Skocz do zawartości
Amoralny

Dysk Oem Z Allegro-super Cena

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!tematu pokrewnego patrząc pobieżnie nie znalazłem.Na allegro ludziska oferują po znacznie niższej cenie dyski nowe w wersji oem za sporo mniejszą kasę-troszkę się boję jednak kusi cena 600pln za 1TB.Dyski nie posiadają żadnych naklejek z facetem wystawiającym rozmawiałem i zarzeka się,że to jedyna różnica pomiędzy tymi za 1000pln.Gwarancja jednak jest tylko na 60 dni.Ktoś ma jakieś doświadczenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie o tą:) chociaż linka nie zamieściłem rozmawiałem z gościem telefonicznie z 10 min.chyba i zarzekał się,że poza naklejkami dysk fizycznie niczym się nie różni.Przeglądałem też inne aukcje i widzę wysyp dysków w podobnych cenach od wielu wystawiających wczoraj cena seagate 750 stanęła na 402 pln w aukcji wieloprzedmiotowej...tylko gwarancja na 60 dni-jest w tym jakiś myk?nic na googlach nie znalazłem-żadnej opinii.Mam też pytanko z innej beczki-mam dużą obudowę,wyciąg z tyłu,z boku od procka,wentylkę grafiki,dwa wentylatory z zasilacza i dwie podstawki po 2 wentylki pod dyski.Dopiero przy takim obiegu mam sensowne temperatury.Napchane tam jak diabli-3 dyski,2 napędy i stacja.Chciałbym dołożyć jeszcze jeden dysk i mieć tam troszkę luzu-Myślę o obudowie zew.Są takie na kilka dysków niezbyt drogie?No i co z okablowaniem?Długie kable sata? usb2?.Pewnie to drugie spowalnia konkretnie...Z góry dzięki za mądre rozwiązanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dyskami OEM Seagate juz sie spotkałem w komputerach Fujitsu Siemens.

W tym przypadku F-S jest gwarantem odsyłajacym dysk do producenta w wyniku awarii.

Powiem tak : Nie warto go kupic bo to co oszczedzasz na gwarancji pozniej sie na tobie zemści,,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:damage_wall: :lol: Wyszukałem 7 użytkowników,którzy kupili takie dyski i napisałem grzeczną prośbę o opinię w jednakowej treści do wszystkich z nadzieją,że choć jeden z nich wykrzesze z siebie trochę chęci i napisze sensowny opis.Bardzo się zdziwiłem bo na drugi dzień otrzymałem 7 odpowiedzi z czego 4 z nich to wyczerpujące wypracowania.Nikt nie napisał nic złego i wszyscy ogólnie zadowoleni więc chyba skuszę się na skromniutkie TB :D Tylko jeszcze problem z umiejscowieniem...jak pisałem wcześniej.Macie pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi