Diverse Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Witam, Postanowilem zalozyc WC w moim obecnym sprzecie, glownym powodem sa dwie male halasujace piszczalki na procesorach. Myslalem nad czyms pasywnym, jednak po pierwsze cena, a po drugie brak miejsca( procesory sa blisko siebie) powoduje, ze coraz czesciej spogladam w kierunku szafy, gdzie leza flaki mojego ostatiego WC. Mobo to abit VP6, na pokladzie 2 p3 1GHz, wydzielajace ok 30W kazdy, mysle wiec, ze styknie jakas chlodniczka 1x120 z czyms wolnoobrotowym(mam w szafie noctue, do czegos sie nada) i pompa to Leszno CWU, troche mocarna, jak na taki uklad, ale jest praktycznie nieslyszalna i przedde wszystkim juz ja mam). Problem pojawia sie przy blokach. Nie chce kupowac cpc, ale ciezko cos zdobyc pod s370. Mam X3N SX, ale on tak raczej chyba srednio da sie zapiac. W MCS jest zapinka ZA1, ale primo nie wiem, czy pasuje do X3N, a secundo kosztuje 20 zl. I pozostaje drugi procesor. Nie mam pojecia, co tam wstawic, mam opory przed kupieniem na allegro tych lutowanych brzydactw, no i wtedy trzeba bedzie dokupic zapinki cpc. Ma ktos jakies pomysly? Pozdrawiam Edytowane 20 Grudnia 2007 przez Diverse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Amd 3200+ wydziela jakies 62w ciepla i w ukladzie z bwa12 oraz laingiem , pasywnie mialem ~47* (stress) porównaj sobie to do twoich prcesorów :) ofc te w to nie do konca maja takie przełożenie. zapinka ? Maniakalny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 W sumie, to najbardziej by mi zalezalo, zeby zaadaptowac tego X3N, bo mi go szkoda. Drugi kupie tylko zeby pasowal. Temperatur nie musze miec rewelacyjnych, bo chociaz plyta umozliwia zmiane napiecia, fsb i takie tam, to wiadomo jednak, ze nie ma na co liczyc przy 2 procesorach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...