andrzejs82 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 ile? :D Ja na 4.2 zrobilem wielki skok z 1.11 default na 1.13 na wszelki wypadek i smiga pieknie, rozumiem ze przy C0 troszke moze i trza zwiekszyc ale nie 1.36 :D @maciek255A ladnie ladnie :) Jakie tempy przy tym? AC? mala poprawka jakie jest max napiecie dla vtt cpu voltage :) oczywiscie tak dla 24/7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) moje wyniki oc na plytce foxcon flamingblade , jeszcze bede walczyl aha temperaturki po super pi 32 mb maxymalnie dochodzily do 83 co widac , ale sproboje jeszcze testy na nizszym napieciu porobic , a chlodzenie mam prolimatech megalems Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 moje wyniki oc na plytce foxcon flamingblade , jeszcze bede walczyl aha temperaturki po super pi 32 mb maxymalnie dochodzily do 83 co widac , ale sproboje jeszcze testy na nizszym napieciu porobic , a chlodzenie mam prolimatech megalems ... Ja tam widzę max 84stC ;) Na jakim napięciu te 4GHz ? Okienko z CPU-Z wyjaśniło by wiele tak na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 cpu z pokazuje 1,216 ale recznie mam ustawione 1,29 teraz proboje cos swirowac z tym programem occt ale to jakas masakra jest po minucie wyskakuje ze procek za goracy jest i przerywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 cpu z pokazuje 1,216 ale recznie mam ustawione 1,29 teraz proboje cos swirowac z tym programem occt ale to jakas masakra jest po minucie wyskakuje ze procek za goracy jest i przerywa Włącz OCCT kliknij Options potem pomarańczowy trybik po prawej i w Max temp. CPU wpisz 90 lub 100 i naciśnij OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 program ten niezle procka potrafi wygrzac nie powiem , po 10 minutach doszlo do 90 stopni a to chyba juz za duzo troche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 program ten niezle procka potrafi wygrzac nie powiem , po 10 minutach doszlo do 90 stopni a to chyba juz za duzo troche Nie wiem jak inni ale ja bym odpuścił przy 90stC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 program ten niezle procka potrafi wygrzac nie powiem , po 10 minutach doszlo do 90 stopni a to chyba juz za duzo trocheprolimatech megalems z vcore 1,2-1,3 i takie temp. ? pasta jest, wentylator kręci się ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) no tempy troszke wysokie jak na proli moze zle paste nalozyles, ile rpm na wentylu wlasnie? a co do 90 stopni, to tutaj moje hardkorowe zabawy z poczatkow oc :) pasyw noctua na 3.8 i duzym napieciu :D niepamietam czy to juz wrzucalem czy nie ;) Jestem hardokorem? :D Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 tak się zastanawiam czy może to jednak jest warte zachodu - link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 ... Jestem hardokorem? :D Wybacz ilear ale tytuł hardkora dostaje corross z XS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 gościu jest niezły to fakt. :D tak się zastanawiam i wychodzi mi z mojej głowy że samo zdjęcie ihs'a to jest pryszcz. gorzej jest nie zniszczyć delikatnego krzemu i innych części i stworzyc jakieś chłodzenie. AC raczej odpada. albo w ogóle wszystko co wymaga styku czegoś stałego. pozostaje woda. no i jak to schłodzić? koleś wykorzystał ihsa do zrobienia bloku wodnego :) ale mnie zastanawia jak on zabezpieczył procesor przed wodą i utlenianiem. jakieś pomysły? niebardzo mogę doczytać się jak on to zabezpieczył. niby jest tam jakaś metalowa blaszka ale z czego to jest zrobione?? nie mam pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) no dobrze nalozone nie pierwszy raz zakladam wsumie paste , w spoczynku temperatura 48 stopni po oc no dochodzi do 90, fakt ze za oknem jest 30 stopni dzisiaj , ale faktycznie troche za cieplo bede jeszcze kombinowal nie wiem , jak nie, jeszcze raz zaloze chlodzonko Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Te 30'C w stressie przy 4.4GHz to chyba lipa , ale pomysl iscie Hardcoreowy pewniakie m bedzie wyraznie wydajniejszy niz dobry bloczek , gdzies moze -15'C ale te 30'C w stresie niemozliwe prznar1 On tam pisal cos o kleju epoxydowym uzytym do uszczelnienia . spoxxx Sprawdz doscisk , jak zdejmiesz coolera oblookaj jak przylegal do IHSa ,jak sie pasta rozlozyla . Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 te 30* to jest przy schładzanej wodzie. dzięki Mario2k jakoś to przeoczyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 otworzylem bude i poki co occt leci juz 20 minut temperatura ok 86 jest , na collerze mam fandera 120 , ona ma obroty do 1200 i nie wiem czy nie za slaby jest ?? , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 zdejmich proli, sprawdź czy pasta jest równomiernie rozprowadzona albo czy nie skumulowała się gdzieś. sprawdź też samo proli może masz jakieś hp pęknięte. jeśli nic z tego się nie sprawdzi to masz taką padakę że japierdziu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Wybacz ilear ale tytuł hardkora dostaje corross z XS ;) nieno smieje sie ;) corross to wogole inna liga :] Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 juz jest lepiej zmniejszylem napiecie vtt i oto wykres z occt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 juz jest lepiej zmniejszylem napiecie vtt i oto wykres z occt ... Teraz temp jest OK, jakie VCore i VTT/QPI ustawiłeś (z biosu) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) szczegolowo to pokaze moze komus sie przyda :) [/img] [/img] [/img] [/img] zegary troszke podciagnalem i full stabilnie leci juz 40 minut occt http://yfrog.com/0pimg3580ejx Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) spoxxx mala prosba, trzymaj sie topikowych standardow :D cpu-z (zakladka glowna + memory)+ superpi/prime95/occt/lynx czy inna aplikacja+ real temp ew. core temp - do sciagniecia duzo na http://www.xtremesystems.org/forums/ lub z neta i do tego jak masz aplikacje dolaczona do plyty. Bedzie wtedy latwiej i szybciej sie wyorientowac co i jak masz poustawiane i porownac do wynikow innych.Updatnij sygnaturke, bo np. nie pamietam czy podawales albo jakie masz plyte, ramki Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) ok juz sie robi ;) poprawka troche wyniku a ponizej szczegoly Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 od razu lepiej :) thx Czeka Cie widze poprawka nalozenia pasty albo zakup lepszego wentyla, albo zakup lepszej pasty i wentyla :D 85 max to stanowczo za duzo na prolimatecha, powinienes miec przy 1.2 co najmniej 5 stopni nizsze tempy, jak moglbys jeszcze wrzucic prima95 tak z 10 minut co najmniej , to bede mial porownanie do swoich ustawien lepsze, bo wszystkie pomiary temperatur ja akurat na primie robie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 pozniej prime wrzuce wlasnie skonczylem robic go i po 20 minutach wylaczylem, screena nie robilem , tylko ze vcore w biosie ustawione jest na 1,29 nie wiem czemu cpu z tak pokazuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 niemasz do foxconna zadnej aplikacji z info o napieciach na plycie? Cos jak u mnie smart guardian, tam powinno dobrze pokazywac napiecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 gościu jest niezły to fakt. :D tak się zastanawiam i wychodzi mi z mojej głowy że samo zdjęcie ihs'a to jest pryszcz. gorzej jest nie zniszczyć delikatnego krzemu i innych części i stworzyc jakieś chłodzenie. AC raczej odpada. albo w ogóle wszystko co wymaga styku czegoś stałego. pozostaje woda. no i jak to schłodzić? koleś wykorzystał ihsa do zrobienia bloku wodnego :) ale mnie zastanawia jak on zabezpieczył procesor przed wodą i utlenianiem. jakieś pomysły? niebardzo mogę doczytać się jak on to zabezpieczył. niby jest tam jakaś metalowa blaszka ale z czego to jest zrobione?? nie mam pojęcia. chcialbym zobaczyc wprime 1024@4.4Ghz 1.4v HT ON i 30'C w stresie hahahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) niemasz do foxconna zadnej aplikacji z info o napieciach na plycie? Cos jak u mnie smart guardian, tam powinno dobrze pokazywac napiecia :) zaczne od tego dzisiaj za oknem troche chlodniej ok 24 stopni , i temperaturki spadly, w prime po 50 minutach wygrzewania mialem 83 stopnie max (buda zamknieta) , co do programu od foxcona to napiecia pokazuje ze mam malutkie jak to jest w koncu w trybie idle tak to wyglada a w stresie tak Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) asus p6t-deluxe rev 1 dzis sie troszke pobawilem stara plyta :) BCLK calkiem calkiem Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) stara ale jara :) bclk przyjemne :) Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...