marco Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Wyniki są już na portalu: * Pierwsze miejsce: Maniakalny * Drugie miejsce: Raps * Trzecie miejsce: VoltZ Gratulujemy wygranych. Pytania okazały się bardzo, ale to bardzo proste - 90% udzielonych odpowiedzi było poprawnych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 To sie duńkowi udało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Coby nie było ponarzekać trzeba. Dwóch gości-praktycznie początkujący i nie udzielają sie na forum. Na jakiej zasadzie było losowanie? Mówiłem że dam w łape żeby wygrać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 OMG :blink: pierwszy raz w zyciu coś wygrałem :D nie licząc darmowych paczek chipsów :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Na jakiej zasadzie było losowanie? ORDER BY RAND() LIMIT 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 ORDER BY RAND() LIMIT 3A możesz to przełożyć na potoczny? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 http://pl.php.net/manual/pl/function.rand.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misio_Pysio Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 A możesz to przełożyć na potoczny? :blink: czyli losowo grzesiu;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 A możesz to przełożyć na potoczny? :blink: A przepraszam to niby swahili czy mandaryński był? Znajomość elementarnych podstaw SQL jest raczej standardem niż wyjątkiem w szczególności że jak nazwa mówi jest to Structured English Query Language więc zrozumienie zapisów zapytań w szczególności tak banalnych nie stanowi problemu dla osoby która chce włożyć w to wysiłek intelektualny dłuższy niż 5 sekund i posiada cenną umiejętność czytania ze zrozumieniem. Jeszcze raz więc powtórzę dla tych którzy mieli w szkole tylko rosyjski lub bengali: ORDER - sortuj RAND - RANDOM - losowo LIMIT 3 - pierwsze 3 oczywiście wcześniej jest odpowiedni select który wybiera tylko te krotki z poprawnymi odpowiedziami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 hehehe, nigdy nie mialem szczescia do nagród, nawet pena nie wygralem :( , gratuluje szefom zwyciezcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 hehehe, nigdy nie mialem szczescia do nagród, nawet pena nie wygralem :( , gratuluje szefom zwyciezcom Polecam śledzić PurePC w poszukiwaniu kolejnych konkursów (obiecujemy, będą) - szanse wygrany zdecydowanie większe niż w lotto (nawet 5tki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 A przepraszam to niby swahili czy mandaryński był? Znajomość elementarnych podstaw SQL jest raczej standardem niż wyjątkiem w szczególności że jak nazwa mówi jest to Structured English Query Language więc zrozumienie zapisów zapytań w szczególności tak banalnych nie stanowi problemu dla osoby która chce włożyć w to wysiłek intelektualny dłuższy niż 5 sekund i posiada cenną umiejętność czytania ze zrozumieniem.No tak, w koncu SQL jest jezykiem niezbednym kazdemu i bez niego jak bez reki... ;) marco, wyjdz czasem na dwor :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 No tak, w koncu SQL jest jezykiem niezbednym kazdemu i bez niego jak bez reki... ;) Oczywiście, operator koparki tudzież konserwator powierzchni płaskich nie potrzebuje. Mamy 21 wiek, epokę postindustrialną w której to INFORMACJA jest produktem, a tak się składa, że w chwili obecnej relacyjne bazy danych są najefektywniejszym sposobem przechowywania informacji. Nie wymagam, żeby każdy potrafił zrobić w 15 minut strukturę bazy w 3NF, ale umiejętność wyciągania danych jest bardzo powszechna i przydatna. Zresztą tak jak mówiłem - nie potrzeba ukończenia kursu żeby zrozumieć ORDER, RAND i LIMIT. marco, wyjdz czasem na dwor :PDziękuje, spacerowałem sobie. Miło śnieg pod butami trzeszczy ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Chyba sie zepsulo to cos "ORDER BY RAND() LIMIT 3" bo nie wygralem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Oczywiście, operator koparki tudzież konserwator powierzchni płaskich nie potrzebuje. Mamy 21 wiek, epokę postindustrialną w której to INFORMACJA jest produktem, a tak się składa, że w chwili obecnej relacyjne bazy danych są najefektywniejszym sposobem przechowywania informacji. Nie wymagam, żeby każdy potrafił zrobić w 15 minut strukturę bazy w 3NF, ale umiejętność wyciągania danych jest bardzo powszechna i przydatna. Zresztą tak jak mówiłem - nie potrzeba ukończenia kursu żeby zrozumieć ORDER, RAND i LIMIT.Jak by Ci to powiedziec... takie zagadnienia to ja zostawie projektantom owych baz danych - jako uzytkownika interesuje mnie efekt koncowy, a nie to, co jest pod maska ;) Tak jak Ciebie zapewne nie obchodzi skad sie bierze telewizja w Twoim TV, choc tez moglbym wyjechac, ze jest to obecnie najpotezniejsze medium i kazdy powinien znac przynajmniej zarys procesu produkcyjnego i emisyjnego. Mi to jest niezbedne do pracy (i to nawet wiecej, niz zarys), ale wymaganie takiej wiedzy od przecietnego Kowalskiego jest bez sensu - tak jak wymaganie znajomosci relacyjnych baz danych (ba! w ogole swiadomosci, ze istnieje cos takiego) od przecietnego uzytkownika komputera. To sa rzeczy siedzace "pod maska" i nikogo, poza "mechanikami" obchodzic nie musza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 normalnie nie wierze, nic nie wygralem, cos sie musialo stac :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 SELECT * FROM [...] WHERE [...] NOT LIKE 'Niemiec'; :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 A nie mówiłem ze moje szczęście jest do bani. :P Gratuluje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 SELECT * FROM [...] WHERE [...] NOT LIKE 'Niemiec'; :lol: wiedzialem, ze maczales w tym rece :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 wiedzialem, ze maczales w tym rece icon_razz.gifChyba palce. :) Mnie też oszukaliście :P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 SELECT * FROM [...] WHERE [...] NOT LIKE 'Niemiec'; :lol: ciekawe kto teraz nie zrozumie :D naprawde marco cos napsułeś ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Ja proponuje język binarny, może będzie prościej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 ciekawe kto teraz nie zrozumie :DA ciekawe, ilu NOT LIKE zrozumie jako "nie lubi" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 dzis odwiedził mnie listonosz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 x_X oby wybuchł [; » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « gz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 dzis odwiedził mnie listonosz :D ...a w srodku 2 kg pyrów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 chciałbym zapytac jak z gwarancją na zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 chciałbym zapytac jak z gwarancją na zasilacz juz popsules?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 juz popsules?? :lol:bywa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...