Bartolomius Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 O ile wykonanie nie powala, to za sam pomysł i chęć realizacji należy się autorowi solidna micha pierogów z kapustą i grzybami. Kciuk w górę ode mnie :gitarzysta2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Przyznam szczerze, że tworzeniem historii byłoby dla mnie dopiero zrealizowanie tego pomysłu... Może łatwo krytykować, ale nie robi wrażenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blahaz Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Korzystając ze świąt u rodzinki wywrwałem stary skraplacz z garażu dziadka, był w starej, ruskiej lodówce, w której dzidek trzymał narzędzia, więc zupełnie nie był potrzebny. Odpowiednie przycięcie do wymiarów 29x20 (bo tyle jest miejsca na matrycy żeby to jakoś wyglądało B-) ) zajmie mi pewnie kawałek czasu w czwartek. W ramach rezerwuaru- postanowiłem wyjąc ze środka fdd całą elektronike i w jakiś sprytny sposób uszczelnic metalową obudowę- to zapewni mi rezerwuar inside :) Ale! Dalej otwarta pozostaje kwestia pompki. Myślałem o pompie paliwowej (na 12v) umieszczonej na dole matrycy, tuż przy zawiasach, co pozwoliłoby na maksymalne odciążenie matrycy. Pompa ma też swoje wady- jest niezbyt cicha, żre sporo prądu i waży swoje. Jednak nic mniejszego nie udało mi sie znaleźć... :-| Można popróbować przenieść bebechy pompy do plastikowej obudowy, na czym pewnie zyskałbym kilka gramów... Heh, na początku miałem sobie po prostu wyciszyć serwerek, a tu mnie natchneliście na takie coś... :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 zmierz ile tam masz miejsca i czy nie wejdzie tam pompka z cpc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blahaz Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 zmierz ile tam masz miejsca i czy nie wejdzie tam pompka z cpcsprawdzałem, nie ma szans....chyba żeby pompke zrobic na zewnątrz... Sprawdzałem też Swiftech MCP350, ale jest za wysoki. musi być max. 2,5cm- znacie coś takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Korzystając ze świąt u rodzinki wywrwałem stary skraplacz z garażu dziadka, był w starej, ruskiej lodówce, w której dzidek trzymał narzędzia, więc zupełnie nie był potrzebny. Odpowiednie przycięcie do wymiarów 29x20 (bo tyle jest miejsca na matrycy żeby to jakoś wyglądało B-) ) zajmie mi pewnie kawałek czasu w czwartek. W ramach rezerwuaru- postanowiłem wyjąc ze środka fdd całą elektronike i w jakiś sprytny sposób uszczelnic metalową obudowę- to zapewni mi rezerwuar inside :) Ale! Dalej otwarta pozostaje kwestia pompki. Myślałem o pompie paliwowej (na 12v) umieszczonej na dole matrycy, tuż przy zawiasach, co pozwoliłoby na maksymalne odciążenie matrycy. Pompa ma też swoje wady- jest niezbyt cicha, żre sporo prądu i waży swoje. Jednak nic mniejszego nie udało mi sie znaleźć... :-| Można popróbować przenieść bebechy pompy do plastikowej obudowy, na czym pewnie zyskałbym kilka gramów... Heh, na początku miałem sobie po prostu wyciszyć serwerek, a tu mnie natchneliście na takie coś... :-P Nie wiem czy to jest dobry pomysl. Lepiej zrobic osobne, szczelne "pudeleczko" i umiescic je w tej obudowie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 zmierz ile tam masz miejsca i czy nie wejdzie tam pompka z cpcTa pompka jest może i mała, ale króciec "do góry" uniemożliwia włożenie jej do laptopa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) skraplacz sie nie nada bo jest zrobiony ze stali lepsza byla by spirala zrobiona z rurki 6mm do chłodnictwa (6-7zł metr) Edytowane 26 Grudnia 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blahaz Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 lepsza byla by spirala zrobiona z rurki 6mm do chłodnictwa (6-7zł metr) tylko jak to giąć? Jednyny sposób to piach do środka, bo nie mam jak zamrozic metrowej rurki z wodą ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 rurka 6mm do chłodnicta dasz rade giąc w rękach lub na "garnku" (im wiecej ołowiu tym bardziej giętka) mozesz tez kupic rurke 6mm do instalacji LPG w samochodach 2metrowe odcinku jesli dobrze pamietam ale jest tak giętka ze zawijasz ją na palcu i sie nie załamuje :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...