Skocz do zawartości
finish

Udany Mod Ppga/fcpga/fcpga2. Tualatin Na Biostar M6tbav1.1 Slot1.

Rekomendowane odpowiedzi

No, dobra jest. Mod na slot poszedł, więc tak: Przejściówkę ppga zmodowałem na fcpga, potem połączyłem piny na procku z faq bx-mod (bez podnoszenia 0,2V) i dalej z ruskiego (chyba ruskiego) moda (też łącząc na procku) połączając piny AK4 z AN11 i G37 z G35 (wszystko łączone drucikami z kabelków fdd bez lakierów itp. :D ) bez łączenia AK36 i AL37. Wszystko chodzi stabilnie, ale na 100MHz fsb są zamulenia. Do tualatina na chipsecie via puszczonego na fsb 133 nie ma startu :-P

Wykonałem już wszystko co chciałem wykonać z modami na slot1 i fcpga, aby uruchomić tualatina i pomóc innym przy renowacji starego sprzętu. Dzięki wszystkim za rady, linki i opisy może kiedyś znajdą się jacyś jeszcze zapaleńcy, którzy spróbują modów i zrobią w superpi 56s na 1M z celeron tualatin i :-P Pozdro z okazji świąt. Udanych modów jak najwięcej.

post-152444-1198097889_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykonałem już wszystko co chciałem wykonać z modami na slot1 i fcpga, aby uruchomić tualatina i pomóc innym przy renowacji starego sprzętu. Dzięki wszystkim za rady, linki i opisy może kiedyś znajdą się jacyś jeszcze zapaleńcy, którzy spróbują modów i zrobią w superpi 56s na 1M z celeron tualatin i :-P Pozdro z okazji świąt. Udanych modów jak najwięcej.

kto tego dokonał, bo nie słyszałem o takim wyczynie?

tutaj kiedyś ze swoim tualatinem byłem na 1 miejscu ale już mnie zdetronizowali :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...