Skocz do zawartości
Mardok

Core i7 - Bloomfield (LGA 1366)

Rekomendowane odpowiedzi

a ja jestem tak na prawde ciekawy juz po co podkrecac cos co jest tak swietne i do kazdej gry na 100% starczy :D -> oczywiscie rozumiem pytania odnosnie OC ale to powoli stało sie chore :) -> kiedys ludzie podkrecali aby gra im lepiej chodziła a teraz kręcą aby kręcić hmmm... dziwne :P i tylko zmieniaja na kosmiczne rozdzielczosci i mówią ze im mało hmm jak dla mnie to jakis obłęd :P ludzie chyba zatracili sens OC : P -> wszystko ocieka komerchą teraz ;) -> troche szkoda ze odeszly juz praktycznie czasy w ktorych np gra chodzila slabo na najnizszej rozdzielczosci i sie kreciło kompa aby chodzilo kilka FPS lepiej... to bylo cos <rozmazony> a teraz kazdy kreci aby mu np crisis chodził na 1900 rozdzielczosci hehehe :D chore ale prawdziwe : P wiem wiem OFFTOPIC! :P

Edytowane przez Wyspa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja jestem tak na prawde ciekawy juz po co podkrecac cos co jest tak swietne i do kazdej gry na 100% starczy :D -> oczywiscie rozumiem pytania odnosnie OC ale to powoli stało sie chore :) -> kiedys ludzie podkrecali aby gra im lepiej chodziła a teraz kręcą aby kręcić hmmm... dziwne :P i tylko zmieniaja na kosmiczne rozdzielczosci i mówią ze im mało hmm jak dla mnie to jakis obłęd :P ludzie chyba zatracili sens OC : P -> wszystko ocieka komerchą teraz ;) -> troche szkoda ze odeszly juz praktycznie czasy w ktorych np gra chodzila slabo na najnizszej rozdzielczosci i sie kreciło kompa aby chodzilo kilka FPS lepiej... to bylo cos <rozmazony> a teraz kazdy kreci aby mu np crisis chodził na 1900 rozdzielczosci hehehe :D chore ale prawdziwe : P wiem wiem OFFTOPIC! :P

Jak ktoś kupuje kompa za taką kasę to raczej nie po to, żeby grać w 1024 x 768... Świat poszedł naprzód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lysyn

Radziłbym bym, żebyś się zastanowił nad braniem 6 giga RAM jeśli nie zajmujesz się jakimiś profesjonalnymi zadaniami typu obróbka grafiki. Bo branie 3x2 giga tylko ze względu na możliwość uruchomienia "triple channel" jest po prostu wyrzucaniem pieniędzy w błoto. Nie ma absolutnie żadnej różnicy w wydajności między trybem dwukanałowym a trzykanałowym, no może z wyjątkiem syntetyków takich jak sandra.

A tak swoją drogą to każdy z nas poczułby kopa gdyby miał u siebie w komputerze 4 dyski ssd w raid0. Po wymianie c2d/quad na core i7 nikt poza nieliczną garstką profesjonalistów tego kopa nie odczuje.

Edytowane przez olafo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi