DDR2 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) ładnie na 5/08? Edytowane 29 Maja 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Tak na tym biosie. Bootowała 230 ale napięcia jeszcze są niskie, można spróbować jeszcze więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 stabilność na 225 powinieneś złapać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Tak na tym biosie. Bootowała 230 ale napięcia jeszcze są niskie, można spróbować jeszcze więcej.pokaż max stabilne bclk. może być ciekawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Na razie szukam jakiejś stabilności dość wysoko zanim zjadę w dół. Tutaj 230 z próbka SPi 16M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziby Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Tutaj 230 z próbka SPi 16M.Ładnie, będzie spi na bclk ~235? Jeszcze do tego napięcia bardzo niskie. Jedziesz z grafiką z podpisu? Edytowane 30 Maja 2009 przez Ziby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Tak grafa z podpisu. Na 235 nie ma szans. Na razie wyzwanie to próbka 32M na 230. Update Sprostowanie błędów. Edytowane 30 Maja 2009 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Tak grafa z podpisu. Na 325 nie ma szans. Na razie wyzwanie to próbka 32M na 320. jakbys tyle zrobil to nazywali by Cie MASTA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Dzis mialem troche czasu to pocislem proca 4535MHz , koniec juz chyba bliski :/ Jeszcze sie pobawie zeby zrobic SP32M na 4.6GHz ale to juz nie dzisiaj. Swoja droga proca mam raczej kulawego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Intel chce zakonczyc produkcje i7 i co wy na to? Wczoraj zlozylem zamowienie na i7...heh :) Niewiem co o tym myslec, patrzac na testy z anandtecha i5, to 920 jest porownywalna z najmocniejszymi modelami i5...ktory chyba bedzie drozszy (najlepszy model) niz obecnie 920, no musieli namieszac.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) I7 920/940 będzie robił konkurencję I5 2,8/2,93 GHZ który będzie od niego droższa i dlatego wycofują już 940 i będą chcieli wycofać 920 zostanie 950 którą pewnie też szybko wycofają no i 975 która będzie flagowym modelem Edytowane 30 Maja 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Dzis mialem troche czasu to pocislem proca 4535MHz , koniec juz chyba bliski :/ Jeszcze sie pobawie zeby zrobic SP32M na 4.6GHz ale to juz nie dzisiaj. Swoja droga proca mam raczej kulawego :( grzeszysz ;> moj kaszalot do 1M potrzebuje prawie 1,5 vol. ;( Edytowane 31 Maja 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) witam . mam prosbe posiadam plyte DK , 920 OC + mugen 2 i 2X2GB OCZ Reaper 1600 napiecia mam takie CPU VID-1.385V CPU VTT- 1,39V DRAM Bus- 1.89V zegar procka mam ustawiony 190*20 + Turbo czyli 4GHz Temp 39-40 C a w stresie dochodzi do 80. czytalem ze dla tego procka max napiecie na ramie to 1,65V ale u mnie nie ma szans na dzialanie na takim napieciu prime95 odrazu wywala minimum to 1,8V co o tym myslicie i czy pozostale napiecia mieszcza sie w normie.Producent ramu podaje napiecie 1.9V Edytowane 31 Maja 2009 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) Racuch Coz z tego ze moj zrobi SP 16M nawet na 4.6GHz skoro jakakolwiek stabilnosc ( gry ) konczy sie na 4.2GHz a stabilnosc w Linxie to max 4GHz/4.1GHz Zeby te proce wyszly w 32nm to na codzien mozna by zapodac spoko 4,5GHz byc moze Intel uraczy nas takimi rodzynkami na poczatku nowego roku...? Edytowane 31 Maja 2009 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Pierwszy test Core i5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Wreszcie SPi poniżej 9s (bez optymalizacji). Potrzebne było 4,6 GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 średnia max. stabil. z forum to jakieś 4-4,2 GHz do normalnej pracy przy rozsądnych temp. i vol. powtarzalność z tyg. 49-50-51 jest spora, są małe wyjątki jak zwykle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Ale niestety do wyzszsych taktowan nawet D0 potrzeba wc. Na AC mozna podkrecic procak do max 4-4,2 (przy super procku) + znosne temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 hmm, ktorys z szanownych kolegow posiada mierniki poboru pradu? ;> moglibyscie pomierzyc i podac? tak mnie zastanawia jak sie ma rzeczywistosc do testow na necie , ponoc od 3.6 krzywa logarytmiczna zaczyna ostro w gore jechac i pomiedzy 4.0 a np 4.2 roznica jest duza (niepamietam gdzie ten review czytalem...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 oj sporo trzeba woltów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Faktycznie bardzo dużo chce "papu" Mniejszym vcore się nie zadowli? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) A nie wiem. A jeżeli nawet to jakie to ma znaczenie. bclk=222 mam już ciemność przy mnożniku x21. Chyba płyta mi się kończy. Edytowane 31 Maja 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Racuch Coz z tego ze moj zrobi SP 16M nawet na 4.6GHz skoro jakakolwiek stabilnosc ( gry ) konczy sie na 4.2GHz musisz brac tez poprawke na tych co maja gry wiadomo gdzie i spi 16/32m jest istotniejsze co za roznica czy grasz na cepie 4.2Ghz czy 4.6Ghz,bo moim zdaniem nie duza a w spi roznice sa spore :D prosze nie atakuj mnie tylko tekstami o fps'ach czy cos,bo mnie gry tez akurat nie kreca,gram sobie w gta4 na cepie 3.4Ghz i nie czuje zadnej roznicy po zwiekszeniu taktowania jacekz tez chcialbym miec takie problemy,moj juz gasnie po przekroczeniu bclk 200 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) 71proste własnie :) zabawiłem sie w 3dm2k3 i pare pkt. brakło do 70 tysia na gtx285 single proc na 4,5 GHz (tylko) a ramki 9-9-9-30 i jakies 1300MHz chyba :huh: Edytowane 31 Maja 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) u mnie jest spory wzrost miedzy 3.2ghz a 4ghz w gta4, wiem bo mialem na stocku i7 965extreme Edytowane 31 Maja 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Pierwszy test Core i5.No i zapowiada się bardzo fajnie. Jak widać zintegrowany kontroler PCI-E z jedną grafą radzi sobie bardzo sprawnie. Zobaczymy tylko jak z OC (niby nie oczekują rezultatów 1 GHz+). Ważne że wogóle będzie mozliwość. Na platformie w wersji praktycznie beta uzyskali BCLK 166 (nie pisali że więcej się nie dało), więc ten czynnik raczej limiterem nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Pojawiło się tutaj trochę ciekawych wyniczków :) Widzieliście to? http://benchit.pl/overclocking/procesory/druzynowy @ilear GB dostarcza apliakcję DYNAMIC ENERGY SAVER. jak komp nie jest obciążony to obniża Vcore i mnożnik proca. Działa bardzo fajnie. Trzeba włączyć C1E/EIST. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Pojawiło się tutaj trochę ciekawych wyniczków :) Widzieliście to? http://benchit.pl/overclocking/procesory/druzynowy a to taki inny hwbot, tylko po naszemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 No tylko, ze jak dodaje "nowy event" to mi sie screen do starego usowa i nie mam pojecia jak dodac wyniki do poszczegolnych benchow o.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 u mnie jest spory wzrost miedzy 3.2ghz a 4ghz w gta4, wiem bo mialem na stocku i7 965extreme Zgadza sie , GTA4 jest jedna z nielicznych gier ktore potrafia wykozystac szybsze proce. Cala reszta zadawala sie dwoma jajkami . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...