Jackieee Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Witam. Znowu nieszczesny Gericom overdose.... Od jakiegos czasu system podaje mi bardzo dziwny czas pracy na baterii... Przy 100% naladowania czas pracy wynosi 1 godz 23 minuty. Gdy naladowanie spada do 98% czas pracy wynosi 49 minut!! Przy okolo 60% naladowania akumulatora czas pracy wedlug systemu wynosi nadal 49 minut! Dziwne jest to ze raz spotkalem odczyt typu ze baterii wystarczy na 40 minut a po 5 minutach pokazalo mi ze wystarczy jej na ponad godzine!? Czy jest to wina systemu czy moze cos z elektronika w baterii?? System mam na nowo postawiony.. Jest to Win XP SP2 z wszystkimi latkami, netframe work 3.0 itd. Wersja systemu DE. System oryginalny, sterowniki chipsetu i reszty sa te same co zawsze, najnowsze dostepne dla tego modelu laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) pisałem Ci o tym w poprzednim poście pomijając to, że są to czasy szacowane zależne od obciążenia objawy które opisujesz, wskazują, że życie baterii dobiega końca gdy bateria siada windows potrafi pokazywać czas np na godzinę a w żeczywistości prądu jest owiele mniej kończy się jej pojemność w wyniku ładowania i rozladowywania - naturalny proces w wyniku zużycia jej skladników chemicznych wtedy dzieją się najróżniejsze jaja prawda, że masz go z 3 lata? Edytowane 21 Grudnia 2007 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackieee Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zakupilem go w w marcu 2006. Raczej nie lezal nigdzie w sklepie bo na wszystkich czesciach widac naklejki gwarancyjne gericoma z 2006, pamieci RAM w everescie wskazuja ze byly wyprodukowane w 3 tygodniu 2006 roku, a BIOS jest z 12.18.2005. Co do baterii to jej czas pracy jakos bardzo skrocil sie w ostatnim miesiacu! Everest 4.20 pokazuje : Planowana pojemnosc baterii: 53280 mWh, a pojemnosc w pelni naladowanej baterii: 33902 mWh. No nic bateria pewnie pojdzie w recycling jak znajde nowa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...