Mario2k Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 spoxxx 4.2GHz na powietrzu latem do tego 1,5h stress w linx Nie moze byc :/ Toz to chyba najlepszy proc w PL moja padlina przy 4.2 vcpu 1.37 vtt 1.35 po 5 minutach w linx na wc 85'c :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) spoxxx 4.2GHz na powietrzu latem do tego 1,5h stress w linx Nie moze byc :/ Toz to chyba najlepszy proc w PL moja padlina przy 4.2 vcpu 1.37 vtt 1.35 po 5 minutach w linx na wc 85'c :( coraz zabawniejsze teksty tu slysze,co ma wspolnego lato z kreceniem?????????????????????????????????? no powiedz mi,skad wiesz ze gosc nie mieszka w pywnicy badz nie ma klimy w domu i 18 stopni w pokoju?? pozartym sa rozne prce xeon umie miec ta sama tempe na 1.4 co moj drugi proc na 1.3,mowa o tych samych taktach wiec bez sensu porowania Edytowane 7 Września 2009 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) moj potrzebuje 1.275v z biosu do 4.3ghz, gdzies w tym temacie sa screeny Edytowane 7 Września 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 maax990 Ty wsciekniety jestes czy cus ??? A niby skad ty wiesz ze on mial 18'c a nei otwarte okno i 25'c ?? Zima jest znacznie latwiej o rekordy oc w domowym zaciszu chyba nie trzeba tlumaczyc ze gdy w pokoju bedzie 10'c to oc bedzie znacznie lepsze niz w/w dywagacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) maax990 Ty wsciekniety jestes czy cus ??? A niby skad ty wiesz ze on mial 18'c a nei otwarte okno i 25'c ?? Zima jest znacznie latwiej o rekordy oc w domowym zaciszu chyba nie trzeba tlumaczyc ze gdy w pokoju bedzie 10'c to oc bedzie znacznie lepsze niz w/w dywagacje. nie jestem wsciekly,czasem linxa idzie chwycic na tym ze tak jakby przestawal dzialac glownie pomiedzy loopami i tempy ma niskie naciskasz print screen i po sprawie,jesli cie urazilem,to sorki leb mi dzis caly dzien peka powyzszy obrazek prezentuje jak zeszlem z temperatur normalnie 90-95 stopni,wlaczona klima i zobacz jak to wyglada,wystarczylo by zebym nadmuch skierowal do budy i wiecej niz 65 nie zobaczysz Edytowane 7 Września 2009 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) maax990 - dlatego można zaznaczyć żeby realtemp działał przez cały test linx - wtedy w maximum widać jakie były najwyższe tempy mój na razie 1.31V potrzebuje przy 4.2G :| jutro powalcze o mniejszy voltage ;) Edytowane 7 Września 2009 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) hmm jak robilem ten test to : okno lekko uchylone za oknem okolo dzisiaj bylo 23 stopni bude w kompie mam zamknieta, chlodzenie w podpisie robi swoje chociaz szczerze z fandera nie jestem zadowolony jest cichy ale slabo dmucha max temperaturka 88 byla jak widac zreszta w real temp wiecej sie nie gotowal , ogolnie z procka jestem zadowolony na co dzien wystarcza :) poki co zostaje tak a nic wsumie w stanie nie jest wygrzac proca tak wiec ok :) aaa i nie mam klimy w pokoju :) Edytowane 7 Września 2009 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 hmm jak robilem ten test to : okno lekko uchylone za oknem okolo dzisiaj bylo 23 stopni bude w kompie mam zamknieta, chlodzenie w podpisie robi swoje chociaz szczerze z fandera nie jestem zadowolony jest cichy ale slabo dmucha max temperaturka 88 byla jak widac zreszta w real temp wiecej sie nie gotowal , ogolnie z procka jestem zadowolony na co dzien wystarcza :) poki co zostaje tak a nic wsumie w stanie nie jest wygrzac proca tak wiec ok :) aaa i nie mam klimy w pokoju :) hehehehehe ale byla taka mozliwosc i nie mozna zakladac z gory ze jej nie masz :),procek i tak fajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 @Raptor jakie masz chlodzenie? bo tempy bardzo dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Heh nie przejmujcie sie tempami :P Wlasnei zakonczylem rozmowe telefoniczna z Intelem bo chcialem wymienic proca z racji tego iz byl strasznie goroacy. Powiedziano mi , ze temperatura 88 st C nawet na dluzsza mete nie uszkodzi proca i nie mam sie czym przejmowac. Dopuki proc nie zwalnia albo sie nie wylacza wszystko jest ok.Paranoja, no i proca mi nie wymienia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 @Raptor jakie masz chlodzenie? bo tempy bardzo dobre Mugen2 ze standartowym wentylem, tyle że mój komp wygląda tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 aa i tu tajemnica rozwiazana ;) bo tempy miales lepsze niz proli czy noctua :) @Blackwhite no to wiemy wiemy :) zreszta w 24/7 takich temow raczej nie osiagniesz na dluzszy czas o ile wogole osiagniesz (niewiem jak wyglada sprawa przy renderowaniu czy innych tego typu obciazajacych proca czynnosciach, tutaj chodzi wiesz o prestiz :P Jak widze ze ktos ma lepsze tempy odemnie to od razu mnie korci dowiedziec sie ... dzieki czemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Czy jakies nowe i7 wyjda na 1366? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 :D :D tylko Super Pi reszta odrazu reset :rolleyes: , chłodzenie powietrzne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 spoxxx 4.2GHz na powietrzu latem do tego 1,5h stress w linx Nie moze byc :/ Toz to chyba najlepszy proc w PL moja padlina przy 4.2 vcpu 1.37 vtt 1.35 po 5 minutach w linx na wc 85'c :( Troszke przesadziłeś :wink: 1.29v przy 4.2 to żadna rewelacja.......są takie które robią 4.2 przy 1.24v :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Tylko Super Pi reszta odrazu reset :rolleyes: , chłodzenie powietrzne.na nic innego nie licz przy tych taktach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Mogą być takie jak podawałeś wcześniej czyli: 167x24@4Ghz 1.4v/1.25v HT OFF gtx 260 666/2300 1.125v Ogólnie to stabilne 4GHz z HT ON (napięcia oczywiście najniższe z możliwych) i podkręconą grafą :) Aaa i dobrze jakbyś podpiął pod miernik samą budę, jakoś zużycie energii monitora mnie nie interesuję :wink: pzdr jutro do poludnia sprawdze dopiero co wrocilem i juz mi sie nie chce :D ... Czy jakies nowe i7 wyjda na 1366? poza i7 960 w najblizszym czasie nic nie bedzie na nic innego nie licz przy tych taktach. ewentualnie 32m :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 troszke o ramie i znow xeon+dfi 1.4vtt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) dorwałeś jakiegoś "limited edyszyn & hand piked" ;) Edytowane 9 Września 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 dorwałeś jakiegoś "limited edyszyn & hand piked" ;)heh pi 32 liczy na 2150-9-9-9-24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) Można dalej ale już bardzo gorąco :) Edytowane 9 Września 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 uuu cienizna tempy jak na lc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) Nie rozumiem komentarza. A co do tego ma moje LC? Ono nie ogranicza :)Taka sztuka i tyle. Edytowane 9 Września 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Temp ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 uuu cienizna tempy jak na lc :/ekhmmm wszystko gosciowi nie pasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 kurde no swoja opinie wyrazilem co mi nie pasi, dziala i sie kreci to mi pasi :D ale tempy nie sa ok, skoro na ac takie mozna miec, to cos ten lc sie nie sprawdza, no tylko mi sie taki wniosek nasuwa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 kurde no swoja opinie wyrazilem co mi nie pasi, dziala i sie kreci to mi pasi :D ale tempy nie sa ok, skoro na ac takie mozna miec, to cos ten lc sie nie sprawdza, no tylko mi sie taki wniosek nasuwa :)no bo to zalezy od proca,sa proce ktore moga 4.2 robic na 1.45 i tempy beda 80stopni, a sa procki ktore przy 4.2 1.24 maja juz 90.Ten sam procek robiac 4.8ghz na 1.47v ma juz okolo 90-100 stopni w idlle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 no tak nie popatrzylem na napiecie, faktycznie duze, juz po 2 piwkach bylem w przerwie meczu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 no tak nie popatrzylem na napiecie, faktycznie duze, juz po 2 piwkach bylem w przerwie meczu :]z rozpaczy piles? :D a tak logicznie rzecz biorac, to ten sam proc przy takim samym napieciu bedzie osiagal nizsze temperatury na wc niz na highendowym coolerze przy tych samych ustawieniach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Po pół godziny OCCT przy 1.38V chłodnica porządnie ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...