wozaq Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 witam, mam zamiar do sprzętu takiego jak w sigu kupić nowy ram tak za mniej więcej 5 stówek, bo maximus mi się gryzie z kingstonami które aktualnie mam (na innym kompie chodzą normalnie, a tu zabawa z napięciami, timingami i dalej qpa z 4 kostkami i to przy 850 a niby elpidy) i nie wiem co wziąć. ramki mają być jakieś z ciut wyższej półki, żeby te 3.4 - 3.6 na x38 uciągnęły, nie ukrywam że bardzo podobają mi się Reapery tylko nie wiem które z tych poniżej ewentualnie brać: TE TE TE czy też może 2x2GB Niech ktoś mi poradzi bo tyle tych pamięci, że można się pogubić :) to chyba najcięższy wybór z części do kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 ja bym bral 2x2 gb we wzgledu na mozliwosc dokupienia później takiej samej ilosci, no chyba ze masz kase to sobie kupisz ddr3 ; p pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 witam, mam zamiar do sprzętu takiego jak w sigu kupić nowy ram tak za mniej więcej 5 stówek, bo maximus mi się gryzie z kingstonami które aktualnie mam (na innym kompie chodzą normalnie, a tu zabawa z napięciami, timingami i dalej qpa z 4 kostkami i to przy 850 a niby elpidy) i nie wiem co wziąć. ramki mają być jakieś z ciut wyższej półki, żeby te 3.4 - 3.6 na x38 uciągnęły, nie ukrywam że bardzo podobają mi się Reapery tylko nie wiem które z tych poniżej ewentualnie brać: TE TE TE czy też może 2x2GB Niech ktoś mi poradzi bo tyle tych pamięci, że można się pogubić :) to chyba najcięższy wybór z części do kompa... A może CORSAIR Twin2X 2x1024MB 667Mhz DDR2 CL4 REV. 7.1 2x149zł z allegro - 1100-1200MHz w zasięgu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 A może CORSAIR Twin2X 2x1024MB 667Mhz DDR2 CL4 REV. 7.1 2x149zł z allegro - 1100-1200MHz w zasięgu.z 1200Mhz to bedzie bardzo ciezko :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Ja bym sie zastanowil na czyms takim http://www.allegro.pl/item286261405_g_skil..._4gb_od_ss.html (zreszta sam rozwazam ten zakup) dobra firma cena tez ujdzie i 2 sloty dodat. wolne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Ja bym sie zastanowil na czyms takim http://www.allegro.pl/item286261405_g_skil..._4gb_od_ss.html (zreszta sam rozwazam ten zakup) dobra firma cena tez ujdzie i 2 sloty dodat. wolne http://ddr2.home.pl/product_info.php?cPath...def4e39f89c6fe1 lepsza oferta ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 corsairy to z tego co czytalem czysta loteria na co sie trafi w środku, poza tym chyba często ludziom padały (?) Te G.skille to chyba gorsze od tych OCZ-ów 2x2GB co podawałem. Jak myślicie, jak z OC 2x2GB w porównaniu z 4x1GB będzie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Oki troche mnie poniosło z 1200 (ale kto wie :) zresztą niedługo chyba sam to sprawdze jak nie znajdą sie ciekawsze memorki :wink: ) @wozaq Rev 7.1 trzeba szukać i nie powinno być kłopotów. Często padają :?: - pierwsze słysze. Co do G.Skill to poczytaj tu click Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...