andrzejs82 Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 niestety C0 może być problem z 4GHz. D0 to już inna bajka. Ale czy aż tak duża różnica między 3.8GHz a 4GHz? Zysk niewielki. pewnie ze zysk nie wielki ale to jest taka magiczna granica ktora chcialem osiagnac kiedy kupowalem i7 920 ale pewnie zostane juz na tych 3,8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) nvm ;) Edytowane 18 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba123 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 A czy ktos moze wie czy w Agito core i7 920 jest w wersji D0 czy C0/C1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 zawsze mozesz zadzwonic albo wyslac maila,bedzie szybciej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba123 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Na maila odpisuja ze to jest wersja ktora dostarczyl im producent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Na maila odpisuja ze to jest wersja ktora dostarczyl im producentDowcipnii :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Na maila odpisuja ze to jest wersja ktora dostarczyl im producent no to nie kupuj jak tak traktuja klienta,albo maja co/c1 i wala jawnie w chu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 A czy ktos moze wie czy w Agito core i7 920 jest w wersji D0 czy C0/C1 D0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) dzisiaj w koncu dolecial i7 950 Cpu ma troche krzywa czape,ale zbytnio sie tym nie przejmuje,bo zapinka od maniakalnego do ss juz czeka ,wiec nie bedzie problemu Na poczatek ustawilem takie same zegary 24/7 jak w przypadku i7 920,czyli 3.6Ghz HT ON vcore 1.21v/qpi 1.22v no i pogralem na szybko 25minut w gta4 i zapuscilem OCCT z max priorytetami ok 30minut no i pieknie dziala,max temp 70-68-66-62 tyle narazie,dzisiaj troche mam do roboty moze pozniej sprobuje pokrecic na LC a na weekend jak dobrze pojdzie SS btw:ale forum muli Edytowane 23 Lipca 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) D0tylko? czy po prostu dostałeś taką? może bardzie warto zadać pytanie czy intel wyprzedał już C0 z magazynów? Edytowane 21 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 wiedzialem,ze D0,ale mial byc inny batch siedze i troche jestem wciach!...bo chyba lipa mi sie trafila mnoznik x24 nie chce wogole slyszec o 4.3ghz+ niewazne jakie vcore i qpi dam jade teraz spi32m 4.6Ghz z napieciem 1.53/1.43 i odziwo jest zimniej troszke niz i7 920 4.6Ghz 1.43/1.37 proc chce bardzo duzo vcore,juz od 4.3ghz chce powyzej 1.45v :( no i nie wiem co z tym x24 chu..nia jakas.....cdn... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 wiedzialem,ze D0,ale mial byc inny batch siedze i troche jestem w[ciach!]...bo chyba lipa mi sie trafila mnoznik x24 nie chce wogole slyszec o 4.3ghz+ niewazne jakie vcore i qpi dam jade teraz spi32m 4.6Ghz z napieciem 1.53/1.43 i odziwo jest zimniej troszke niz i7 920 4.6Ghz 1.43/1.37 proc chce bardzo duzo vcore,juz od 4.3ghz chce powyzej 1.45v :( no i nie wiem co z tym x24 chu..nia jakas.....cdn... To tylko potwierdza teorię że proce o wyzszym v są chłodniejsze a proce o niskim v sa gorące Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Ale cos wogole wysokie napiecia potrzebuje, ja przy 3.6 ht on jade na 1.1vcore 1.21 vtt . Tylko czy u mnie jest stabilnie? no wlasnie. Przelecialem prima godzinke, occt linpacka, i co ciekawe, mam 2 ustawienia narazie 3.6 ht noturbo i 4.0 ht turbo. W obu przypadkach mialem po 1 razie zaciecie sie kompa. I to nie od razu, nie w grach ... ot przegladanie neta. Raz zaraz po uruchomieniu na 4.0 , raz po paru h pracy na 3.6. Zastanawiam sie czy to wina niestabilnego proca (to by dziwne bylo bo wszystko zdaje sie smigac, a testery nie wywalaja pceta) czy wina jakiegos wadliwego podzespolu...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Ty to wogole trafiles cepa z mega niskim vcore do 3.6Ghz na forum takich jakos nie widze zaraz znowu pokatuje,bo wlasnie wrocilem do domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 hmm myslalem ze to standard ;) hyper tez przy 3.8 mial 1.088v na vcore (tylko niewiem czy z ht on). Ja z kolei boje sie powyzej 1.3 dawac napiecia, bo u mnie sie cieplo na zasilaniu robi :/ przy tym co mam teraz w stresie 85 stopni na sekcji zasilania. Jeszcze sprobuje ustawic 3.6 bez ht, zobaczymy jak nisko z napieciem zejde :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 tylko? czy po prostu dostałeś taką? ... Po prostu nikt (z tych co wiem co tam zamawiali - łącznie 4 stuki z moją) nie dostał innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Po prostu nikt (z tych co wiem co tam zamawiali - łącznie 4 stuki z moją) nie dostał innego.a batch? jakieś info na ten temat jest? ;) czy to już kompletnie losowa sprawa? EDIT: ok dzięki :) Edytowane 21 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 a batch? jakieś info na ten temat jest? ;) czy to już kompletnie losowa sprawa? Nie zwróciłem uwagi, ba nawet swojego nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba123 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Ale nie pisales im albo dzwoniles zeby wyslali Ci rewizje D0. Gorzej jak ja zamowie i mi sie trafi C0/C1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) to zapytaj czy możesz być podczas wybierania sztuki na magazynie. to sobie wybierzesz nawet najlepszy batch, o ile Cię wpuszczą ilear jaki masz bath? tak z ciekawości pytam bo masz naprawdę niskie napięcie ;) Edytowane 22 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Ale nie pisales im albo dzwoniles zeby wyslali Ci rewizje D0. Gorzej jak ja zamowie i mi sie trafi C0/C1 Nie pisałem nie dzwoniłem, zamówiłem i przysłali D0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 ilear jaki masz bath? tak z ciekawości pytam bo masz naprawdę niskie napięcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Jak ilear się postarał to ja też pofatygowałem swój tyłek na strych aby obejrzeć pudełko po CPU i wyszło takie coś : 3910A308 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 ilear takie v maż ustawione w biosie 1.1v dla 4,0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) ...czyli jednak chyba warto się pomęczyć i znaleźć takiego ;) dzięki za odpowiedź :) Edytowane 22 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) ja sie nie musialem starac, mialem fotke w worklogu na pcl ;) mam vcore 1.18 vtt 1.23 teraz, ale niemoge powiedziec ze jest 100%stabilnie przez ten zwis dziwny, w weekend sie pobawie jeszcze. @prznar1 na pewno samego proca u DDR2 oplaca sie kupic. Sprawdzone sztuki ma kolega Jarek :) Edytowane 22 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 ja sie nie musialem starac, mialem fotke w worklogu na pcl ;) mam vcore 1.18 vtt 1.23 teraz, ale niemoge powiedziec ze jest 100%stabilnie przez ten zwis dziwny, w weekend sie pobawie jeszcze. @prznar1 na pewno samego proca u DDR2 oplaca sie kupic. Sprawdzone sztuki ma kolega Jarek :) ale to ustawienia z HT czy bez HT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 na pewno samego proca u DDR2 oplaca sie kupic. Sprawdzone sztuki ma kolega Jarek :) jak sie ma okazje i cena jest elo to najlepsza opcja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) za 1200 zł w jakimś lokalnym sklepie to można też dostać C0... warto brać z pewnego źródła. Edytowane 22 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Po tabliczce z pudełka idzie zorientować się czy to D0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...