ryba Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Fajnie że nowy dział powstał, ale proponuję poprawić nazwy socketów na 1366 (o tym to już nie wiem od kiedy była mowa) i 1156. Na chwile obecna jest to dalej socket 1160 i tak juz zostanie. Skoro sa dzialajace sample, to nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie zmienial tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 @Worms14 Gdzie kupowałeś swoją płytę (P6T Dlx) , w Warszawie ? Płytę kupiłem pod Gus-em, sklep Giga Multimedia, ale z tego co pamiętam to w tym okresie nie tylko oni ja mieli. Nie wiem jak jest teraz, jakby było wcześniej to bym sprawdził. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Płytę kupiłem pod Gus-em, sklep Giga Multimedia, ale z tego co pamiętam to w tym okresie nie tylko oni ja mieli. Nie wiem jak jest teraz, jakby było wcześniej to bym sprawdził. Pozdrawiam. Ok, dziękuję za info, znam ten sklep , mam od nich kilka komponentów, a że jestem w okolicach giełdy codziennie to zajrzę... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 i7 na FC... z nieoficjalnych źródeł to najszybszy i7 w PL (ale nie najszybszy czas w spi :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 gratki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 ladnie coraz ladniej:) mozna spytac zmieniles juz mobo?? lub ew na co zamiezasz zmienic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Hmm docelowo jakiś Asus :) *jeśli ktoś mnie nazwie fanboyem pozostawię to bez komentarza Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 a ten wynik to na dx58so ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Wynik piękny, ciekawe czy Asus też taki umożliwi osiągnąć. Raczej P6T nie wybierzesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Mobo pod FC - Gigabyte EX58 DS4, który później idzie do kompa znajomego :) Wybacz Raptorku, ale już twojego intela nie chciałem wsadzać pod freon z oczywistych względów, chyba, że pozwolisz :P Ogólnie spostrzeżenia gigaodbyt kontra intel - gigaodbyt bardziej userfriendly, ale proca to kręci o jakies 200 herców gorzej od intela pomimo, ze ma 12 faz kontra 5 w intelu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Mobo pod FC - Gigabyte EX58 DS4, który później idzie do kompa znajomego :) Wybacz Raptorku, ale już twojego intela nie chciałem wsadzać pod freon z oczywistych względów, chyba, że pozwolisz :P Ogólnie spostrzeżenia gigaodbyt kontra intel - gigaodbyt bardziej userfriendly, ale proca to kręci o jakies 200 herców gorzej od intela pomimo, ze ma 12 faz kontra 5 w intelu :D A jestes pewien, ze tam jest 12, a nie np 6 albo 4?:> PS. Fanboy ;] Edytowane 20 Stycznia 2009 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 To, że w gigaodbycie jest jeden sterownik do dwóch faz zamiast po jednym sterowniku na każdą fazę to jeszcze nie oznacza, że z 12 faz robi mu się 6 :wink: w teorii działa to jak 12 faz. W praktyce - trudno ocenić , ja wiem natomiast, że faza zasilania fazie nie równa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Sam w koncu podales argument ku temu :) Ladny wyniczek :D gratki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 dla mnie może być i nawet 1/2 fazy ;) czekamy na updejt wyników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Wy mi lepiej przewidźcie czy można się wkrótce spodziewać obniżek cen na podzespoły pod nową platformę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 przy tym kursie zlotowki narazie nie:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Tak sobie pokrecilem na AC. Druge zdjecie juz wyrazniejsze. Temp max 79 stopni. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jakieś niewyraźne to OC :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) hm wiekszego blck sie nie da?? cos ten asus nie jest rewelacyjny dfi robi 230 niby to nie wiele wiecej ale przy zablokowanym mnozniku kazdy mhz sie liczy:) Edytowane 23 Stycznia 2009 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Tak sobie pokrecilem na AC. Druge zdjecie juz wyrazniejsze. Temp max 79 stopni. To na tym TR 120 eXtr. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 ile dobrze pamietam to chyba na nocucie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 hm wieksyego blck sie nie da?? cos ten asus nie jest rewelacyjny dfi robi 230 niby to nie wiele wiecej ale przy zablokowanym mnozniku kazdy mhz sie liczy:) ta... robi ale na jakich napięciach. Do testów tylko. nie ma pewnosci, że każda tyle zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 raczej nie ma pewnosci o procesor trza upolowac dobry tydzien...co do mobo daje rade:) hm a testy to jest to co tygryski lubia najbardziej:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) hm wiekszego blck sie nie da?? cos ten asus nie jest rewelacyjny dfi robi 230 niby to nie wiele wiecej ale przy zablokowanym mnozniku kazdy mhz sie liczy:) Czemu sie nie da? 210 mi bez problemow chodzilo. Nie mam wc jak narazie i chyba 3800 na powietrzu i przy tak niskich napieciach nie jest zle. A chlodzenie to Noctua NH-U12P SE1366. Jeszcze mala obserwacja: otoz jak mialem GTX260 w sli to procek potrezbowal o wiele wiekszego napiecia do uzyskania podobnych wyników. Teraz mam GTX295 i juz potrzebuje o wiele mniej. Ale testy nadal trwaja. Moze uda mi sie dojsc do 1,22v na procku :) Edytowane 23 Stycznia 2009 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Intel zapowiedział, że w II kwartale br. wprowadzi nową rewizję i7 920 czyli D0. Realnie szacując kiedy one mogą się pojawić w Polsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal2!omu$$ Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 "Wersje pudełkowe nowych procesorów dostępne będą już od 2 marca, natomiast sprzedaż edycji OEM rozpocznie się 10 kwietnia br" Najbardziej mnie ciekawi potencjał oc nowej rewizji. Oby lekko i stabilnie chodzily z 3,8 na zegarze i nie na jakis ultra wypasionych podzespolach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 póki co to moja stara rewizja jakoś również pracuje "lekko i stabilnie" na 3.8GHz, a tak naprawdę póki co to wszystkie płyty pod i7 prezentują raczej ten sam stopień "wypasienia" z racji tego, że wszystkie wykorzystują ten sam chipset, a różnią się tak naprawdę marketingowymi ciach!łami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Ciekawostka, wykopałem dziś Komputer Świat z 2002 roku a tam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Ciekawostka, wykopałem dziś Komputer Świat z 2002 roku a tam....Widzisz, wszystko mialo troche inaczej wygladać ;) Miało być: Pentium 4 90nm -> Tejas 65nm -> Nehalem 45nm Jest: Pentium 4 90nm -> Pentium 4 65nm -> Core 65nm/45nm -> Nehalem 45nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Kto mi powie jakie wymiary ma i7 , a dokladniej powierzchnia na którą kładziemy pastę (zapomniałem nazwy tego elementu) ;] Dziękować Edytowane 1 Marca 2009 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...