hyper_2002 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Fakt, przy LinXie czy innym Ci się wysypie a przy codziennym użytkowaniu nie... Ja bym się nie przejmował tylko zaczął pracować 'normalnie' i wtedy zobaczył czy wszystko ok :] Ale wiadomo... to wciąga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Ale wiadomo... to wciąga...no wlasnie :D czlowiek juz ma niby dobre ustawienia do pracy..ale to ciagle za malo. Ja chce byc pewny ze nizej z V nie zejde juz, a z tym schodzi mi dluzej niz ze znalezieniem jakotakiej stabilnosci :) @Mardok do neta i filmow jade na 3.4 all auto z 0.94vcore w idlu :) Teraz szukam optymalnych ustawien z HT on do gierek czy pracy z photoshopem i zdaje sie ze te 4.2 bedzie ok, zreszta to i tak dobrze jak na AC mysle :) poki co nie zauwazylem tych zwisow ktorych doswiadczalem wczesniej na 3.6 i 4.0 wiec jestem tym bardziej zadowolony. Popracuje pare dni na tych ustawieniach i zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Jak pewnie wszyscy wiedza jako taka pelna stabilnosc to minimum 1h LinX'a fachowcy twierdza ze 2-3h Gdy zapodam LinX'a na obecnych ustawieniach ( 4.1GHz 196x21 z Vcore max 1.32 Vtt max 1.31 ) 15-20 minut i cyk resecik , na takich taktach komp chodzi czasami 2-3 dni bez wylaczenia , nocki ;) [ Emule,torrent ] czesto kozystam z rekompresji materialu HD AVCHD w Sony Vegas Movie Studio 9.0 rdzenie czasami obciaza w 90% przez 2-3 h , zero zwisow ,resetow itp Grywam regularnie w GTA4 , BF2 i Crysisa Warhead , jak widac w takich zastosowaniach komp jest wystarczajaco stabilny . Przypuszczam ze lekko polowa userow z tego threada to co ma w sigu nie wytrzyma wiecej niz 15-20 minut w LinX'sie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 ... to niepotrzebne Ci takie takty.Potrzebne potrzebne, nie wiem czy zauważyłeś ale są tam też gry, a przy nich wiadomo im więcej tym lepiej :D U mnie 3,2GHz dwa jajka i taki Crysis chce więcej :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Jak pewnie wszyscy wiedza jako taka pelna stabilnosc to minimum 1h LinX'a fachowcy twierdza ze 2-3h Gdy zapodam LinX'a na obecnych ustawieniach ( 4.1GHz 196x21 z Vcore max 1.32 Vtt max 1.31 ) 15-20 minut i cyk resecik , na takich taktach komp chodzi czasami 2-3 dni bez wylaczenia , nocki ;) [ Emule,torrent ] czesto kozystam z rekompresji materialu HD AVCHD w Sony Vegas Movie Studio 9.0 rdzenie czasami obciaza w 90% przez 2-3 h , zero zwisow ,resetow itp Grywam regularnie w GTA4 , BF2 i Crysisa Warhead , jak widac w takich zastosowaniach komp jest wystarczajaco stabilny . Przypuszczam ze lekko polowa userow z tego threada to co ma w sigu nie wytrzyma wiecej niz 15-20 minut w LinX'sie ;) hehehe pewno masz racje,ludziska troszke przesadzaja,no bo jak by to wygladalo jesli mial e8400 robiacego 4----,to tu tez musi byc pro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 pytanie czy vcore 1.328 idle ,1,36 stress jest bezpieczne na 24/7 temp podczas normalnych aplikacji w normie..wiadomo linx dobija do 90 st vtt1.2v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) A widział ile sam intel deklaruje na cepa max? » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Look" 1.375v Edytowane 28 Lipca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) no widzialem widzialem.. ale wole spytac bo na nizszych v jada ludziska btw jakie masz tempy na linxie na ustawieniach z sygnatury i na tej wodzie Edytowane 28 Lipca 2009 przez xtremesystems Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) do 85*C dobija :wink: Edytowane 28 Lipca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) ja jade 24/7 na 4.2G@1.34V - jak były upały to tempy dobijały do 90st.C (AC), teraz lepiej i ok. 75-80st.C mam na procu - ale liczy 24/7 + GPU też swoje piekiełko robi Edytowane 28 Lipca 2009 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 ja jade 24/7 na 4.2G@1.34V - jak były upały to tempy dobijały do 90st.C (AC), teraz lepiej i ok. 75-80st.C mam na procu - ale liczy 24/7 + GPU też swoje piekiełko robija mam niestety slaba sztuke i 1.34 -1.36 potrzebuje dla 4.1 o dziwo 4.0 robi na 1.28 wiec nie wiem czy jest sens walczyc o te 100mhz bez HT natomiast 4.1 robi na 1.29 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 mój dla 4G potrzebuje 1.3V żeby się nie wysypywać przy boinc i 8 wątkach, 4.2G i 8 wątków śmiga na 1.34V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 no wlasnie ..dziwna ta moja sztuka...do 4 ghz napiecia sa spoko a pozwyzej trzeba mocno voltowac. boinca dawno juz nie liczylem ale te linxy occt prime wszystko ladnie przechodzi..na 4ghz 1.28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 to zapraszam do liczenia BOINC - szczególnie że są optymalki dla ATI i nieźle pkt nabijają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 to jeszcze jedno pytanie.. jakie jest bezpieczne vtt na 24/7 (niestety nie ma tego na specfinder) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Przypuszczam ze lekko polowa userow z tego threada to co ma w sigu nie wytrzyma wiecej niz 15-20 minut w LinX'sie ;)Tez tak sadze ;) :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 pytanie czy vcore 1.328 idle ,1,36 stress jest bezpieczne na 24/7 temp podczas normalnych aplikacji w normie..wiadomo linx dobija do 90 st vtt1.2v spokojnie,bez problemu vtt 1.35v tez nie robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 a mam jeszcze taki problem..troche kombinowalem z v i vtt i co ciekawe..przy v 1.28 i vtt1.2 (bios),1.25(everest) mam stabilnosc na 4.0 z ht przy jakimkolwiek zwiekszeniu vtt ta stabilnosc trace (zmniejszenie rowniez tak dziala) co to moze byc? wydaje mi sie ze to blokuje oc powyzej 4ghz bo by tu sie wieksze vtt przydalo.. a dawalem 1.32vtt i tez lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 e to chyba tak nie dziala, ja dosc czesto mam tak, ze przy danych wartosciach vcore i vtt wchodzi do windowsa, i wywala sie dopiero po jakims czasie np, a jak zwieksze vtt to wogole do windy wejsc nie chce. Tu chyba musi byc odpowiednia wartosc vcore w stosunku do vtt zeby ladnie banglalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 ma ktos jeszcze z was i7 920 C0 czy wszyscy juz maja D0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 e to chyba tak nie dziala, ja dosc czesto mam tak, ze przy danych wartosciach vcore i vtt wchodzi do windowsa, i wywala sie dopiero po jakims czasie np, a jak zwieksze vtt to wogole do windy wejsc nie chce. Tu chyba musi byc odpowiednia wartosc vcore w stosunku do vtt zeby ladnie banglalo :)no tak..tylko ja moge ziwekszac vcore do oporu a jak rownomiernie chce zwiekszyc vtt to [gluteus maximus] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 ma ktos jeszcze z was i7 920 C0 czy wszyscy juz maja D0 ? mam i c0 i d0 a co??? odnosnie vcpu-vtt,wiekszosc cepow nie lubi wiekszej nartosci niz 0.05 wiec jak 1.35 to vtt 1.4,przy wiekszym rozjechaniu cep moze byc niestabilny,sa wyjatki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) maax990 zgadzam się z tym, gdyż u siebie przy 1.275v z biosu i QPI na 1.35v nie mogłem uzyskać stabilności.... zmniejszyłem QPI na 1.337 i bangla :wink: Linx'ek ładnie procka morduje...... w Prime95 miałem mniejsze temp ~4-5*C :blink: Edytowane 28 Lipca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) No i dzien podkrecania uwazam za udany. 4.2ht, 4.0ht i ... 17x201 HT off - idealny profil do przegladania neta, pracy z office etc. V na ramach 1.605 Musze dorwac miernik ... bo mnie strasznie pobory ciekawia :) Jak probuje ustawiac 17x205/6/7 to dostaje caly czas blue screen 0009C (pamieci z tego co Ostyn pisal), ale nie mam w tym wogole wprawy :( zwiekszam napiecie na ramach, ustawiam 9 9 9 24, nawet mnoznik na x6 zmienilem i dalej to samo, niewiem czy napiecie musze podniesc duzo wyzej czy co.. @seba zrobilem porownawczy screen przedtem: Linx 4096 vs prime drugi od gory test vs IBT tak swoja droga to cos ty AC zalozyl na proca :D? Patrz na fotke, bo to akurat przy 4.2 i podobnym napieciu (1.23 bios) ... tylko 8-10 stopni wyzej? Edytowane 28 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 tylko przy jakiej głośności kompa robiłeś stressa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Ale kolega seba84_2005 ma bodajże LC , a nie AC ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) ilear zażartował pytając się tym czy złożyłem AC na CPU :D po prostu robiłem stress z bez podnoszenia wentylków, śmigały na około 600RPM :wink: Edytowane 28 Lipca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) no to troszke tlumaczy, jak skrece wentyle tempy 4-5stopni w gore, to by wtedy 15 roznicy bylo - juz to jakos wyglada ;) zeby pusto nie bylo, rekordzik tymczasowy :D of kors brak pelnej stabilnosci (superPi zdazylem zrobic przed zwisem ;) ), ale przynajmniej jestem na tropie wyzej dostaje 9c znow, pamieci...a tu zielony jestem :( edit: szybkie pytanie kolejne - robiac testy LinXem, powinno sie nic innego na kompie nie robic? Bo czasami przegladajac neta na ff mam zwisa, ostatnio po 1.20h na ostatnim tescie edit2: w sumie glupie pytanie, jak jest stabilnie to sie nie zwiesi i inne aplikacje powinny dzialac :D Edytowane 28 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 mam i c0 i d0 a co??? odnosnie vcpu-vtt,wiekszosc cepow nie lubi wiekszej nartosci niz 0.05 wiec jak 1.35 to vtt 1.4,przy wiekszym rozjechaniu cep moze byc niestabilny,sa wyjatki... ile podkreciles C0 i na jakich napieciach i jakie temp masz na nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 jakie wartosci ustawic w problem size i memory use zeby solidnie przetestowac stabilnosc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...