TranceLover Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Witam! Chciałbym się Was zapytać jakie płytki CD-R byście mogli polecić...?! Jest to dla mnie dość ważna sprawa, gdyż zajmuję się DJ`ką i wiadomo, że zależy mi na jakości płyty - zapis ma być trwały, odtwarzany bezproblemowo przez wszystkie odtwarzacze CD itp :) Obecnie nie czytam żadnych pism o tematyce komputerowej więc nie wiem czy były ostatnio w gazetach jakieś testy płyt CD - mam nadzieję, że mnie w tym temacie oświecicie :P Zastanawiam się nad poniższymi firmami: -BenQ -Verbatim -TDK -Emtec -Platinum -Esperanza Może jakieś inne? ;> Z góry dzięki za rady i wypowiedzi! Pozdrawiam, Maciek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) Verbatim, ew Emtec. Chociaż ja osobiście używam najtańszych płyt Vobisu (te z ich logo) i nie mam z nimi żadnych problemów, chociaż są dosyć mocno eksploatowane. Edytowane 21 Grudnia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Stawiam na Verbatima. Możesz jeszcze spróbować Memorex - też jest dość dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceLover Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Chyba postawię na Verbatima... :) Nigdy nie miałem problemów z płytkami tej firmy - zarówno DVD jak i CD ;) A co sądzicie o płytkach Platinuma? Kiedyś wiem, że cieszyły się świetną opinią...a jak jest teraz? Pozdro B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Jeśli chodzi o super płytki CD, najlepsze są: Verbatim Pastel. Jest to testowane i sam kupuje tylko te płytki. Produkuje je Taiyo Yuden. Są takie pkt. gdze sprzedają płytki, powiedzcie, ze chcecie pastele i będzie wszystko jasne. Ostatni czasy z płytkami dvd jest straszny bajzel, ale trzymać sie Verbatima i nie powinno się zginąc. Kolejną bardzo dobrą fabryką jest CMC Magnetics Corporation. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Kolejną bardzo dobrą fabryką jest CMC Magnetics Corporation. :blink: Chyba od konca... Gorsze od tego są juz tylko płyty po 50gr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) Gorsze od tego są juz tylko płyty po 50gr...Supratec'i ? nie mam nic do zarzucenia [; Btw: za ile w handlu detalicznym DVD można kupić - bo w Skyline (Wrocław) po 1zł jest Esperanza i się zastanawiam czy nie można taniej [; Edit: można tylko przesyłka zeżre różnice :E Edytowane 22 Lutego 2008 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...