Skocz do zawartości
Mardok

Core i7 - Bloomfield (LGA 1366)

Rekomendowane odpowiedzi

ja mialem True ,teraz mam wc, jest troszke wydajniej, jest ciszej, ale liczylem na lepsze temperatury jak za chlodzenie ktore kosztowalo ponad 1700zl

A roznica mniej wiecej na jakim poziomie? w wydajnosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okolo 10C ,porownanie true z 1600rpm (reszta wentyli tez kazdy ponad 1200rpm) no i woda (tak aby bylo najciszej) (grubo ponizej 1000rpm reszta)

w kluczowych momentach (przy duzym obciążeniu) te 10C różnicy może oznaczać brak stabilności CPU i te 4,2 GHz na LC = 3,9GHz na AC więc nie narzekaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kluczowych momentach (przy duzym obciążeniu) te 10C różnicy może oznaczać brak stabilności CPU i te 4,2 GHz na LC = 3,9GHz na AC więc nie narzekaj

na AC mialem stabilne 4.1ghz...z tempami 85C przy zamknietej obudowie

teraz mam 4.2ghz z tempami 85C przy zamknietej obudowie (ale jest ciszej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na AC mialem stabilne 4.1ghz...z tempami 85C przy zamknietej obudowie

teraz mam 4.2ghz z tempami 85C przy zamknietej obudowie (ale jest ciszej)

to ja już nie wiem w co wierzyć ?

<_<

http://forum.purepc.pl/Galeria-WC-f92/Wc-Blue-t292382.html

cyt.

temp. w stresie 75C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 rdzenie + 4870 X2 na jednym termochillu ? Nie powiedziałbym że śmieszne... Jeśli Blue ma 3 wentylatory do tego puszczone nie na full obrotach to normalne, że chłodnica (nawet taka) nie daje rady z takim zestawem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, nie probowalem, ale sprobuje, wymienilem wentylatory na standardowe w zasilaczu,(wczesniej mialem takie na 5v puszczone)i jakby temperatura sie troche poprawila....ale musze potestowac...

jak ruszam myszka to cos piszczy .... , grafa mi piszczy w grach...tak lekko , jak myslicie, czy jakbym wymienil zasilacz na bequieta np. to piszczenie by ustapiło???? czy raczej niema mowy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi