jacool Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 (edytowane) Trza powiedzieć, że Asus lepiej od GB się zachowuje, nie wyłącza się tyle razy przy zmianie napięć itp. w Biosie, szybciej startuje. I prawie zawsze się podnosi, jeszcze nie musiałem czyścić CMOSU. hmmm... to twój GB rzeczywiscie był jakiś lewy :) start szybki ale po zmianie AHCI ROM na 1.20. Mój działa bez pudła. mam jednak ochotę spróbować czegoś innego. Edytowane 8 Października 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 szybki start - chodzi o to, że GB długo sobie kminił wyświetlając ciach!ły na wyświetlaczu POST, zanim cokolwiek pokazał na monitorze, to raczej też u Ciebie musi być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 A ile max robisz lub z jakimi V okolice tego co ja? 4 @ 1.35v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Ja po przejściach z Gigabyte'ami zatrzymałem się na Asusie R2G i sobie chwalę :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) RAM mam 1600 8-8-8-24 1T, ale mały sukces, udało się LinXa, na 1.325v vcore, 1.35v QPI, ale zmieniłem CPU PLL na 1.88v, IOH mam na 1.2v, dałem CPU diff amplitude coś tam na 800mV i jest GIT Jak dla mnie LinX najlepiej testuje stabilność. Trza powiedzieć, że Asus lepiej od GB się zachowuje, nie wyłącza się tyle razy przy zmianie napięć itp. w Biosie, szybciej startuje. I prawie zawsze się podnosi, jeszcze nie musiałem czyścić CMOSU. PLL u siebie mam na 1.9v na domyślnym właśnie LinX się wywalał (czy mniejsze wystarczy nie sprawdzałem), zmiana napięcia IOH u mnie nie daje praktycznie nic (oczywiście przy tych taktach, 20x200) natomiast tego "CPU diff amplitude coś tam" w ogóle nie ruszałem ale mnie zaintrygowało i na weekendzie sobie może przetestuję ;) Edytowane 9 Października 2009 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) U mnie jest coś takiego: CPU Clock Drive [ 800mV] PCI Express Clock Drive [ 900mV] Przy tych wartościach proc najlepiej śmiga na wysokim bclk. Na zmiany IOH CORE płyta reaguje. Zwykle wystarcza 1.1-1.16V , PLL=1.8V - żadnych problemów. Nawet przy niższym PLL niż 1.8V jest OK. Edytowane 9 Października 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Na Asusie nie da się zmienić CPU PLL poniżej 1.80v, odnośnie ustawień na GB to pamiętam jak było ;) Odnośnie IOH to tak "na pałę" po prostu dałem 1.2v i tyle ;) Edytowane 9 Października 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Jak dla mnie LinX najlepiej testuje stabilność. co Ty stary zaraz na forum Ci powiedza,ze musisz jeszcze w tym samym czasie wlaczyc prime95,bo linx to zadna stabilnosc :D Trza powiedzieć, że Asus lepiej od GB się zachowuje, nie wyłącza się tyle razy przy zmianie napięć itp. w Biosie, szybciej startuje. I prawie zawsze się podnosi, jeszcze nie musiałem czyścić CMOSU.heh ano widzisz.. wczoraj u kolesia bawilem sie gigabytem i w ciagu 30min dwa razy clear cmos Edytowane 9 Października 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Czasami zdarza sie, że trzeba użyć tego przycisku - niezbyt często. W końcu po to on tam jest. Ja tam nie narzekam. Po przygodzie z P35-DQ6 nabrałem zaufania do GB. Póki co go nie straciłem :) A może niedługo zagości EVGA class? któż to wie :ph34r: Asus nie ma szans. Edytowane 9 Października 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Tabela maksymalnych napięć dla I7: cała specyfikacja: http://download.intel.com/design/processor...shts/320834.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Dobra małą zagadka ... mianowicie mnożnik 21x na 920, odpalmy LinX na 20x200 patrzymy na GFlops potem zmieniamy mnożnik na 21x i ponownie patrzymy na GFlops ... i teraz pytanie czemu mam więcej (czytaj szybciej) na 20x200 niż na 21x200 ? Czyżby ino jedno jajko leciało na 21x ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 A może niedługo zagości EVGA class? któż to wie :ph34r: Asus nie ma szans. u mnie juz we wtorek E760 zagosci ;) RE2 sprzedane,mam nadzieje,ze wymiana wyjdzie na lepsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Dobra małą zagadka ... mianowicie mnożnik 21x na 920, odpalmy LinX na 20x200 patrzymy na GFlops potem zmieniamy mnożnik na 21x i ponownie patrzymy na GFlops ... i teraz pytanie czemu mam więcej (czytaj szybciej) na 20x200 niż na 21x200 ? Czyżby ino jedno jajko leciało na 21x ?a jaką wartość GFlops ci podaje linx ?? tempy w normie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 a jaką wartość GFlops ci podaje linx ?? tempy w normie ? Na 20x200 jest 50-51 na 21x200 jest 48-49, temp max 68stC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 to rzeczywiscie coś nie tak bo u mnie ok. 52.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 to rzeczywiscie coś nie tak bo u mnie ok. 52.7 Nom coś ewidentnie "nie teges" stawiam że mój proc się buntuje i nie chce chodzić na 4.2 ... szkoda ale cóż dobre i 4.0 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 U mnie bez różnicy. Na 20x200 i 21x191 mam 50-51. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 U mnie bez różnicy. Na 20x200 i 21x191 mam 50-51. No właśnie, a mi o to chodziło że coś u mnie nie tak ... prawdopodobnie widna to stabilności a raczej jej braku ... cóż tak czy siak ciekawa reakcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 (edytowane) doleciala w koncu evga i na dzien dobry sie okazalo,ze to co cpu potrzebowal do 3.8Ghz stable na asusie tutaj starcza do 4Ghz 21x190 Edytowane 13 Października 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Proste nas BCLK interesi bardziej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 a mnie interesuje jak dana plyta prowadzi proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) Proste nas BCLK interesi bardziej ;) jak narazie wyglada to tak jak na re2 konczy sie w okolicach 220 bez wzgledu na mnoznik-podejrzewam,ze cpu nie idzie wiecej evga ma duzo wiecej ustawien od asusa a ja dopiero raczkuje :D i nie mialem za duzo czasu na testy,narazie tylko zrobilem sobie stable 4.5Ghz HT On do 3dmarkow i leci 1.37/1.24v czyli lepiej niz asus mialem troche problemow i tym sie zajmowalem od jutra wezme sie za o/c i bede informowal jak zawsze ;) Edytowane 16 Października 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 nie mogę pojąc jakim cudem na 4.5 Ghz Ht off mam 17k w PCM05 a z HT ON mam 1620 i za ... ani jednego więcej takie same ustawienia wsio tak samo , TM off temp. do 69*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 a tu cos na szybko o czym na asusie moglem tylko pomazyc-oczywiscie nie sugerowac sie wynikiem,bo to nie o to chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 a o co chodzi? :) :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 (edytowane) o to,ze na re2 jest to ciezkie do osiagniecia a na tej plycie nie ma wiekszego problemu,chcialem to tylko podkreslic ;) chodzi o ustawienia proc 4ghz+ i mem 2000+ a nie jakis tam wypas :) Edytowane 18 Października 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 o to,ze na re2 jest to ciezkie do osiagniecia a na tej plycie nie ma wiekszego problemu,chcialem to tylko podkreslic ;) chodzi o ustawienia proc 4ghz+ i mem 2000+ a nie jakis tam wypas :) Mówiłem że na Asusie ciężko z 2000+ Class to inna piłka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 super pi na re2 i zrobienie na pamieciach 2000mhz to żaden wyczyn :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 super pi na re2 i zrobienie na pamieciach 2000mhz to żaden wyczyn :razz:Chodzi o pełną stabilność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 pelna stabilnosc byla z 4Ghz i 2000 w linxie powyzej mozna bylo zapomniec tak samo jak o spi32m powyzej 4.2Ghz,tak class to inna bajka na plus oczywiscie wczoraj byla chyba premiera i7 960 ma juz ktos :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...