KRISTERS Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Hej! Mam właśnie dylemat czy może zamienić platforme na INTEl :) Myśle że sprzedam moje mobo i procka i zamienie na: e2160 i GIGABYTE GA-P31-DS3L. Jak myślicie czy będzie to rozsądna decyzja :) ?? Dużo zależy ile za to co teraz mam dostanę.Jak myślicie ile to gdzieś będzie(patrzyłęm na Allegro ale brak aukcji a sam myśle że koło 200-250 zł powinienem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>) bo 2stówy będe w stanie dołożyć ale włąśnie pytanie: czy to się opłaca?? teraz wiem że proc ogranicza mi grafę trochę i podkręcić go za cholere się nie da!! Jeśli ktoś ma tą płyte do Intela to proszę powiedzcie jak się sprawuje i ile wyciskacie? To jak uważacie?? Proszę o odpowiedzi :) dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Jasne ze się opłaca. ram+plyta+procek na luzaczka ze 300zl bedziesz mial :) Do tego krecisz swojego nowego procka i masz juz bardzo duzy przyrost wydajnosci w nowych gierkach :D EDIT Ps nie lepiej 2140? Edytowane 18 Grudnia 2007 przez _Ran'dall_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadGow Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jasne ze się opłaca. ram+plyta+procek na luzaczka ze 300zl bedziesz mial :) Do tego krecisz swojego nowego procka i masz juz bardzo duzy przyrost wydajnosci w nowych gierkach :D EDIT Ps nie lepiej 2140? hmm zastanów się też nad wymianą procesora na 2 x 4000, sprzedaniem swojego ramu i zakupieniu 2 x 1 GB 800mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 randall jak za 300??? jak płyta 240+proc240 no i jak 2x1GB to za 130 to nie ma szans za 300! a do RabGow: nie wiem czy się opłaca kupować taki x2400 bo tego się nie podkręci(przynajmniej u mnie ) a przyrost wydajności w stosunku do mojego proca będzie znikomy :( choć ram wiem że się przyda i się zastanowie :) a co do 2140 to ciężej uzyskać 3GHz bo jeśli nawet walla będzie miał tam gdzie 2160 to ma niższy mnożnik i lipa wtedy :( może jeszcze jakieś sugestie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 randall jak za 300??? jak płyta 240+proc240 no i jak 2x1GB to za 130 to nie ma szans za 300! (...) chodzi mi ze za 300 spokojnie swoj sprzet opchniesz :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 RadGow wiesz, że nie odczujesz prawie żadnej różnicy miedzy 800 a 667 ? łatwiej kupić markowe pamięci taniej niż 800. Markowe potrafią latać nawet na 1080 na CL5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...