Pure Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Chciał bym kupić samochód jednak problem polega na tym, że samochód jest w polsce ale własciciel we włoszech do tego nie jest polakiem ale obcokrajowcem chyba żydem z Izraela. Samochód jest zarejestrowany na firme. Firma należy do tego izraelity i jego znajomego który jest w polsce. Ten znajomy dostał upoważnienie na piśmie(ale spisane niespecjalnie czyli nie u notariusza) że jak coś to może podpisać umowe kupna sprzedaży. A moje pytanie brzmi czy jak by ten izraelita :) przefaksował ta umowe a potem ja ją wypełnił o swoje dane to ona by była ważna czy też nie. Hmm najlepiej jak by on mi przesłał umowe ręcznie pisana kurierem z tych włoch ale to by potrwało :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Na 90% pozwola Ci uzyc tego faksu zamiast papieru toaletowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 ile jest warte auto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Hmm.. przedstawiony scenariusz śmierdzi mi jakimś przekrętem - gdzieś już czytałem podobną historie ;> Właściciel nie w Polsce itp itd. Jest to sprawdzona oferta czy po prostu jakąś znalazłeś w necie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Tak, a pozniej przyjdą z policją po swoje auto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Moge sie zalozyc, ze to auto ma bardzo atrakcyja cene :) Jak nie ma upowaznienia notarialnego, to rownie dobrze, ja moglbym Ci podpisac ta umowe. Wyobraz sobie, ze wlasciciel zacznie sie domagac swojego auta. Co pokazesz w sadzie ? fax ? :D nie daj sie wrobic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...