panzar Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 no właśnie a wraz z premierą 960 miała być 930. JAAREEK!! wiadomo już coś w tej kwestii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 a faktycznie jakos umknal mi ten wynalazek :) wyslalem maila do ziomka moze juz cos ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 71proste, daj znać czy to oem czy też box. ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 (edytowane) raczej na 100% beda to boxy,on oem'ow chyba nie posiada Edytowane 19 Października 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 no to fajnie :) ciekawe kiedy zawitają do normalnych sklepów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Na razie cisza i spokój z 960/930 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 daj znać jak coś wypłynie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Obecnie 920 to same "padaki" mam cichą nadzieję że 930 będzie trochę lepsze w kwestii O/C, jak tak to raz dwa żegnam się ze swoim CPU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1986 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Co rozumiesz przez słowo "padaka" Problemy z osiągnięciem 4.5 ghz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Co rozumiesz przez słowo "padaka" Problemy z osiągnięciem 4.5 ghz? Raczej problemy z osiągnięciem 4GHz na "rozsądnym" napięciu, czego mój procesor jest przykładem ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 a jakie masz napiecie na 4 Ghz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 a jakie masz napiecie na 4 Ghz ?Naprawdę tak ciężko zajrzeć na poprzednią stronę ? 4 @ 1.35v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1986 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 na D0 problemy z tym 4Ghz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 na D0 problemy z tym 4Ghz? Są D0 co nie robią 4GHz nie ważne jakie VCore inne robią na "kosmicznym" napięciu pokroju 1.35-1.40. Oczywiście zdarzają się wyjątki ale o nie coraz trudniej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1986 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 hmm to bardzo złą wiadomość mi przekazujesz..bo na dniach mam 920 kupić. 930 najwcześniej według mnie styczneń To w takim razie po co to D0?? Zużycie prądu jest aż o tyle niższe żeby nową rewizje wypuszczać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 960 jest już oficjalnie na stronie Intela i w zagranicznych sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Jak myślicie, czy porządny 270W zasilacz (Fortron) z 4 pinową wtyczką 12v, uciągnie zestawik złożony z i7 920, płyty R2 GENE lub DFI x58 JR, jakaś tania grafika z HDMI? Oczywiście bez żadnego OC itp. Ja myślę, że powinien dać radę, ew. można HT wyłączyć, vcore obniżyć itp. Co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 (edytowane) kręcony i7 920 potrafi wciągnąć 200w. więc raczej ciężko mu będzie (karta, dysk, płyta i inne duperele ;) ) ale jakbyś obniżył takty, to powinno dać radę. Edytowane 21 Października 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Uciągnąć uciągnie, ale o OC nie myśl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 OC oczywiście nawet nie zakładam, zresztą niepotrzebne mi wtedy. i7 ma normalnie TDP na poziomie 130w, więc chyba da radę spokojnie. Po prostu został mi i7 i myślę czy by go nie wykorzystać w drugim kompie, bo za grosze mi się nie uśmiecha sprzedawać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Uciągnąć uciągnie, ale o OC nie myśl. uciagie,ale z jakas slabsza grafa,bo po wlaczeniu jakiejs gry bedzie pierdzial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Owszem, ale komputer nie będzie miał służyć do grania, myślałem o czymś pokroju GT210/220, które max 30W pod obciążeniem biorą, a w idle 10W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 IMHO nie ma bata, żeby uciągnął; 130W TDP, ale nie cała pobierana przez cepa energia idzie w "gorąc". @Mardok - ale twój cep chyba nie jest aż taki nowy. Może teraz na sklepach są jakieś nowsze serie. Może ktoś ostatnio zakupował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1986 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) mój przyjdzie albo dzisiaj albo najpóźniej w poniedziałek..zamówiłem 2 dni temu. We wt doszła p6td deluxe, w przyszły wtorek mają być tridenty 2000 ;] Test koło śr/czw jak mi sie uda chłodzenie kupić POZDr! Edytowane 23 Października 2009 przez michal1986 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 @Mardok - ale twój cep chyba nie jest aż taki nowy. Może teraz na sklepach są jakieś nowsze serie. Może ktoś ostatnio zakupował?Ja kupowałem ostatnio D0 i bez rewelacji jak już pisałem, 4GHz przy 1.325v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Zobie off topa ale looknijcie na TO cudo :wub: :D jak dla mnie to ladniejszy niz True Black :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Tak apropos to jakie macie tempy na 2.66 i 4.0 w idle i stress ? Chetnie porownalbym sie do wynikow na boxie jak i na high end AC Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 jesli ci to pomoze to przy moim 3,9 mam w idle 37-34-39-34 na rdzeniach w stresie nie przekracza 67 stopni i procek C0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 (edytowane) 4,1G idle ~40 stress poniżej ~80 przy 1,3v Edytowane 1 Listopada 2009 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 (edytowane) No zesz .. Przeciez ja mam u siebie TR z 2 wnetylami 120 na 1100obr i na 2.8ghz (turbo sie wlaczylo) mam 40 38 40 36. Przed wyłączeniem C-state miałem 37C. Dodatkowo w budzie są jeszcze 4 wentyle.... Chyba, ze moj podkładka mod pod zapinka TR pogorszyl docisk zamiast go poprawic bo pasta też AS5... Chyba czas zająć się fatkycznie garncarstwem bo kompy juz mi na nerwy działają.. albo padają części jak muchy albo chodzą jak pożal się boze... na 4.0ghz z HT 1.3V mam w idlu 47C, a w stress 92 i chyba jeszcze rośnie... co jest grane ?! na poprzednim Asrocku miałem 83C w lynx, a od tamtego czasu dalem mocniejsze wentyle... powinno być lepiej a jest gorzej. Może to wina asusa ? Edytowane 1 Listopada 2009 przez wampir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...