Skocz do zawartości
Mardok

Core i7 - Bloomfield (LGA 1366)

Rekomendowane odpowiedzi

spoxxx

4.2GHz na powietrzu latem do tego 1,5h stress w linx

Nie moze byc :/

Toz to chyba najlepszy proc w PL

moja padlina przy 4.2 vcpu 1.37 vtt 1.35 po 5 minutach w linx na wc 85'c :(

coraz zabawniejsze teksty tu slysze,co ma wspolnego lato z kreceniem??????????????????????????????????

no powiedz mi,skad wiesz ze gosc nie mieszka w pywnicy badz nie ma klimy w domu i 18 stopni w pokoju??

pozartym sa rozne prce xeon umie miec ta sama tempe na 1.4 co moj drugi proc na 1.3,mowa o tych samych taktach wiec bez sensu porowania

Edytowane przez maax990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maax990

Ty wsciekniety jestes czy cus ???

A niby skad ty wiesz ze on mial 18'c a nei otwarte okno i 25'c ??

Zima jest znacznie latwiej o rekordy oc w domowym zaciszu

chyba nie trzeba tlumaczyc ze gdy w pokoju bedzie 10'c to oc bedzie znacznie lepsze niz w/w dywagacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maax990

Ty wsciekniety jestes czy cus ???

A niby skad ty wiesz ze on mial 18'c a nei otwarte okno i 25'c ??

Zima jest znacznie latwiej o rekordy oc w domowym zaciszu

chyba nie trzeba tlumaczyc ze gdy w pokoju bedzie 10'c to oc bedzie znacznie lepsze niz w/w dywagacje.

nie jestem wsciekly,czasem linxa idzie chwycic na tym ze tak jakby przestawal dzialac glownie pomiedzy loopami i tempy ma niskie naciskasz print screen i po sprawie,jesli cie urazilem,to sorki leb mi dzis caly dzien peka

post-25454-1252360063_thumb.jpg

powyzszy obrazek prezentuje jak zeszlem z temperatur

normalnie 90-95 stopni,wlaczona klima i zobacz jak to wyglada,wystarczylo by zebym nadmuch skierowal do budy i wiecej niz 65 nie zobaczysz

Edytowane przez maax990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maax990 - dlatego można zaznaczyć żeby realtemp działał przez cały test linx - wtedy w maximum widać jakie były najwyższe tempy

mój na razie 1.31V potrzebuje przy 4.2G :| jutro powalcze o mniejszy voltage ;)

post-597-1252360383_thumb.jpg

Edytowane przez Raptor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jak robilem ten test to :

okno lekko uchylone za oknem okolo dzisiaj bylo 23 stopni

bude w kompie mam zamknieta, chlodzenie w podpisie robi swoje chociaz szczerze z fandera nie jestem zadowolony jest cichy ale slabo dmucha

max temperaturka 88 byla jak widac zreszta w real temp wiecej sie nie gotowal , ogolnie z procka jestem zadowolony na co dzien wystarcza :)

poki co zostaje tak a nic wsumie w stanie nie jest wygrzac proca tak wiec ok :)

aaa i nie mam klimy w pokoju :)

Edytowane przez spoxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jak robilem ten test to :

okno lekko uchylone za oknem okolo dzisiaj bylo 23 stopni

bude w kompie mam zamknieta, chlodzenie w podpisie robi swoje chociaz szczerze z fandera nie jestem zadowolony jest cichy ale slabo dmucha

max temperaturka 88 byla jak widac zreszta w real temp wiecej sie nie gotowal , ogolnie z procka jestem zadowolony na co dzien wystarcza :)

poki co zostaje tak a nic wsumie w stanie nie jest wygrzac proca tak wiec ok :)

aaa i nie mam klimy w pokoju :)

hehehehehe ale byla taka mozliwosc i nie mozna zakladac z gory ze jej nie masz :),procek i tak fajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh nie przejmujcie sie tempami :P

Wlasnei zakonczylem rozmowe telefoniczna z Intelem bo chcialem wymienic proca z racji tego iz byl strasznie goroacy.

Powiedziano mi , ze temperatura 88 st C nawet na dluzsza mete nie uszkodzi proca i nie mam sie czym przejmowac.

Dopuki proc nie zwalnia albo sie nie wylacza wszystko jest ok.Paranoja, no i proca mi nie wymienia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aa i tu tajemnica rozwiazana ;) bo tempy miales lepsze niz proli czy noctua :)

@Blackwhite

no to wiemy wiemy :) zreszta w 24/7 takich temow raczej nie osiagniesz na dluzszy czas o ile wogole osiagniesz (niewiem jak wyglada sprawa przy renderowaniu czy innych tego typu obciazajacych proca czynnosciach, tutaj chodzi wiesz o prestiz :P Jak widze ze ktos ma lepsze tempy odemnie to od razu mnie korci dowiedziec sie ... dzieki czemu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoxxx

4.2GHz na powietrzu latem do tego 1,5h stress w linx

Nie moze byc :/

Toz to chyba najlepszy proc w PL

moja padlina przy 4.2 vcpu 1.37 vtt 1.35 po 5 minutach w linx na wc 85'c :(

Troszke przesadziłeś :wink: 1.29v przy 4.2 to żadna rewelacja.......są takie które robią 4.2 przy 1.24v :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogą być takie jak podawałeś wcześniej czyli:

167x24@4Ghz 1.4v/1.25v HT OFF

gtx 260 666/2300 1.125v

Ogólnie to stabilne 4GHz z HT ON (napięcia oczywiście najniższe z możliwych) i podkręconą grafą :) Aaa i dobrze jakbyś podpiął pod miernik samą budę, jakoś zużycie energii monitora mnie nie interesuję :wink: pzdr

jutro do poludnia sprawdze dopiero co wrocilem i juz mi sie nie chce :D ...

Czy jakies nowe i7 wyjda na 1366?

poza i7 960 w najblizszym czasie nic nie bedzie

na nic innego nie licz przy tych taktach.

ewentualnie 32m :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde no swoja opinie wyrazilem co mi nie pasi, dziala i sie kreci to mi pasi :D ale tempy nie sa ok, skoro na ac takie mozna miec, to cos ten lc sie nie sprawdza, no tylko mi sie taki wniosek nasuwa :)

no bo to zalezy od proca,sa proce ktore moga 4.2 robic na 1.45 i tempy beda 80stopni, a sa procki ktore przy 4.2 1.24 maja juz 90.Ten sam procek robiac 4.8ghz na 1.47v ma juz okolo 90-100 stopni w idlle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak nie popatrzylem na napiecie, faktycznie duze, juz po 2 piwkach bylem w przerwie meczu :]

z rozpaczy piles? :D

a tak logicznie rzecz biorac, to ten sam proc przy takim samym napieciu bedzie osiagal nizsze temperatury na wc niz na highendowym coolerze przy tych samych ustawieniach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi