Morfeusz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Wrzuciłem BIOS od producenta uruchomiłem kompa ponownie i nic, dosłownie nic, nie widac na moim ekranie :cry: Pomuszcie nie wiem co ma robić. Prubowałem drugi BIOS i bez zmian, nawet ten co wczesniej mialem nic mi nie daje, a co najgorsza wszystko wpisywac musialem z pamieci po omacku :lol: Teraz mecze sie na starej Virgi 4MB. Poradzcie cos temu 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Coś mi sie kołata po głowie żeby wsadzić dwie grafiki. I wtedy sprobować jakoś. Tylko nie wiem dokładnie jak. Może sie komuś coś przypomnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Jeżeli masz stary bios który był wcześniej to wystartuj kompa z dyskietki startowej, programikiem do flash'u wyczyść kość biosu karty- koniecznie - (nie pamiętam jaka to opcja musisz zobaczyć w helpie), i wgraj jeszcze raz swój stary bios. Oczywiście wgrywać musisz go na ślepca inaczej nie da rady ale dyskietke możesz przygotować na innym kompie lub włożyć na chwile inną karte 8) :P :P :P :P :P :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Jak wyczyścić BIOS! Ja wrzucałem jeden na drugi i moze dla tego nietyrka! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Jak wyczyścić BIOS! Ja wrzucałem jeden na drugi i moze dla tego nietyrka! :D Wywołaj program do flash'a z opcją help i zobacz która opcja czyści bios np:jeżeli używasz: nvflash / ?-help, nvflash e-czyści ROM grafy itd...itd... zobacz help i sprawa załatwiona 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Coś mi sie kołata po głowie żeby wsadzić dwie grafiki. I wtedy sprobować jakoś. Tylko nie wiem dokładnie jak. Może sie komuś coś przypomnie. Wrzucasz jedną grafę na pci a tą "zwaloną" na agp. Ruszasz z pci, i dajesz flashowanie tej na agp, i tyle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Najpierw musiałbym mieć taką PCI mam obydwie na AGP. Dzięki poprobuje troche! Jak bedziecie mieli cos to powiedzcie! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskuła Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Wsadzasz jedną kartę do PCI, a drugą do AGP. W BIOSie płyty głównej ustawiasz opcję dot. startowania karty graficznej AGP/PCI (chyba się to nazywa init. display first AGP-PCI). Potem tylko dyskietka z nvFlash i nowy/stary bios. Wcześniej przeczytaj readme programiku do flashowania i zapisz komendy potrzebne do poprawnego zapisania biosu karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 W tym problem ze niemam pliku txt. readme, jesli ma ktos to niech prześle mi mczucher@wp.pl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Słuchajcie w prowadzałem BIOS i niby idzie wszystko tak jak powinno byc i dalej niema obrazu. Operuje na 2 kartach, na PCI i na AGP, GF4 niby dobrze ma parametry (BIOS i te inne sprawy). Może musze z resetować pamiec ROM ale jak!!!! Pomuszcie!!! Bez tej karty nie moge żyć!!! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Gdy mam włożoną tylko agp GF4, to zbiosu odchodzą 2 lub 3 sygnały tak jakby była źle włożona! A jak mam PCI dodatkowo jest normalnie! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Wszystko juz OK! Biosik nowy działa! Zmieniłenm BIOS-em taktowanie z 300@550 na 400@650! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...