Ziober Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 chipset NF7-s rev 1.2 na 100% jest na steppingu A3 Mnożniki powyzej 12,5 działają na wszystkich Abitach KD7 i Nf7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Mam pytanie a jak jest z mocowaniem bloku wodnego ?? Sa dziur w okolo procesora. Heh pospieszylem sie z epoxe-m :D <-- chce ktos kupic :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Cytat Mam pytanie a jak jest z mocowaniem bloku wodnego ?? Sa dziur w okolo procesora. Heh pospieszylem sie z epoxe-m :D <-- chce ktos kupic :-) Są dziurki. Choć jestem tego pewny tylko na 95%. Jedną z przewidzianych zmian w 1.2 miało być właśnie wprowadzenie tych dziurek których starsza rewizja nie miał. Miech jakiś posiadacz to jeszcze potwierdzi. :) UPDATE: jestem już pewny na 100% że są :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 dla zainteresowanych kupnem NF7 S dystrybutorem Abit'a w Warszawie jest California Computer, oto link http://www.california.pl/produkty/opis.asp...?kod_t=ABITNF7S Prawdopodobnie maja te plytki na stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 A ja poprosze info jaki zakres regulacji napiecia VCore jest na tym Abicie. Interesuje mnie dolna granica :) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Cytat Cytat Mam pytanie a jak jest z mocowaniem bloku wodnego ?? Sa dziur w okolo procesora. Heh pospieszylem sie z epoxe-m :D <-- chce ktos kupic :-) Są dziurki. Choć jestem tego pewny tylko na 95%. Jedną z przewidzianych zmian w 1.2 miało być właśnie wprowadzenie tych dziurek których starsza rewizja nie miał. Miech jakiś posiadacz to jeszcze potwierdzi. :) UPDATE: jestem już pewny na 100% że są :D Są, wiem bo mam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Cytat Cytat Mam pytanie a jak jest z mocowaniem bloku wodnego ?? Sa dziur w okolo procesora. Heh pospieszylem sie z epoxe-m :D <-- chce ktos kupic :-) Są dziurki. Choć jestem tego pewny tylko na 95%. Jedną z przewidzianych zmian w 1.2 miało być właśnie wprowadzenie tych dziurek których starsza rewizja nie miał. Miech jakiś posiadacz to jeszcze potwierdzi. :) UPDATE: jestem już pewny na 100% że są :D Są, wiem bo mam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Ziober - pisz co i jak z plytka, jakas mini recenzje.. Jak sie sprawuje itp. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Dobra mowie co jest u kolegi: jak narazie problemy z odczytem temperatury podczas nagrywania cd mysz warjuje czasami podczas pracy z pc spekera dobiega BIP Ja przy tym nie grzebalem wiec nie wiem czy to wina sterow czy mojego kolegi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniko Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Co powiecie na cenę Abita NF7-S rev 1.2 wynoszącą 553 zł??? Dzisiaj właśnie taką płytę miałem w rękach!!! Za tyle jest do kupienia w jednym ze sklepów w Kielcach. A tak na marginesie to napiszcie jak się sprawuje, z tego co wiem, to paru ludzi ją już posiada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinwu Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Daniko w którym to sklepie? zaraz tam lece... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 no no no, ladny hicior :D zaczynam zalowac ze kupilem Epoxa :P chyba zloze kumlom kompa na tym mobo jak w mojej wsi beda mogli to cudo sprowadzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Cytat Co powiecie na cenę Abita NF7-S rev 1.2 wynoszącą 553 zł??? Dzisiaj właśnie taką płytę miałem w rękach!!! Za tyle jest do kupienia w jednym ze sklepów w Kielcach. A tak na marginesie to napiszcie jak się sprawuje, z tego co wiem, to paru ludzi ją już posiada.To było albo bez VATu albo bez S :wink: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebbek Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 tez mi sie nie chce wierzyc, ze tyle kosztuje nf7-s. ja dzisiaj kupilem ta plyte w Veracompie za 560 brutto, ale prosto z hurtowni bez marzy. Wzialem tez jedna (tylko) na sklep, bo handlowiec z Veracompu powiedział, ze nie może mi wiecej sprzedac (mial podobno od cholery zamowien i chcial zeby kazdy dostal chciaz po sztuce). