Skocz do zawartości
Morfeusz

POMOCY!!! NIEUDANE FLASHOWANIE BIOSU GF4 MMX 460

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzuciłem BIOS od producenta uruchomiłem kompa ponownie i nic, dosłownie nic, nie widac na moim ekranie :cry:

Pomuszcie nie wiem co ma robić.

Prubowałem drugi BIOS i bez zmian, nawet ten co wczesniej mialem nic mi nie daje, a co najgorsza wszystko wpisywac musialem z pamieci po omacku :lol:

Teraz mecze sie na starej Virgi 4MB.

Poradzcie cos temu 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz stary bios który był wcześniej to wystartuj kompa z dyskietki startowej, programikiem do flash'u wyczyść kość biosu karty- koniecznie - (nie pamiętam jaka to opcja musisz zobaczyć w helpie), i wgraj jeszcze raz swój stary bios. Oczywiście wgrywać musisz go na ślepca inaczej nie da rady ale dyskietke możesz przygotować na innym kompie lub włożyć na chwile inną karte 8) :P :P :P :P :P :P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyczyścić BIOS! Ja wrzucałem jeden na drugi i moze dla tego nietyrka! :D

Wywołaj program do flash'a z opcją help i zobacz która opcja czyści bios

np:jeżeli używasz: nvflash / ?-help, nvflash e-czyści ROM grafy itd...itd... zobacz help i sprawa załatwiona 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi sie kołata po głowie żeby wsadzić dwie grafiki. I wtedy sprobować jakoś. Tylko nie wiem dokładnie jak. 

Może sie komuś coś przypomnie.

Wrzucasz jedną grafę na pci a tą "zwaloną" na agp. Ruszasz z pci, i dajesz flashowanie tej na agp, i tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wsadzasz jedną kartę do PCI, a drugą do AGP. W BIOSie płyty głównej ustawiasz opcję dot. startowania karty graficznej AGP/PCI (chyba się to nazywa init. display first AGP-PCI). Potem tylko dyskietka z nvFlash i nowy/stary bios. Wcześniej przeczytaj readme programiku do flashowania i zapisz komendy potrzebne do poprawnego zapisania biosu karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie w prowadzałem BIOS i niby idzie wszystko tak jak powinno byc i dalej niema obrazu. Operuje na 2 kartach, na PCI i na AGP, GF4 niby dobrze ma parametry (BIOS i te inne sprawy).

Może musze z resetować pamiec ROM ale jak!!!!

Pomuszcie!!!

Bez tej karty nie moge żyć!!! :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...