KRISTERS Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Witam! Mam zamiar sprzedać mój komp i kupić nowy złożony na platformnie intel. I mam narazie takie typy: mobo: Gigabyte P31 DSL pamięci: pamięć Patriot Proc: e2160 I teraz pytanie: czy to będzie ok lub czy za taką cene coś lepszego złoże?? Dzięki za wszelkie podpowiedzi :) I nie wiem pamięci Patriot czy OCZ lepsze bo cena podobna: Pamiec OCZ czy może te Goodramy będą ok?? Edytowane 19 Grudnia 2007 przez marcin kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grondo Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zlozysz to samo taniej :) Ja podobnie biore, tylko zwykle kingstony no i nie komputronik ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 a gdzie według Ciebie najtaniej?? Bo też jutro dowiem się od znajomego ile bede musiałdać w hurtowni i wtedy będe wiedziałna 100%. Ale jak uważacie ten zestaw będzie ok?? i które te pamięci bo nie mogęsię zdecydować? Bo proc jest pewny i jeszcze mobo?? Zapytam się teżo Foxa P35A-s jak będzie w miarę tani to może wezme ale wydaję mi się zą tą gigabyte? To jak które pamięci? P.S: W mierę niezłe OC szykuje :) Mam nadziję tak miećna stałe koło 2.6GHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Nie zlozysz tego znacznie taniej. Dosc ok ceny sa : > Ram ram ram. Bral bym Corsair xms2 lub Adata EE . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) tylko włąśnie wiecie że wole w komputroniku raczej. dziś chodziłęm troszkę po sklepach i drożej i to sporo chcą za większość podzespołów :( zwariowałeś :) te corsairy kosztują duzo za dużo :( i może polećcie mi jakieś dobre tańsze płyty główne? bo myśle właśnie nad tą gigabyte i fozconn a jakaś jeszcze w cenie 200-350??? zależy mi na szybkości bo musze dziś wiedziec o co się zapytać jutro :) dzieki :) Edytowane 19 Grudnia 2007 przez marcin kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grondo Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 procek 25zl za drogo plyta o dziwo komputronik tanio no i ramy za drogie ;p Wiem ze da sie ponizej 600zl zejsc bo liczylem ;0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 proszę odpowiedzcie na wczesniejsze pytanie i do Ciebie grondo: NIE MA SZANS kupić taniej (znaczy PONIŻEJ 600zł sie nie zejdzie) i w komputroniku nie musze zamawieć i płacic za przesyłke bo mam na miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grondo Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Hm ok wszystkie ceny wezme z wroclawskich sklepow bo tak bede robil i tak mi bedzie latwiej. Proc 4SPEED.PL 225 zl Plyta Arest 230 zl Ram RAM : 2x Kingston 1GB 667Mhz (szybciej co innego nie wyrobi niz ram) - 4SPEED.PL 123zl 578 zl ;p a sprzedalem venice'a + a8ne i 1gb twinmosow za 330zl , za duzo nie musze doplacic ;p Edytowane 19 Grudnia 2007 przez grondo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) To tanio masz w tym Wrocławiu :) U mnie nie jest tak dobrze. I tu właśnie jest pytanie jakie pamięci: 667 czy 800 i jakie bo kurde z tym mam największy problem? POMOCY!!! :) P.S: Grando i jak śmiga komp ??? NIe było problemów?? POdkręciłęś już cosik :) Edytowane 19 Grudnia 2007 przez marcin kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grondo Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Jeszcze nie kupilem, zbujeckie ceny kart graf no i nie moge sie zdecydowac :) Poza tym nie tylko wroclaw, na skapiec.pl sobie wejdz ;p A co do 667/800 to widze ze potrzebujesz kupic tanio/dobrze wiec 800 Ci niepotrzebne. Podrecanie - zobacz to roznych tematow i polecanych zestawow, na tym sprzecie podkrecisz wystarczajaco sprzet ) Edytowane 19 Grudnia 2007 przez grondo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) ale to taki bajer miec na pamieciach radiatorki :) to kurde jeszcze sie zastanowie nad tymi pamieciami i moze niech sie ktos jeszcze wypowie czy warto dokladac troche grosza czy nie ?? Grondo a kiedy masz zamiar kupićten sprzęt? Edytowane 19 Grudnia 2007 przez marcin kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grondo Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Jak 