Skocz do zawartości
wujekoswiecim

Hp Dv6000 (dv6529em / Dv6552ea / Dv6525em)...

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.

Wiem, że wiele takich pytań jest w sieci i pewnie na tym forum by sie znalazło kilka, ale może ktoś sobie poradził z tym problemem, oczywiście standardowo była na laptopie zainstalowana Vista i teraz po zainstalowaniu windowsa XP mam duży problem.

Laptop (dv6552ea) jest oparty o procesor Turion X2, posiada zintegrowany układ graficzny nVidii 7150 i to tyle co udało mi się na nim zainstalować.

Cała ta seria (dv6529em / dv6552ea / dv6525em) podana w temacie posiada pewnie tą samą płytę główną i ten sam chipset, bardzo poszukuje sterowników, przede wszystkim do LAN-u, WiFi, Audio.

Kto już przetarł ten szlak proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standartem się stało że firmy wypuszczają laptoki bez sterowników, jest to wielki kłopot dla użytkowników którzy chcą siedzieć na Xp-eku, sam byłem w takiej sytuacji i wiele wiele godzin spędziłem w ich szukaniu.

Jeżeli nikt Ci nie pomoże szukaj w goglech pod różnymi hasłami czyli (model czyli nazwa laptoka) model+drivers, model+problem, model+np. karta graficzna, lan, audio itp.

Zapuszczaj sie na zachodnie fora, przy wyszukiwaniu na pewno takowe wyskoczą i nie zapomnij że ludzie mogą dodać sterowniki na serwer typu upload/apload czyli np. na rapidshare.com powinieneś coś znaleźć, przecież nie wszyscy chcą mieć viste na takim samym laptopie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi