Mario2k Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 kurcze u mnie między artic ceramique a IC Diamond było z 8 st.C róznicy przy procu @ 4.2G i obciązeniu @100% 24/7 Mimo twojego doswiadczenia pewniakiem miales cos nie teges testy na sajtach wskazuja max roznice pomiedzy w/w pastami 4'C !!!! zazwyczaj 2'C oczywiscie w stressie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 z doświadczenia wiem że żadna pasta nie zastąpi wc, generalnie z ostatnich past jakie miałem najlepiej sprawdzała się zalman stg-1, później as5 i ceramiqe, teraz skończył się zalman i jadą na as5 którego kupiłem w dużej tubce i starczy mi na 100lat :) temperatury znośnie nie przekraczają 70c w stresie (occt linx) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) no i nieoczekiwanie zmiana platformy,jeszcze pamięci i składanie system od razu wodowany zapewne dziwne że płyta intela a nie inna ale cena była super 56$ Proc batch 3941B047 oczywiście Slbej na NB idzie wiatrak http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-34-08 Edytowane 13 Grudnia 2009 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Mimo twojego doswiadczenia pewniakiem miales cos nie teges testy na sajtach wskazuja max roznice pomiedzy w/w pastami 4'C !!!! zazwyczaj 2'C oczywiscie w stressie obie pasty nakładane tak samo - skończył mi się Diamond i musiałem zapodać ceramiqa - no chyba że mój proc miał czapkę krzywą i Diamond lepiej się sprawdzał przy grubszej warstwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AccessFx Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Ok po zabawie i chyba ostatecznym rozgrzaniu tej pasty liquid pro tempy troszke spadly: idle ~40 stres ~60 (nie krecony) Ciagle sie zastanawiam nad tym radiatorem albo wc ale narazie zamowilem nowa bude lancool k62 bo w mojej obecnej jest strasznie malo miejsca :/ i moze w tym tkwi problem?? Jutro zaczne sie bawic w oc xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 na NB idzie wiatrak ... eee, zwoduj i NB - w X58 jest strasznie gorący... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 (edytowane) eee, zwoduj i NB - w X58 jest strasznie gorący...już złożone nie ma tragedii Narzie testuje 1.266V,QPI 1.275V VTT 1.25 4Ghz wychodzi stabilne,QPI link wysoki bo brak możliwości zmiany 3600Mhz choć 400 Mhz do maxa zostało zapasu. Jak skończe z koncowym OC dam znać na ile ta sztuka poszła. No wychodzi że czeka mnie długa droga do końcowego wyniku OC. jeszcze pare godzin i dalej. Edytowane 16 Grudnia 2009 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Maxforce 4.1GHz Stabilnie na Vcore 1.254 to rewelacyjna sztuka. Nie testuj Orthosem bo nikt w tym threadzie chyba tego nie robi ;) zarzuc Prime95 albo Pusc mu Linxa z max uzyciem Ramu to zobaczysz stabilnosc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 (edytowane) Nie chciałbym, żeby wyszło, że się czepiam, ale maxforces(przynajmniej na foto) obciążył proca w 50% tylko.... Edytowane 16 Grudnia 2009 przez kad2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 (edytowane) już złożone nie ma tragedii jotpeg Narzie testuje 1.266V,QPI 1.275V VTT 1.25 4Ghz wychodzi stabilne,QPI link wysoki bo brak możliwości zmiany 3600Mhz choć 400 Mhz do maxa zostało zapasu. Jak skończe z koncowym OC dam znać na ile ta sztuka poszła. No wychodzi że czeka mnie długa droga do końcowego wyniku OC. jotpeg jeszcze pare godzin i dalej. poprosimy o sprawdzenie tym narzedziem ;) http://www.youwatched.com/datajay/linx(0.64).7z Edytowane 16 Grudnia 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 OCCT też jest dobre. Ale orthos nie . Niemniej proc rokuje bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AccessFx Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Mam kolejne male pytanko, zaczalem bawic sie w oc, krece, krece i krece az doszedlem do 3.6 (wlasnie konczy sie test stabilnosci i jest si) ale jeszcze ani razu nie zmienialem napiec O.o oczywiscie przelaczylem wszystko z auto na normal i vcore ma 1.120v to dobrze czy zle ze tak szaleje na stockowych napieciach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) No to więcej do szczęścia mi nie potrzeba,ale jak patrze na te W to mnie serce boli. Może uda się pozniej z dynamicznym doborem napięć to ustabilizować. Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) uda się uda bo dx58so ma offset :) mój trochę gorszy Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) no i się dało,niestety corsarze zostaną zastąpione KHX2000C9D3T1K3/6GX takim sposobem 50W mniej jest. Jak ktoś zainteresowany corsarze na sprzedaż. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Cuda jakies? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Cuda jakies?nie tryb idle obciążenie jest wyżej.Urok dynamicznego doboru napięcia,dziękować intelowi za taką opcję w jego płycie. Dynamic CPU Voltage Offset :banana: :banana: Edytowane 20 Grudnia 2009 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Hmm ale ja wlaczysz Prime to masz odrazu 1,3v. Ja mam w idle cos takiego + i tez oszczedza energie. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) a masz vcore ustawione manualnie? Edytowane 20 Grudnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Tak. A w stersie juz tak: Edytowane 20 Grudnia 2009 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Czyli wygląda, ze FOX ma jakiś swój patent na to. U mnie dopiero przy Vcore NORMAL spada napięcie w spoczynku. na szczęście jest Dynamic vcore. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) Hmm ale ja wlaczysz Prime to masz odrazu 1,3v. Ja mam w idle cos takiego + i tez oszczedza energie. czasami nie bawisz się CPU-Tweaker by osiągnąć 12,bo jak tak to W nie spadają w idle są takie same. By ustabilizować to przez bios to 1.313 jak jest 100% obciążenia,a reszta już zależnie od niego. Edytowane 21 Grudnia 2009 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 12gig trident 2000 cl9 :) szybki test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 jackecz weź zapodaj coś takiego link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 12gig trident 2000 cl9 :) szybki test. łobrazek... Eh ty to lubisz demotywować innych swoim kontrolerem w CPU ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) jackecz weź zapodaj coś takiego linknie wiem co to, muszę doczytać mam tutaj jeszcze coś :) UD7 w akcji i tridenty 2000 cl9. tym razem tylko 6gig Vcore z zapasem. prockowi troszkę gorąco Edytowane 22 Grudnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 pi obliczane na wszystkich rdzeniach. rozproszone znaczy się ;) 2,500,000,000 digits: (Required Memory: 11.5 GB) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) ^^pobawię się jak będzie czas. P6t6 WS Revo. - test bclk, i7 950 dalej ciemność. Edytowane 23 Grudnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon68 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 właśnie zakończyłem modyfikacje kompa foty mówią same za siebie czekam na opinie ewentualnie co jeszcze poprawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Ciekawe, bo wyniki w C&MB masz słabsze niż u mnie na wolniejszych ustawieniach (3 GHz, 800 8-8-8-24). EVEREST nie lubi trzech kanałów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...