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Ziober co z Toba.. Powiedz nam conieco o swoim nowym nabytku. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGdeCK Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Ja wczoraj na WGK w W-wie kupiłem NF7 rev. 1-2. Leży sobie i czeka na zainteresowanie w posatci instalacji - heh. Napisze coś w ciągu paru dni. Aha dałem 530 zł za nia lub ciut mnie bo więcej kupowałem i wytrgowałem z 5 % upustu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGdeCK Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Aha wersja fuul czyli -S koszciła 650 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Cytat Ziober co z Toba.. Powiedz nam conieco o swoim nowym nabytku. Pozdrawiam Jestem, :D O płycie narazie powiem tyle: nie mam jej jeszcze podłączonej (brakło kasy na V7+ :( ) Na 100% to jest rev1.2 :twisted: Wyposażenie spox, Ma wszystkie wyjścia do soundstorma Pytajcie to odpowiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Jaki minimalny Vcore mozna zarzucic :) Jezeli Ci plyta nie chodzi to sprobuj zajrzec do instrukcji Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Cytat Cytat Ziober co z Toba.. Powiedz nam conieco o swoim nowym nabytku. Pozdrawiam Jestem, :D O płycie narazie powiem tyle: nie mam jej jeszcze podłączonej (brakło kasy na V7+ :( ) Na 100% to jest rev1.2 :twisted: Wyposażenie spox, Ma wszystkie wyjścia do soundstorma Pytajcie to odpowiem Ma dziurki wokół SB?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Cytat Cytat Cytat Ziober co z Toba.. Powiedz nam conieco o swoim nowym nabytku. Pozdrawiam Jestem, :D O płycie narazie powiem tyle: nie mam jej jeszcze podłączonej (brakło kasy na V7+ :( ) Na 100% to jest rev1.2 :twisted: Wyposażenie spox, Ma wszystkie wyjścia do soundstorma Pytajcie to odpowiem Ma dziurki wokół SB?? :)nie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 SB=South Bridge czy Socket Bracket ?? Bo to roznica :) Co z tym napieciem ? Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Cytat SB=South Bridge czy Socket Bracket ?? Bo to roznica :) Co z tym napieciem ? Pozdro Dexter Mi chodziło o Mostek południowy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Cytat SB=South Bridge czy Socket Bracket ?? Bo to roznica :) Co z tym napieciem ? Pozdro Dexter southbridge :) nie mam jej podłączonej :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Szkoda. Jakbys mial juz na chodzie to czekam na relacje. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Cytat Jaki minimalny Vcore mozna zarzucic :) Jezeli Ci plyta nie chodzi to sprobuj zajrzec do instrukcji Pozdro Dexter Pradopodobnie będzie tu sytuacja podobna jak na na kx7-333 więc będzie można zejść baaardzo niso, dop bodajrze 1,1 V(czy 1,3V)... Ale niech sięktoś z pływą wypowię bo i sm jestem ciekaw (choćpłyty pewnie długo nei zmienię...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerz Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Minimalne vcore to 1.1v (nf7s rev1.2, bios 1.5) Mobo dziala od srody, wszystko fajnie, z fsb dojechalem do 220 asynchronicznie (bo ram kijowy), dalej nie sprawdzalem. Mam tylko 2 male problemy: 1. napiecie na cpu w biosie ustawiam na 1.7. W rzeczywistosci mam 1.66-1.68 (to jeszcze spoko), a w stresie 1.63-1.66V (i to mnie martwi). Zasilacz juz zmienilem na lepszy, ale napiecie na cpu pozostalo bez zmian. Czy to jest akceptowalne, czy cos jest nie tak ? 