Amoralny Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Witam!tematu pokrewnego patrząc pobieżnie nie znalazłem.Na allegro ludziska oferują po znacznie niższej cenie dyski nowe w wersji oem za sporo mniejszą kasę-troszkę się boję jednak kusi cena 600pln za 1TB.Dyski nie posiadają żadnych naklejek z facetem wystawiającym rozmawiałem i zarzeka się,że to jedyna różnica pomiędzy tymi za 1000pln.Gwarancja jednak jest tylko na 60 dni.Ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) EDIT: Własnie przegladałem aukcje i nie dosuzkałem sie jakiejkolwiek super okazji. Ale.. daruj sobie owe promocje. Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 EDIT: Własnie przegladałem aukcje i nie dosuzkałem sie jakiejkolwiek super okazji. Ale.. daruj sobie owe promocje.Zdaje się, że chodzi o tą aukcję -> KLIK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoralny Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Dokładnie o tą:) chociaż linka nie zamieściłem rozmawiałem z gościem telefonicznie z 10 min.chyba i zarzekał się,że poza naklejkami dysk fizycznie niczym się nie różni.Przeglądałem też inne aukcje i widzę wysyp dysków w podobnych cenach od wielu wystawiających wczoraj cena seagate 750 stanęła na 402 pln w aukcji wieloprzedmiotowej...tylko gwarancja na 60 dni-jest w tym jakiś myk?nic na googlach nie znalazłem-żadnej opinii.Mam też pytanko z innej beczki-mam dużą obudowę,wyciąg z tyłu,z boku od procka,wentylkę grafiki,dwa wentylatory z zasilacza i dwie podstawki po 2 wentylki pod dyski.Dopiero przy takim obiegu mam sensowne temperatury.Napchane tam jak diabli-3 dyski,2 napędy i stacja.Chciałbym dołożyć jeszcze jeden dysk i mieć tam troszkę luzu-Myślę o obudowie zew.Są takie na kilka dysków niezbyt drogie?No i co z okablowaniem?Długie kable sata? usb2?.Pewnie to drugie spowalnia konkretnie...Z góry dzięki za mądre rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Hm, moze i nie bujda ;) Heh. Popatrz, jedna osoba wylicytowała dysk 14 grudnia, napisz moze wiec do niej i spytaj sie co i jak. Dzieki pc_max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoralny Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 tak myślałem ale chciałem prościej...znajdę w zakończonych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Gdzieś musi być haczyk bo cena atrakcyjna + aukcja wisi już od kilku dni a sprzedało się tylko 5 sztuk... BTW- sprzedający nową aukcję wystawił- dysk z tytułu + alu obudowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Z dyskami OEM Seagate juz sie spotkałem w komputerach Fujitsu Siemens. W tym przypadku F-S jest gwarantem odsyłajacym dysk do producenta w wyniku awarii. Powiem tak : Nie warto go kupic bo to co oszczedzasz na gwarancji pozniej sie na tobie zemści,,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoralny Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 :lol: Wyszukałem 7 użytkowników,którzy kupili takie dyski i napisałem grzeczną prośbę o opinię w jednakowej treści do wszystkich z nadzieją,że choć jeden z nich wykrzesze z siebie trochę chęci i napisze sensowny opis.Bardzo się zdziwiłem bo na drugi dzień otrzymałem 7 odpowiedzi z czego 4 z nich to wyczerpujące wypracowania.Nikt nie napisał nic złego i wszyscy ogólnie zadowoleni więc chyba skuszę się na skromniutkie TB :D Tylko jeszcze problem z umiejscowieniem...jak pisałem wcześniej.Macie pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...