skarbziemi Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) Witam. Poprzednio miałem athlona 64 3000+ (venice). Smigał spokojnie podkręcony do 2300 mhz, a temperatura nie przekraczała 48 stopni (stress). Teraz po zamianie na x2 4200+ (Manchester) , BEZ OC, mam temp 58 stopni max w stressie, przy czym temperatura poszczególnych rdzeni różni sie czasem nawet o 11 stopni !! Czyli np Core 0= 47 st, core 1= 58 stress Core 0= 30, core 1 = 37 idle - c&q !! core0=42, core1= 52 idle bez c&q !!!!!!!!!!!!!!! trochę dużo... Procesor chłodzi Freezer 64 Pro. Myślałem ze może dałem mało pasty ale wypłynęło jej trochę bokami, więc chyba było dość ?? Czy z prockiem jest coś nie tak ?? Edytowane 20 Grudnia 2007 przez skarbziemi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mafoski Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Witam. Poprzednio miałem athlona 64 3000+ (venice). Smigał spokojnie podkręcony do 2300 mhz, a temperatura nie przekraczała 48 stopni (stress). Teraz po zamianie na x2 4200+ (Manchester) , BEZ OC, mam temp 58 stopni max w stressie, przy czym temperatura poszczególnych rdzeni różni sie czasem nawet o 11 stopni !! Czyli np Core 0= 47 st, core 1= 58 stress Core 0= 30, core 1 = 37 idle Procesor chłodzi Freezer 64 Pro. Czy z prockiem jest coś nie tak ?? U mnie DOKŁADNIE to samo na tym samy cpu i chłodzeniu :| Dołączam się więc do pytania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zakładałem wczoraj to samo chłodzenie na 4200+ Toledo. Mam szczęście bo różnica między rdzeniami to 1*C. Do 5*C różnicy to raczej norma. Jeżeli jest więcej to raczej sprawdziłbym: - czy pasta jest dobrze naniesiona - czy docisk freezera jest mocny - czy powierzchnie są równo wyszlifowane Ostatecznie można zdjąć czapkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Myślałem ze może dałem mało pasty ale wypłynęło jej trochę bokami, więc chyba było dość ??A może za dużo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skarbziemi Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Za dużo tez źle ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...