dr_Misiek Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Witam! Nabyłem płytke GIGABYTE, oraz SEMPRONIKA 2800+ (L2 256KB) i procek bardzo ładnie się kręci ze standardowych 1600MHz bez zmiany napięcia idzie na 2640MHz (może i więcej ale pamięci chyba odmówiły współprcy przy FSB 1250Mhz). Niestety wymagaa to zastosowania pamięci które idą ponad 1200MHz. Na codzień niestety mam tylko pamiątki GOODRAM 800 @ 920 i dlatego procek pracuje 2351MHz. Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie jest opcja zmiany ustawień FSB/RAM ?? A może to jest kwestia wgrania nowszego biosu i opcja będzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Oczywiście wcisnąłeś po wejściu do BIOS CTRL+F1, tak jak masz w napisane w instrukcji? Ta opcja na pewno tam jest (przynajmniej w 2 ostatnich wersjach BIOSu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Oczywiście że nie wcisnąłem CTRL+F1, bo nigdy nie czytam książeczek tylko wszystko robie "na czuja" :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...