romek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 W dotychczasowych artykułach dotyczących płyt głównych z podstawką LGA775 prezentowanych przez PurePC brakowało porównania z najnowszym chipsetem Intela X38. W dzisiejszym teście weźmie udział w sumie 5 płyt, gdzie oprócz X38 do boju dołączą kolejne płyty oparte o chipset P35, ich młodszy brat P31, a nawet leciwy już 680i nVidii! Zapraszamy do zapoznania się z nową publikacją na łamach PurePC.pl. Autor: ryba - Marcin Rywak Pełna treść artykułu pod tym linkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 No no no "arcik" całkiem milutki ;) Szkoda iż tylko jedno DFI na chipach od Intela ale zawsze coś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 No no no "arcik" całkiem milutki ;) Szkoda iż tylko jedno DFI na chipach od Intela ale zawsze coś ;) Czekaj Panie! Nie wszystko naraz :) Problem rozwiazujemy B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Czekaj Panie! Nie wszystko naraz :) Problem rozwiazujemy B-) Ty tam rybek najlepiej przetestuj jeszcze DK od DFI bo planuje se sprawić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ty tam rybek najlepiej przetestuj jeszcze DK od DFI bo planuje se sprawić ;) Mowilem, wszystko w toku :) Gwiazdor juz do mnie jedzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Mowilem, wszystko w toku :) Gwiazdor juz do mnie jedzie :P Cieszy mnie to niezmiernie, jak testy potwierdzą moje przeczucia to już mam pewniaka na kolejne mobo B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Teścik ciekawy ale do kompletnego obrazu brak mi tam Asusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Najważniejsza aktualnie rzecz, jaka interesuje potencjalnego klienta-overclockera, to możliwości uzyskania wysokiego FSB przez płytę. Właśnie przez płytę, bo od dłuższego czasu to właśnie procesory mają z tym największy problem. Kawy mi brakuje czy nei rozumiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Mi brak ICFX3200. Wiem chipset ATI ale za ta cenę jest świetna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Kawy mi brakuje czy nei rozumiem? nei rozumiesz Przykladowo taka P5K robi fsb 650 z pudelka, a procesorek robiacy chociazby 550 to mala perelka na nasze realia. Nie wspominajac o serii E2xxx i E4xxx Edytowane 19 Grudnia 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Fajny art ryba. Dobrze zaczął mi się ten dzień ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 nei rozumiesz Przykladowo taka P5K robi fsb 650 z pudelka, a procesorek robiacy chociazby 550 to mala perelka na nasze realia. Nie wspominajac o serii E2xxx i E4xxx Aha... Czyli moge sobie darowac uszczypliwosci nt czestego uzywania wlasnie? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Spoko artykuł na rozpoczęcie nowego Dnia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Na początek przyjrzyjmy się P31. Według pomysłu producenta miał być to chipset stworzony dla low-endowych płyt za bardzo małe pieniądze. I tak jest, tylko gdzie są te cięcia? Jak widać, P31 w stosunku do P35 różni się jedynie brakiem obsługi procesorów Quad-core oraz pamięci DDR3. W sumie, kto chciałby kupić tak drogi procesor i pamięci do płyty za 200zł? Obsluguje i to nawet yorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Na początek przyjrzyjmy się P31. Według pomysłu producenta miał być to chipset stworzony dla low-endowych płyt za bardzo małe pieniądze. I tak jest, tylko gdzie są te cięcia? Jak widać, P31 w stosunku do P35 różni się jedynie brakiem obsługi procesorów Quad-core oraz pamięci DDR3. W sumie, kto chciałby kupić tak drogi procesor i pamięci do płyty za 200zł? Obsluguje i to nawet yorki. Intel twierdzi inaczej, chociaz MSI niby ma w specyfikacji obsluge procesorow quad core. Jutro to poprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Niezly opis do plyt , ale imho kompletnie polozone testy - z aplikacji ktore moga cos powiedziec jest superpi i pakowanie plikow, a gdzie chociaz ze 2-3 realne gry ? Albo jakis profesjonalny program do obrobki grafiki ? Jakis test na wydajnosc dyskow ? Jakis Dvdshrink ? Dalej wyniki z cinebencha spokojnie moznaby wrzucic na jeden wykres. Co najmniej kilka sposrod testowanych plyt ma crossfire lub SLI- moze jakies testy skalowania, ale to juz by byla wisienka na torcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Mi brak ICFX3200. Wiem chipset ATI ale za ta cenę jest świetna. I ja tak uważam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) No, no, jak przyjdzie czas na przesiadke na intela (chyba, ze AMD czyms nas jeszcze zaskoczy) to bedzie w czym wybierac. A swoja droga to kondy na Foxconnie sa polimerowe, nie tantalowe. Edytowane 20 Grudnia 2007 przez ketyow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 ICFX3200 kosztuje 320 zł ... Za tą cenę nie znajdziesz lepszej płyty głównej. Cyfrowe zasilanie,8 sata, 3 sloty na grafe ;> fakt, że do super PI jest anty wydajna, ale proca świetnie prowadzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Tyle tylko , ze ten trzeci slot zdaje sie jest PCi-ex x2 bo mial byc tylko do trzeciej karty wspierajacej fizyke, a o penrynie pewnie tez mozna zapomniec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Fajny art ryba. Dla mnie również:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Niezly opis do plyt , ale imho kompletnie polozone testy - z aplikacji ktore moga cos powiedziec jest superpi i pakowanie plikow, a gdzie chociaz ze 2-3 realne gry ? gwarantuje tobie, ze roznica w wydajnosci testow syntetycznych przeklada sie na wydajnosc w grach, lub tej roznicy nie ma! Nastepny test plyt przygotowuje na nieco zmienionej platformie, dlatego forme testu "delikatnie" usprawnie wg uwag w dotychczasowych artach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 a co za 320 zł to za dużo za ICFX3200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Teścik ok. Dorzucicie jakies Abity do testu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Najważniejsza aktualnie rzecz, jaka interesuje potencjalnego klienta-overclockera, to możliwości uzyskania wysokiego FSB przez płytę. Właśnie przez płytę, bo od dłuższego czasu to właśnie procesory mają z tym największy problem. Orgiusz ma racje - nawet bez kawy :wink: No bo jak najważniejszą aktualnie rzeczą, która interesuje overclockera może być fsb płyty, kiedy płyt osiągających fsb poza zasięgiem procesorów jest na pęczki [; Sector19 nie miał by takiego ruchu w interesie gdyby najważniejszą rzeczą interesującą overclockera była "możliwość uzyskania wysokiego FSB przez płytę. Właśnie przez płytę" Błąd - chyba logiczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...