Gość chaos`theory Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Jak na włączony EIST, C1E to zbyt wysoka... 50 na rdzeniu?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Czy to nie są za wysokie temperatury jak na spoczynek i7 ? :) A coretemp co pokazuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 postanowilem olac 4 GHz bo i tak tego nie wykorzystuje - testuje teraz stabilnosc na 3.65 Ghz i stad pytanie - o ile vtt moze byc nizsze od vcore, bo o ile proc leci na 1.16v to vtt nie spada ponizej 1.19v -czy tak moze byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 może, nie ma zalezności vtt-vcore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 (edytowane) Na moj gust to zaleznosc pomiedzy VCore i VTT to czysta loteria mialem juz do czynienia z dwoma sztukami i7 920 i obecna i7 930stka Zazwyczaj to RAM jego taktowanie i timingi maja wplyw na wysokosc napiecia VTT Edytowane 28 Września 2010 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) Aj zle wrzucilem temat, podaje jeszcze raz, moze ktos z Was cos poradzi, choc wydaje mi sie ze niema za bardzo co... Wiec tak padl chyba proc. Komp juz rozebrany, wyjecie bateri czyszczenie CMOS zworkami zrobilem.Plyta wstaje cyferki widze na wyswietlaczu jak tylko podepne 8pin kabel od proca - nie wlacza sie. Wentylatory uruchamia, zasilka sie uruchamia, resetowalem CMOS nawet tez nic. Chyba pozostaje odeslac na gware:( a to taki dobry proc byl ehh Pozostaje jeszcze moze sprawdzic napiecia - jak sie przekonac czy to nie kabel czasami? Zaraz po kupnie kompa mialem taka akcje ze po OC kabel szlak trafil , proc i plyta byly dobre edit: atomel mi pomaga w temacie o dfi dk - tam prosze pisac wszelkie pomysly na pomoc:) Edytowane 9 Października 2010 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 proc? Moim zdaniem mało prawdopodobne. prędzej DFI .... a jaki kod na wyświetlaczu? Coś można wywnioskować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 proc? Moim zdaniem mało prawdopodobne. prędzej DFI .... a jaki kod na wyświetlaczu? Coś można wywnioskować? tia 88 jak nie podlacze 8 pin, ale to standardowy chyba kod jak cpu niema. Jak podlaczam na wyswietlaczu pustka, diody obie swieca. Pomierzylem napiecia - na CPU Vcore niemam napiecia wogole, czy przed wlaczeniem power na plycie, czy po. Chyba plyta padla :( Kabelek 8 pin na wyjsciach wszedzie 12.02-5 (miernik 15 lat ma ;) ) wiec kabelek chyba ok. Obawiam sie ze dfi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Wygląda na kolejny pad DFI ... niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 looks like it...:( Coz, jedyne DFI ktore mialem i jak rozumiem ostatnie. Pierwsze OC i pierwszy pad mobo - rownowazy sie mysle ;) Zobaczymy co dostane/kupie/wezme, i jak ten moj niezly proc poleci :> Z tego co przegladalem forum to dalej jeden z najlepsiejszych na purepc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Co to ma do krecenia i920? Standardowo na Bl;oodrage mam: 1.8 PPL Voltage Setting ............: 1.800V CPU Clock Amplitude Ctrl ...........: 0.800V Dla stabilnego 4200 gosc napisal na forum foxa zeby ustawic 1.8 PPL Voltage Setting ............: 1.616V CPU Clock Amplitude Ctrl ...........: 0.700V Cos daje zmniejszenie tych nmapiec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 PLL niższe niż 1.8V może podnieść stabilność ale nie wiadomo czy jest to do końca bezpieczne. Męczyłem swojego proca na PLL=1.3V-1.9V i nie było żadnych problemów. Jeżeli chodzi o Amplitude to trzeba testować. Na UD7 najlepsze wyniki osiągałem przy 800mV. Na R3E 700mV wydaje się być optymalne w tym zakresie bclk w, którym jestem w stanei się poruszać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 czego się można spodziewać po bathu 3910A? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) czego się można spodziewać po bathu 3910A? jeżeli bieresz w ciemno to tzw. loteria ;p chyba że sprzedawca coś obiecał w kwestii OC ;) tabletka Edytowane 12 Listopada 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) nic nie obiecywał. tak z ciekawości pytam, proc nie jest dla mnie, choć możliwe że będzie (choć mniejsza z tym co i dla kogo) tak z ciekawości pytam :) Racuch, Ty w ogóle zyjesz? :D Tabelka nie wygląda zachęcająco. wraz z wzrostem numerków po A, idzie wzrost napięcia. mój numerek jest w ogóle po za wynikami z tabelki. najwyższy w tabelce ma A6, ja mam A7... :( no ale tak czy siak, loteria może przynieść szczęscie. Edytowane 12 Listopada 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) Racuch, Ty w ogóle zyjesz? :D Tabelka nie wygląda zachęcająco. wraz z wzrostem numerków po A, idzie wzrost napięcia. mój numerek jest w ogóle po za wynikami z tabelki. najwyższy w tabelce ma A6, ja mam A7... :( no ale tak czy siak, loteria może przynieść szczęscie. Czyli stara zasada się sprawdza :) Ale potestuj. Racuch jak widać żyje ale to forum ogólnie widzę, że coraz marniej. A może tylko ten dział ... :ph34r: Edytowane 12 Listopada 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 nic nie obiecywał. tak z ciekawości pytam, proc nie jest dla mnie, choć możliwe że będzie (choć mniejsza z tym co i dla kogo) tak z ciekawości pytam :) Racuch, Ty w ogóle zyjesz? :D Tabelka nie wygląda zachęcająco. wraz z wzrostem numerków po A, idzie wzrost napięcia. mój numerek jest w ogóle po za wynikami z tabelki. najwyższy w tabelce ma A6, ja mam A7... :( no ale tak czy siak, loteria może przynieść szczęscie. żyje, żyje :) ostatnio zajmuję się nawet "anty-OC", i7920 bangla na 3,4GHz i nie widzę różnic m-dzy 4GHz ;d p.s. wpadaj w tą sobotę na Kolejową, BuMel chce pobić wszelkie rekordy, dostał pare litrów azotu od Culmena i się cieszy jakby skwarkę lizał :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Stul sie, miala byc niespodziewanka ;p a do Przema juz pisalem tylko chyba zapomnial gg odpalic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Bumel to już woda za mało? Racuch - fajna tabelka. Mój 920 to 3847A839 robi 4,2GHz na 1.31V ale nawet się nie umywa do gulfa. Podlasie rządzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) idzie jesień, miejmy nadzieję ze w TZW. OC coś się ruszy :) zimny room, chłodnica na parapet itp. pomysły będą siały postrach na dzielnicach perspektywy "długich zimowych wieczorów" napawają optymizmem :) Edytowane 12 Listopada 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Po rekordach na 7900GT by "zimowy ogródek cooling" przez zapalenie korzonków musiałem tydzień zczołgiwać się z łózka :rolleyes: Ale niewątpliwie mamy najlepsze warunki w kraju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Jakim programem mozna sprawdzic VIDa i7 920 ? sprawdzzlem juz Core Temp, Real Temp i nic :( W biosie tez ciezko sprawdzic bo podaje mi glupoty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 (edytowane) żadnym. ustaw wszystko na DEF, powyłączaj opcje oszczędzania energii i odczytaj z CPUZ. Edytowane 21 Listopada 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Slyszeliscie plotke ze ponoc My posiadacze Core i7 jestesmy w ogromnej mniejszosci intelowskich chipow ? ponoc 1% wszystkich sprzedanych przez intela CPU , nie daje wiary ze tak malo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 (edytowane) Skąd to info? "Wydane na przestrzeni ostatnich dwóch lat, procesory Core i3/i5/i7 (gniazda LGA 1156/1366) stanowią zaledwie 27% sprzedaży." Czyli, gdyby liczyć, że MY to 1%, bo niby samo core i3 i core i5 to pozostałych 26%? Nie wierzę. Poza tym - ciekawostka. Byłem wczoraj na konferencji Intela w Wa-wie nt. Sandy Bridge. I jeden slajd, a ponadto także info, było dla mnie kluczowe - na wykresie wyraźnie segregującym platformy pod względem "od najlepszych do najgorszych" belka z X58 była umiejscowiona najwyżej, bo wyżej niż P65/P67 co jednoznacznie potwierdza, że nadal jesteśmy przez Intela traktowani priorytetowo i pozostajemy platformą najbardziej high-end'ową :) Gloria X58 :) Co zresztą nietrudno samemu zauważyć, bo jak się patrzy na płyty P67, które mają w 90% jedno PCI-E x16 (czyli 2x PCI-E x8), a w odosobnionych przypadkach 2x PCI-E x16 to oznacza mniej więcej tyle, że na tym wynalazku nowym Intela nie zrobisz super high-endowego komputera dla gracza ;) I co więcej - dla nas, zmiana z 1366 na SB nie opłaca się pod żadnym względem - nie dość, że mamy mniej więcej tą samą wydajność (oprócz obróbki video) to jeszcze kręcimy proce do woli, a tam pozostają tylko procki z dopiskiem "K" ;) I są to najwyższe modele z danej z serii, co nie zmienia faktu, że w przypadku SB w wersji i5 procesor z "K" kosztuje tylko 11 dolarów więcej, a w i7 za "K" dopłacasz bodajże około 24 dolarów. W końcu skończyło się robienie z low-endów typu i3 mainstreamów - tam nie ma modelu "K" xD Edytowane 26 Listopada 2010 przez chaos`theory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 chaos`theory Info bylo z ktoregos polskiego portalu ,po dluzszym zastanowieniu stwierdzam ze lipa totalna minimum dla i7 to jakies 3-4 % musi byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Jaki wygląda Road map dla 1366? Ile jeszcze pozyje nasza platforma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Ponoc w trzecim kwartale wyjdzie nastepca s1366 , wiec zanim dopracuja mobasy pod nowy socket bedzie liczac od dzis okolo roku czasu Jak dla mnie termin w sam raz , licze na proca szescio jajecznego co zrobi na WC minimum 4,8GHz do tego Quad DDR3 minimum 2133MHz z CL8/9 na takie cos bede mogl wydac kase z przyjemnoscia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Ponoc w trzecim kwartale wyjdzie nastepca s1366 , wiec zanim dopracuja mobasy pod nowy socket bedzie liczac od dzis okolo roku czasu Jak dla mnie termin w sam raz , licze na proca szescio jajecznego co zrobi na WC minimum 4,8GHz do tego Quad DDR3 minimum 2133MHz z CL8/9 na takie cos bede mogl wydac kase z przyjemnoscia :) tzn, ze beda tylko szostki? Zmienią się też plyty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Na 1366 będzie jeszcze tylko 990X, co zapewne spowoduje lekką obniżkę ceny 970-tki. Nic poza tym już nie wyjdzie na ten socket. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...