2. przy bootowaniu pcspeaker wydaje 1no krotkie "bip" a potem drugie dluzsze. Takie samo krotkie "bip" slysze jak oprozniam kosz i/lub jak wlaczam Hardware Doctora. Co to za "bipy"?? (to nie sa dzwieki win2k, tylko z pcspeakera) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 No olalem Epoxa i kupilem to cudo ale jeszcze nie moge sprawdzic jak sie sprawuje bo czekam na ddry (do tej pory milaem ecs i sdramy) w Kraku kupiłem za 490 zeta (NF7) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rod Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Wlasnie sie przesiadlem w tym weekendzie z Soltek 75KAV + 256 RAM 133Hz + Athlon 1700+ (Palomio) na Abit NF7-S (rev.1.2 Bios 1.6)+ 2 x DDR 256Mb 333Hz Kingstone + Athlon 1700+ (Tbird B0 0308 1.5v) Karta graficzna pozostala ta sama GF4. Oto roznice wydajnosciowe w 3D MARK 2001 Soltek KT133A - Pierwotna konfiguracja nie podkrecana: 8000 Abit nForce2 - Konfiguracja nie podkrecana, nawet pamieci mimo iz 333 chodza na 266 aby szly synchronicznie z procesorem(brak czasu na kombinacje ): 9930 Zatem taka jest minimalna roznica pomiedzy kt133a a nForce2 Zalety NF7-S wg mnie: - SoundStorm - 5 jackow (przednie, tylnie, centralny/sub, min in, line in) bezposrednio na plycie, czesto gadam z ludzmi przez internet za pomoca mikrofonu w trakcie grania lub wogole, Epox + (z SS) nie posiadal oddzielnego wejscia do mikrofonu .. czyli albo gramy na zestawie 5.1 albo gadamy przez mikrofon ... sux tylko Asus mial oddzielnego sledzia zby moz korzystac z 5.1 i mikrofonu. - IRDA - o dziwo Soltek na nForce2 nie ma IRDA ?! - Dual DDR. Zajebista rzecz zwlaszcza kiedy pamiec chodzi synchronicznie z Procesorem. - Duze mozliwosci OC FSB do 250, voltage nie sprawdzalem, oddzielne ustawienei do czestotliwosci AGP oddzielne do PCI. - Karta sieciowa Lan 100 - Cena 600 pln w Wawie w dzien powszeni w sklepie. To sa zalety ktore spowodowaly ze sposrod plyt NForce akurat wybralem Abita. Jak ktos nie chce SoundStorma, nie potrzebny mu IRDA etc to moze Soltek za 450, a moze ktos nie chce rozmawiac przez mikrofon w trakcie grania to Epox za 560. Rzecz gustu Dodatki do plyty - Dołączona przejsciówka Serial ATA na zwykle ATA. Dzieki temu mozemy podlaczyc np. 5-ty dysk. - Sledz z 2 x USB (na panelu tylnim sa juz 2 x USB) - Sledz z 2x Firewire Wady i błedy - Bios nie pokazuje RPM wentylatora podlaczonego do plyty. Pod windowsami dołaczony Hardware Monitor juz pokazuje - Raz na dziesiec razy przy odpalaniu Windows wlacza sie alarm na plycie ostrzegajacy przed przegrzaniem sie procesora, mimo iz temperatura na to nie wskazuje. - Drivery do dzwieku nie sa dopracowane. Czasem w grach wystepuja trzaski i na TS2 RC2 pierniczy sie glos po jakims czasie. - Epox ma fajne wyswietlenie temp volt etc po starcie sprzetu na ekranie .. (chyba) Abit tego nie ma. - oprogramowani dodatkowe do SoundStroma = 0 zwlaszcza w porownaniu nawet do SBLive. Jest tylko panel do ustawien (od cholery ustawien) ale zadnych demonstracyjnych dzwiekow ktore pokazywaly by mozlowsci ukladu. Na razie tyle wad ... 1.5 dnia uzywania i skladania to za malo by powiedziec cos wiecej Przy okazji mam troche pytan do Was bo wypadlem z technologi troche. 1. Czy w Athlon 1700+ Tbird B0 jest odblokowany mnoznik ? W tym abicie z tym prockiem co podalem wyzej zmienilem mnoznik na 13 i poszedl ?! Kiedys trza bylo sie olowkiem bawic. 2. W programach do tweakowania GeForce byly zazwyczaj takie opcje jak compatibility mode do roznych chipsetow: VIA, AMD etc czy jest cos takiego obecnie dla nforce2 ? 3. Jakim programem sprawdzic dane na temat pamieci DDR typu ns, cl etc... (kiedys bylo chyba ctSpd) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QRAK Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 A moze ktos wie gdzie ta plytke dostac na necie -oczywiscie rev 1,2?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...