ilear Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 ale go zylujesz ;) mam pytanko - czym sie rozni wersja i7 OEM od BOX ? Tylko brakiem stockowego chlodzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 No i pewnie BOX ma 36mcy gwary , a OEM 12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 hmm dzieki, to juz robi roznice, chyba doplace te 100zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 czasami oem ma 24m gwarki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) OEMy zazwyczaj sa juz ''przetestowane'' te lepsze ida na roznego rodzaju aukcje itp pracowalem kiedys w jednej z wiekszych Katowickich hurtowni , kolesie z servisu targali na weekendy cale tacki OEMowych prockow , na testy :) b.t.w Mam problema z Turbo Mode , wlaczone ale poprostu nie dziala :/ Moze sie ktos orientuje ktore ustawienie odpowiada z poprawne dzialanie Turbo Mode ? Edytowane 1 Maja 2009 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 OEMy zazwyczaj sa juz ''przetestowane'' te lepsze ida na roznego rodzaju aukcje itp ten proceder kwitnie szczegolnie w Polsce i krajach o zblizonej ekonomi pracowalem kiedys w jednej z wiekszych Katowickich hurtowni , kolesie z servisu targali na weekendy cale tacki OEMowych prockow , na testy :) b.t.w Mam problema z Turbo Mode , wlaczone ale poprostu nie dziala :/ Moze sie ktos orientuje ktore ustawienie odpowiada z poprawne dzialanie Turbo Mode ? Tylko oemy nie są z pl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Tylko oemy nie są z pl :)są z CHRLD;) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) są od intela :) Edytowane 1 Maja 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) ale go zylujesz ;)No przecież nie chodzi tak na codzień. 1.5V niby jeszcze tragedii nie ma. Tempy do ogarnięcia :) Musiałem sprawdzić ile pójdzie :) Edytowane 1 Maja 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 No dzieki za sarkazm , pewniakiem siedzicie w branzy przesiewajacej proce od lat ;) Wracajac do tematu , trafil juz ktos jakiegos dobrze krecocego sie OEM'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 No dzieki za sarkazm , pewniakiem siedzicie w branzy przesiewajacej proce od lat ;) Wracajac do tematu , trafil juz ktos jakiegos dobrze krecocego sie OEM'a ? Komu by się chciało przebierać proce uk czy de? Trafiają się dobre jak i złe jak boxy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 ta bieresz pierwszy, lepszyi7 z półki i się cieszysz z 3,3 GHz i takimi tam .. . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) nowe boje... zasilacz mi strasznie piszczy podczas prime, poczekam do wtorku na nową zasiłkę i wtedy potestuje dłuzej....chyba na dłuzej obniżone obroty mu zaszkodziły.... a i juz chyba chlodzenie sie spisuje dobrze....po zmianie zasilki dojda jeszcze dwa wenrylatory z drugiej strony chlodnicy, powinno sie cos poprawic. Dałem oryginalna zapinke na 1366 i jest zdecydowanie lepiej.problem był w słabym docisku. podziękowania dla ddr2 za szybką wysyłkę procka. Edytowane 2 Maja 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Siakis krotki ten prime ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Powiedziałbym nawet że zdecydowanie ZA KRÓTKI. Proponuję puścić Prime (BlendTest) na kilka godzin albo SmallFFTs na samego CPU , tudzież LinX-a z 20 prób z całym użyciem RAM-u . (Po wielu testach zauważyłem że LinX potrafi przejść bez problemów 10 prób, a wysypać się np. przy 16 pętli). Pozdrawiam. Edytowane 2 Maja 2009 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Przy takim napieciu i taktach to i moze chlodziwo zagotowac ;) po godzinie stresu . A tak powaznie ladny wynik , podziel sie jakie dawales napiecia QPI , PLL itp LinX zdecydowanie najlepiej rozgrzewa proca . Edytowane 2 Maja 2009 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 niemam pamieci , dostane w poneidzialek, zasilacz we wtorek to wtedy dam testa 2godzinnego..pamieci mam teraz zastępcze do poniedziałku 2x2gb puszczone na 1300mhz....,nowe nie przyszły...tak żeby komputer tylko odpalić. testowałem CFX i od tego momentu zasilacz mi mocno popiskuje jak puszczam prima...wiec musze odpuscic bo nie chce spalic nic. CPU PLL najnizsze 1.81 z biosu, V proca 1.325v z biosu, QPI 1.3v z biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Moze i rozgrzewa proca najlepiej, ale mialem np. takie sytuacje, ze LinX przechodzil ponad godzine, a Prime na tych samych ustawieniach sypal sie juz po 5min... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Moze i rozgrzewa proca najlepiej, ale mialem np. takie sytuacje, ze LinX przechodzil ponad godzine, a Prime na tych samych ustawieniach sypal sie juz po 5min...To też prawda... różnie jest z tymi ''syntetykami'' grunt żeby na co dzień wszystko hulało jak trzeba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) tu macie 4300 ,troszke dluzszy prime i 4400 Edytowane 2 Maja 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Blue To zes ladnie pocisnal proca ,ze az ludziska przestali pisac w tym threadzie ;) Znajdziesz chwile to podaj na jakich napiecieach te osiagi podaj napiecia z biosu CPU QPI ( CPU VTT ) RAM CPU PLL Edytowane 4 Maja 2009 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Blue To zes ladnie pocisnal proca ,ze az ludziska przestali pisac w tym threadzie ;) Znajdziesz chwile to podaj na jakich napiecieach te osiagi podaj napiecia z biosu CPU QPI ( CPU VTT ) RAM CPU PLL to tak: cpu z biosu 1.35v (odczyt 1.34v) musze sprawdzic 1.325v ,może też będzie smigac.... qpi 1.55v (odczyt 1.48v) ram 1.8v cpu pll 1.81 (najniższy) tu wklejam wyniki z everestaaa pamiec 2100mhz cl9 Edytowane 4 Maja 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Blue To zes ladnie pocisnal proca ,ze az ludziska przestali pisac w tym threadzie ;) Znajdziesz chwile to podaj na jakich napiecieach te osiagi podaj napiecia z biosu CPU QPI ( CPU VTT ) RAM CPU PLL Pamiętasz może jakiego masz batcha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 3845B027 U CIEBIE kupowalem przeciez:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) 3845B027 U CIEBIE kupowalem przeciez:) sorrka mario2K pytałem Edytowane 4 Maja 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Mam zdjecie pudelka i proca na pudelku jest info FPO/BATCH # : 3846B077 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Mam zdjecie pudelka i proca na pudelku jest info FPO/BATCH # : 3846B077 dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) Nie pojmuje tych temperatur , sprawdzane na 2 bloczkach Prison Pro V2 oraz XSPC Delta V3 Jak zapodam napiecia zblizone do tych ktore ma Blue to po 2-3 minutach LinX'a z 40'C idle mam 85'C , bloki sciagalem juz po 2 razy , zmienilem paste na ArcticSilver5 caly czas to samo , czyzbym mial jakiegos kulawego proca ?? Edytowane 5 Maja 2009 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Chyba niestety Twoj proc ma nierowna czape... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 takie tam spi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...