Skocz do zawartości
The SainT

Przesiadka Z Am2 Na C2d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem obecnie posiadaczem sprzętu z sygnaturki. Chciałby przesiąść się na C2D.

Z sygnaturki zostaje PSUpply, HDD i tymczasowo grafkia. Ja skłaniałbym się do kupna:

Mobo: DFI Blood Iron lub ABIT IP35 Pro

CPU: Intel Core 2 Duo E6550 FSB 1333MHz

RAM: Corsair Twin2X 2x1024MB 800MHZ DDR2 CL4

Cena to ok~1300zl.

Czy lepiej zostać przy AM2.Kupić lepszy procek X2 6000+ i jakiegoś GF8800?

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na twoim miejscu został bym przy AM2, kupujesz jakiegoś X2 chociażby Brisbane 3600+, do tego kolejne 3GB ramu aby mieć 4GB i np GF8800GT.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zostań przy AM2.. do procka i ramu możesz dołożyć (ale nie przesadzaj z tym x2 6000), bo to mały koszt. i nie dawaj 4GB, bo XP i tak ich nie obsłuży ani nie wykorzysta.. 2GB to wszystko co Ci trzeba.

najwięcej da Ci wymiana grafiki, więc lepiej o tym pomyśl.. zależnie od funduszy gf8800 gt lub radek 3850.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być, aczkolwiek pomyśl o płycie grafice marki EVGA, po rejestracji na stronie producenta gwarancja 10 lat i możliwość wymiany za dopłatą na wyższy model w ciągu 3 miesięcy (grafa musi być w orginalnym opakowaniu, z wszelkimi papierami i bez żadnych kombinacji modowych)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikelos: Skoro grafa bedzie ograniczona prockiem to wezme mocniejszy procek.

bzykofm: nie bede kupował płyty głownej bo już mam.

Czyli co polecacie ? X2 5000+ do tej grafy styknie ?

Edytowane przez The SainT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego 4000+ spokojnie wykręcisz na 5000+ więc po co przepłacać, myślę że jak go podkręcisz na te 2.7-2.8ghz to graficie nie będzie aż tak źle, bez przesady taki dwu rdzeniowy athlon nie jest słabym prockiem.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi