phobosq Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 nie chce was martwic ale poczytajcie to - http://www.ocxtreme.org/forumenus/showpost...mp;postcount=27 wyglada na to ze dobre i7 920 D0 to rarytas i wiekszosc ma problemy z osiagnieciem 4 GHz, ale jak juz im sie uda to poleca daleko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 @Blue tRFC mam nawet 88 i wydaje mi sie, ze cos plyta nie wyrabia z takim Bclk o.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 nie chce was martwic ale poczytajcie to - http://www.ocxtreme.org/forumenus/showpost...mp;postcount=27 wyglada na to ze dobre i7 920 D0 to rarytas i wiekszosc ma problemy z osiagnieciem 4 GHz, ale jak juz im sie uda to poleca daleko :D Jest jeszcze jedna sprawa producencji płyt nie wydali dobrych biosów pod D0 szczególnie gigabyte i asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Jest jeszcze jedna sprawa producencji płyt nie wydali dobrych biosów pod D0 szczególnie gigabyte i asusO Asusie to chyba wlasnie odczuwam to na wlasniej skorze ;) No wkoncu cos stabilengo. 21x190 qpi - 1,3V, cpu - 1,24375V (z biosu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Harry Lloyd W moim wypadku jutro pierwsze testy oc i7 920 D0 Juz masz procka - jak tam oc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) mato22 Tak , wlasnie koncze instalowac winde i dodatki :/ Tragedia , zapinka bloczka WC nie pasi :/ Jade wiec na intelowskim coolerze :/ Duuuzo , Duzzo nauki ustawien a czasu malo ,pewnie posiedze dzis do 12 w nocy ;) Wychodzi ze moja proc ma dosc niskie nominalne VCore : Vid 0,9625V podajcie jakie macie VID : sprawdzic mozna w CoreTemp takie pierwsze ustawienia na ktorych winde instalowalem w ciemno i jak narazie chodzi normalnie ,mam w cholere softu do zainstalowania przy czym z 2 kopie systemu musze zrobic , jutro bede wiedzial cos wiecej Edytowane 22 Kwietnia 2009 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 No to zdajesz relacje, do 12 każdy wytrwały jest na forum ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziby Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) 920 D0 batch 3845B027, zakupiony na ddr2.pl testy na szybko 4GHz ~1,18v ~30min pierwszy test na szybko 4,2GHz 1,24v 1h prime small fft (ust z biosu vcore 1,25v, qpi 1,25v) do 100% może trzeba będzie dołożyć, a może uda się zejść niżej, czas pokaże. Mój C0 potrzebował do 4GHz 1,36v. Teraz przydałby się Fox BR i dobre pamięci do sprawdzenia jak radzi sobie IMC w tym procu. PS. Jedyna różnica widoczna gołym okiem pomiędzy C0 i D0 Po lewej D0. Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez Ziby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anulka2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 920 D0 batch 3845B027, zakupiony na ddr2.pl testy na szybko 4GHz ~1,18v ~30min pierwszy test na szybko 4,2GHz 1,24v 1h prime small fft (ust z biosu vcore 1,25v, qpi 1,25v) do 100% może trzeba będzie dołożyć, a może uda się zejść niżej, czas pokaże. Mój C0 potrzebował do 4GHz 1,36v. Teraz przydałby się Fox BR i dobre pamięci do sprawdzenia jak radzi sobie IMC w tym procu. PS. Jedyna różnica widoczna gołym okiem pomiędzy C0 i D0 Po lewej D0. Jaki cooler ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Jaki cooler ??Thermalright Ultra 120 extreme 1366 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziby Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Dalszy ciąg zabawy. Chłodzenie to TRUE+1x120mm wiatrak. Dodatkowo do testów zdjęty boczek obudowy. 4,3GHz tym razem 3 godziny small FFT, 1,31v Już więcej nie wycisnę testując stabilność, koniec chłodzenia. Wyższe wyniki to tylko pod benche i validy. Vcore jeszcze bardzo niskie, więc proc ma zapas. D0 wygląda całkiem dobrze, ~4,3GHz na AC i zapewne 4,5-4,6GHz na LC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Jutro składam swoją sztukę, mam ten sam Batch więc porównamy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Stwierdzam, ze moj mobas to jakas padaka......max stabilne Bclk to 193 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 a jest jakas roznica w temperaturze miedzy C0 a D0 jesli chodzi o te same taktowanie i napiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziby Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 (edytowane) Jutro składam swoją sztukę, mam ten sam Batch więc porównamy :)+masz lepszy mobas, więc może być ciekawie, jak trafisz lepszą sztuke to i 4,4GHz na AC jest realne. @Blue na C0 przy 4GHz i ~1,36v miałem takie same temp jak na D0 4,3GHz 1,31v (ten sam mobas, to samo chłodzenie, podobne warunki i temp otoczenia). Edytowane 22 Kwietnia 2009 przez Ziby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 masz loadline calibration wlaczone w biosie czy wylaczone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziby Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 włączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 to chyba nie masz takiego napiecia o jakim mowisz.... odpal everesta bez prime, a potem zostaw go i wlacz prime, to napiecie podskoczy , napisz o ile.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Gigakloc pod obciążeniem obniża napięcie, a nie podnosi do góry jak Asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Gigakloc pod obciążeniem obniża napięcie, a nie podnosi do góry jak Asus. no ale Zibi ma chyba Asusa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 no ale Zibi ma chyba Asusa?Ma RE2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ma RE2 czyli na 4.3ghz bedzie mial tak 1.38v....w tej chwili .... to i tak bardzo dobry rezultat:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Fakt :P Sorry, się mnie pomieszało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Stwierdzam, ze moj mobas to jakas padaka......max stabilne Bclk to 193 :mur:Zmieniam swoje zdanie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) @czolo7 ładnie:) jakie masz WC? sam proc czy jeszcze cos w układzie? Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 proc + grafa gtz + fullcover na gtx + thermochill + 6 xthermali liang i takie tam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 proc + grafa gtz + fullcover na gtx + thermochill + 6 xthermali liang i takie tam.... to podobnie jak ja a mam duzo wieksze temperatury od Ciebie, musze cos z tym WC zrobic chyba ze radek tyle ciepla wydziela w spoczynku, zobacz moje wc jest w galerii chlodzenia wodnego...jedyna roznica ze mam 3wentylatory na thermochilu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Widzialem i czytalem zanim zmienilem sprzet i w zasadzie to nie bylem zbyt zachwycony Twoimi tempami...gtx w idle akurat sie az tak nie grzeje....no i u mnie pompka chodzi na 12V...byc moze tez wentyle odgrywaja kluczowa role...ciezko powiedziec :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) Widzialem i czytalem zanim zmienilem sprzet i w zasadzie to nie bylem zbyt zachwycony Twoimi tempami...gtx w idle akurat sie az tak nie grzeje....no i u mnie pompka chodzi na 12V...byc moze tez wentyle odgrywaja kluczowa role...ciezko powiedziec :/ u mnie pompka tez chodzi na 12v, nieiwiem cos sie popsulo u mnie tylko niewiem co.... a w idle jak nic nie robisz jakie masz temeperatury? Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) Jak nic nie robie to 35 - 36 stopni....cos kolo tego. No ale mam jak narazie otwarta bude :P Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...