Skocz do zawartości
KRISTERS

Czy Z Amd Na Intel Się Opłaca?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Mam właśnie dylemat czy może zamienić platforme na INTEl :)

Myśle że sprzedam moje mobo i procka i zamienie na: e2160 i GIGABYTE GA-P31-DS3L.

Jak myślicie czy będzie to rozsądna decyzja :) ??

Dużo zależy ile za to co teraz mam dostanę.Jak myślicie ile to gdzieś będzie(patrzyłęm na Allegro ale brak aukcji a sam myśle że koło 200-250 zł powinienem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>) bo 2stówy będe w stanie dołożyć ale włąśnie pytanie:

czy to się opłaca?? teraz wiem że proc ogranicza mi grafę trochę i podkręcić go za cholere się nie da!! Jeśli ktoś ma tą płyte do Intela to proszę powiedzcie jak się sprawuje i ile wyciskacie?

To jak uważacie?? Proszę o odpowiedzi :)

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne ze się opłaca. ram+plyta+procek na luzaczka ze 300zl bedziesz mial :) Do tego krecisz swojego nowego procka i masz juz bardzo duzy przyrost wydajnosci w nowych gierkach :D

EDIT

Ps nie lepiej 2140?

Edytowane przez _Ran'dall_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne ze się opłaca. ram+plyta+procek na luzaczka ze 300zl bedziesz mial :) Do tego krecisz swojego nowego procka i masz juz bardzo duzy przyrost wydajnosci w nowych gierkach :D

EDIT

Ps nie lepiej 2140?

hmm zastanów się też nad wymianą procesora na 2 x 4000, sprzedaniem swojego ramu i zakupieniu 2 x 1 GB 800mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

randall jak za 300??? jak płyta 240+proc240 no i jak 2x1GB to za 130 to nie ma szans za 300!

a do RabGow: nie wiem czy się opłaca kupować taki x2400 bo tego się nie podkręci(przynajmniej u mnie ) a przyrost wydajności w stosunku do mojego proca będzie znikomy :( choć ram wiem że się przyda i się zastanowie :)

a co do 2140 to ciężej uzyskać 3GHz bo jeśli nawet walla będzie miał tam gdzie 2160 to ma niższy mnożnik i lipa wtedy :(

może jeszcze jakieś sugestie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi