Gość Koko_ Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Niewiarygodne! Pierwsza 100 procentowa mysz komputerowa pozbawiona tarcia. Dlaczego żadnego tarcia? Ponieważ znajduje się 1 cm nad powierzchnią. Posiada tzw. wiszący elektromagnetyczny patent (cokolwiek to brzmi). Crazy mouse dzięki swoim właściwościom niweluje stres, zmniejsza nacisk ręki na mysz i poprawia dokładność podczas grania. Koszt takiej zabaweczki to 75$. Źródło: ohgizmo.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Niby fajne ale nie czaje chyba jak to wisi w powietrzu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koko_ Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Niby fajne ale nie czaje chyba jak to wisi w powietrzu :? wez do reki 2 magnesy;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Przydałby sie taki monitor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 wez do reki 2 magnesy;) Ustaw je tak, żeby jeden był nad drugim i nie padał! Mogli by jakiś filmik dać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Dwa magnesy, ale albo -, albo +, bo jak będą te i te, to będą się przyciągać, a tu chodzi o odpychanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 To nie jet identycznie jak z magnesami. Dwa magnesy położone obok siebie znajdą swoje przeciwległe bieguny i się po prostu odwrócą same tak aby się przyciągnąć. Ale można sterować tak polem elektronamgnetycznym aby nie zdołało "obiec" elementu więc nadal myszka zamiast fiknąć w powietrzu o 180` będzie ładnie lewitować. W teorii wygląda to świetnie ciekawe jak jest w praktyce. Czy ruchy są na tyle precyzyjne i czy pole na tyle stabilne aby nie trzeba było myśleć jeszcze o tym aby za mocno nie dociskać myszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 up) o tym samym pomyśłałem bo jak trzeba się z tym delikatnie obchodzić jak z jajkiem to do kitu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Dwa magnesy, ale albo -, albo +, bo jak będą te i te, to będą się przyciągać, a tu chodzi o odpychanie.Przejdz sie do jakiejs podstawowki na fizyke, bo palnales niezla brednie ;) Kazdy magnes ma dwa bieguny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 są materiały, nie pamietam jak to się nazywa (coś z grafitem chyba), które lewitują bez przekręcania się nad magnesem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro_wroc Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Nie będę zagłębiał się w naukowe aspekty konstrukcji, tylko w aspekty użytkowe. Przecież tarcie myszki o podłoże poza stawianiem oporu (nie oszukujmy się - jest on niewielki) doskonale stabilizuje ruchy ręki. IMO ta myszka to gadżeciarski bubel i marketingowy bełkot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ale ten SZPAN! Pomyśl sobie. Wpada ktoś do Ciebie, patrzy na myszkę i się pyta "Jak Ty to zrobiłeś". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 No i za wysoko wisi - 1mm ok, 1cm nie nadaje sie do użytku IMO [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ale ten SZPAN! Pomyśl sobie. Wpada ktoś do Ciebie, patrzy na myszkę i się pyta "Jak Ty to zrobiłeś". Tak, już to widzę jak kupi to choćby jedna osoba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 No i za wysoko wisi - 1mm ok, 1cm nie nadaje sie do użytku IMO [;Se połóż na tym rękę to zobaczysz czy będzie wisieć tak wysoko :). Przecież siły się równoważą, a jak kładziesz rękę to siłą rzeczy myszka staje się cięższa przez co się obniży... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 No nie wiem czy tak sie znowu obniży, nie kładę "całej ręki" na myszy, poza tym o ile pamiętam zabawę z magnesami wcale nie tak łatwo je było do siebie zetknąć - ja bym takiego bubla nie nabył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Inna kwestia że jest paskudna i nie kupiłbym jej za wygląd nigdy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzat06 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Ale jeśli by pracowała nawet na wysokości 1 cm to by musiała być laserowa i odpowiednią rozdzielczość by kursor nie skakał ;] Ja mam mysz optyczną i jak podniosę na więcej jak 0.5 cm to już nie reaguje na ruchy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuo Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Ale jeśli by pracowała nawet na wysokości 1 cm to by musiała być laserowa i odpowiednią rozdzielczość by kursor nie skakał ;] Ja mam mysz optyczną i jak podniosę na więcej jak 0.5 cm to już nie reaguje na ruchy ;] moze tamta ma GPS? ;) Wszyscy, prawie, jestescie na NIE. Jesli ta mysz faktycznie sie spisze, bedzie ergonomiczna, ladnijsza i precyzyjna, to w ciagu kilku tygodni wszyscy bedziecie szpanowac ze macie kozak mysz. Pomysl nie jest zly, kiedys szalone bylo myslenie o 8MB RAMu a dzi? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) E, mów za siebie [; połóż sobie rękę na ręce tak jak na myszy i zobacz jaki to ciężar...No baa łapę jak niedźwiedź mam :wink: ale na myszy i tak nie trzymam [; Z tą myszką to jakaś podpucha... :) Edytowane 1 Stycznia 2008 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 No nie wiem czy tak sie znowu obniży, nie kładę "całej ręki" na myszy, poza tym o ile pamiętam zabawę z magnesami wcale nie tak łatwo je było do siebie zetknąć - ja bym takiego bubla nie nabył.połóż sobie rękę na ręce tak jak na myszy i zobacz jaki to ciężar... Ale jeśli by pracowała nawet na wysokości 1 cm to by musiała być laserowa i odpowiednią rozdzielczość by kursor nie skakał ;] Ja mam mysz optyczną i jak podniosę na więcej jak 0.5 cm to już nie reaguje na ruchy ;]moja z 2cm radzi sobie dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ja mam mysz optyczną i jak podniosę na więcej jak 0.5 cm to już nie reaguje na ruchy ;] bo sensor jest ustawiony zeby odbijal/skanowal wlasnie na tych 0.1cm ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 To nie jet identycznie jak z magnesami. Dwa magnesy położone obok siebie znajdą swoje przeciwległe bieguny i się po prostu odwrócą same tak aby się przyciągnąć. Ale można sterować tak polem elektronamgnetycznym aby nie zdołało "obiec" elementu więc nadal myszka zamiast fiknąć w powietrzu o 180` będzie ładnie lewitować. A mozna tez magnesy w podkladce (domyslam sie ze to zestaw i nad drewnianym biurkiem to ona moze conajwyzej lezec:D)i w myszce, "ekranowac" tak jak w glosnikach sklejasz + do + w podkladce i masz minus na powierzchni myszke sklejasz tez + do + i masz - na spodniej stronie myszki i nic sie nie przyciaga;) mysz - + + - podkladka - + + - B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 niechcac nikogo obrazic brawa za idiotyzm, sklejajac dwa magnesy orzymujemy jeden wiekszy, a linie pola i tak musza sie zamknac wiec i tak sie obroci. NIE STWORZYSZ MAGNESU 1 BIEGUNOWEGO xD LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Sklejanie magnesów nic ci nie da. Żeby zrobić lewitującą mysz pole musi być jednorodne na całej powierzchni podkładki i myszki. Za pomocą zwykłych magnesów tego nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 lol Jeden puści w sieć, drugi podłapie. Źródło -> http://www.crazypc.com/other/misc/hovermouse.htm No ale oczywiście można podyskutować, czy to w ogóle możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 niechcac nikogo obrazic brawa za idiotyzm, sklejajac dwa magnesy orzymujemy jeden wiekszy, a linie pola i tak musza sie zamknac wiec i tak sie obroci. NIE STWORZYSZ MAGNESU 1 BIEGUNOWEGO xD LOLprzyjzyj sie dokladnie schematowi, jesli nadal nie czaisz, to idz do sklepu rozbierz glosnik w ktorym magnes jest ekranowany i zobaczysz jak sie skleja magnesy dodatnimi biegunami lub ujemnymi B) masz racje brawa za idiotyczna umiejetnosc czytania ze zrozumieniem http://www.audiostereo.pl/magnetyczne_ekra...ikow_34244.html ps. Elektronek masz racje, ja tylko odnioslem sie do wypowiedzi Kaeresa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Hym ale przeca to "nius" z przed roku ! Jak widać nie zawojowała ona świata ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falar Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 są materiały, nie pamietam jak to się nazywa (coś z grafitem chyba), które lewitują bez przekręcania się nad magnesem...Może chodziło Ci o nadprzewodniki? bo magnes nad nimi lewituje (w drugą stronę nie sprawdzałem), tylko, że z nimi jest ten problem, że nawet te wysoko temperaturowe wymagają ciekłego azotu do chłodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonatan007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Chodzi raczej o Diamagnetyzm. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...