8800 ew 3870 bedzie za 700zl czyli nigdy ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 A moze jako pamieci Kingstony 667? Ja mam i na 1,9V robia z palcem w... nosie 800 CL4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 albo mi umknęło albo nie napisałeś skąd jesteś.. może wtedy ktoś by Ci doradził jakiś tańszy sklep. Komputrnik jest raczej znany z zawyżania cen. Co do ramów.. najtańsze kingstony lub goodramy do takiego sprzętu CI wystarczą.. oszczędzisz ok 50zł, a za 10 kupisz sobie el0 radiatorki na pamięci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tanhauser Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 P.S: W mierę niezłe OC szykuje :) Mam nadziję tak miećna stałe koło 2.6GHz :)Te procki robią bez zająknięcia 2,7 GHz (ja przynajmniej na dwa takie trafiłem :) ). A jak NAPRAWDĘ dobrze trafisz, to procek zrobi i 3,2 GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Dzieki za podpowiedzi:) A Tanhauser Ty nie miałeś żadnych problemów z tym mobo prockiem i pamięciami bo masz włąśnie taki zastaw jaki mam zamiar sobie sprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matej4fun Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 A na tym sprzecie co masz zamiar złożyć plus jeszcze gf6600gt sonic dałoby rade pograć bez stresu w battlefielda 2 no i w niektóre nowsze gierki? Bo kasy wiele nie mam a chce sobie wreszcie udoskonalić mojego 6 letniego cyborga. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 A na tym sprzecie co masz zamiar złożyć plus jeszcze gf6600gt sonic dałoby rade pograć bez stresu w battlefielda 2 no i w niektóre nowsze gierki? Bo kasy wiele nie mam a chce sobie wreszcie udoskonalić mojego 6 letniego cyborga. Pozdro. Pogra spokojnie ale lepiej już brać coś z seri 7 (np 7300GT 256MB DDR3 ~150zł) chyba że już masz karte zanabytą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) na takim sprzęcie jaki mam nadzieję mieć :) (bo nie wiem jakie beda te ceny w hurtowni i czy znajomy załatwi) to można we wszystko sobie pograć komfortowo :0 (no chyba że rozdizłka >1280 i detale wysokie). A na 6600GT to batlefield 2 to bez najmniejszych problemów ale tak jak pawel666 pisał Ci że 7300GT ddr3 bedzie duzo lepszą propozycją P.S Choć teraz też we wszystko da się grać ale czasem czuć już w nowych grach słabość 1jajowego atlonka :( no i 1Giga ramu to też nie za wiele. Edytowane 23 Grudnia 2007 przez marcin kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matej4fun Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Dziękuje wam za odpowiedzi :) Od paru dni planuje złożyć sobie coś lepszego, żeby móc urozmaicić sobie znacznie ferie, ale nie wychodziło mi dobieranie sprzętu. Planowałem zakupić athlona64 pod s929, ale dobrze, że zobaczyłem ten temat bo jestem laikiem w tych prawach, a mam nadzieje, że zakupię sobie coś taniego i dobrego dzięki waszej pomocy :) Jeżeli chodzi o high detale to chciałbym sobie jedynie w bf2 na owych pograć (7300gt uciągnąłby na high ?) bez najmniejszych przycięć, a co do gry w nowsze tytuły to chciałbym jedynie jakoś posmakować tych klimatów. ps. może lepiej zainwestować w athlona ? bo kompa będę kopował w x-kom.pl, mam 5 minut drogi Edytowane 23 Grudnia 2007 przez matej4fun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 athlona i to pod 929 to WOGÓLE sie nie opłaca! Ten zestawik co ja mam zamiar zakupić jest przyszłościowy i najbardziej przemyślany ekonomicznie :) a ten batlefiel2 2 to nie ma jakiś dużych wymagań i jest duuuże prawdopodobieństwo gry na HIGH :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 To wyszedł s.929 ? ;] Co do ramu to najbardziej ok by były GoodRamy na Elpidach ;] albo kup te 800. Obojętnie. Nie ma co wydawać zbyt wiele na ram. Intelek i tak da radę do tych 3GHz na zwykłych 667. Co do inwestowania w 1 jajowce. Nieee, raczej nie. Może takiej tragedii nie ma, ale powoli coraz więcej programów/gier zaczyna używać 2 jajek, więc lepiej już je mieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 sorry wiem 939 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...