Ziku Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 google --> grafika -->P5K Pro :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Może ktoś kto posiada P5K pro wrzucić fotke jak wygląda to podłączenie do wtyczki ATX 24 która jest na środku?Czy to nie zaburza przepływu powietrza ani nie przeszkadza bo fajna płytka z niej ale nie wiem jak będzie wyglądać w środku.Z góry wielkie podziękowania dla tej osoby. pierwsza strona tego tematu :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ziku masz już swój egzemplarz ? jednocześnie widze zrezygnowaliśmy z Quada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ziku masz już swój egzemplarz ? jednocześnie widze zrezygnowaliśmy z Quada ;) Tak, widzialem Twojego posta w temacie o Quadzie :D . Asusa jeszcze nie mam - "zamowienie w realizacji" :wink: Nie bardzo rozumiem skad sie wzial w ogole ten osobny temat skoro jest juz jeden o serii P5K, no ale skoro juz jest... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Mój już w drodze, jutro ma być, tylko się zastanawiam jeszcze czy pchać na niego jeszcze D920 czy poczekać te pare dni na E8400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Masta to Ty zyjesz ? :D :D :D A pamietasz jeszcze jak to sie robi ? :D :D :D pamietaj trafic to meska rzecz :D obadaj mi tego asusa i daj znac, moze na swieta wpadne z fcetem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Masta to Ty zyjesz ? :D :D :D A pamietasz jeszcze jak to sie robi ? :D :D :D pamietaj trafic to meska rzecz :D obadaj mi tego asusa i daj znac, moze na swieta wpadne z fcetem Zyje i pamiętam :P zapomniałeś już o mnie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Chodziło mi o zdjęcie tej płyty z już podpiętą wtyczką w obudowie.Ponieważ dziwnie to wygląda jak jest umieszczona po jej środku a kabel zasilający z reguły do cienkich nie należy.O taką fotke mi chodziło jeśli oczywiście macie taką płyte u siebie w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) Mobo zapodane, narazie to troche mnie wkurzyła przy montażu, śrubka lewa dół obłożona jest kondensatorami, co za idiota to wymyślił ? nagimnastykowałem się trochę zanim wkręciłęm, druga sprawa to nie full atx, przez to strasznie bok się ugina, poza tym scisnęli sloty pamieci tak ze kosci praktycznie sie stykają blachami. No i narazie nie opanowałem kręcenia spod windy, ale działam na niej dopiero z godzine. edit Gdzie ta mobo ma jakikolwiek pomiar napiecia na memki bo ai cos tam mi sie wysypuje a w biosie nie ma nic :| Edytowane 29 Stycznia 2008 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) walcz dzielnie;] ja chorobcia nie zdazylem juz dzisiaj po swojego podjechac ale jutro pewnie odbiore i cos porzezbie p.s. da sie na tym asusie strapa na sztywno ustawic jak na quadzie? Edytowane 29 Stycznia 2008 przez Ziku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Tak, jest opcja dotycząca strapa, qrde obcieli nie tylko laminat ale i połowe monitoringu. Na tej mobo czuje sie jak za czasów jakichś Pentium II Temp CPU, Temp mobo i napiecia CPU oraz zasiłki i tyle. Prawie jak w gołym AsRocku :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) bo to mobo dla ekstrim jest:D 8faz, rozbudowany bios, ale reszta goowniana troche, dziwie sie ze pcb waniliowego nie dali (zaoszczdzili by na czarnej farbie:D) jaki bios? na pentiumD walczysz? Edytowane 29 Stycznia 2008 przez Ziku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Biosa własowałem najnowszego czyli 702. Narazie jeszcze PD ale licze na dniach ze w lapki dostane E8400. trafiłeś gdzies w necie na punkty pomiarowe bo nie chce tak w ciemno sie bawić bo mnie zaniepokoila juz jedna rzecz. Mianowicie w biosie miałęm ustawione 2,06V na mem a w AI cos tam pokazało mi 2,45. Nie chce micronów ubić wiec pasowałoby to skorygować. POzatym z doswiadczeń nowych : kondy obok socketa przeszkadzaja mi przy mocowaniu bloku, śrubki od multizapinki opieraja sie o nie po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 mow mi wiecej to nie odbiore tej plyty jutro:] jaki blok? punktow pomiarowych nie znalazlem, w ogole bardzo malo info na temat tej plyty i opinii uzytkownikow znalazlem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 PowerX z multizapinką. Śrubki którymi przykręcasz multizapinke do topu bloku opieraja się o kondziołki. Powiem Ci że juz zastanawiam się czemu jednak nie dołożyłem 100zł do P5K-E :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 no to mnie skutecznie zniecheciles:( anulowalem zamowienie i zamowilem LP P35 LT, czyli z tego tematu tez wypadam:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) witam. kupilem p5k pro i e8400 w boxie. temp w biosie 30stopni. nie podkrecalem. pamieci wykrywa 2x1gb w dualu. w podpisie sa czesci. nawet jak dam na 667mhz pamieci to czopka... nic nie podkrecane. p5k pro mial bios 0201 wgralem 0701 i to samo.... mianowici. podczas instalacji windowsa po 5 minutach jak sie pojawia instalacja urzadzen nastepuje blue screen. dalem nawet napiecie na pamiec 2.2V i to samo. z jedna koscia ramu to samo... co to moze byc??? zawsze przy tym jak urzadzenia instaluje to wywala blue screen.. czekam na pomoc... Edytowane 30 Stycznia 2008 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Coś się gryzie najwyraźniej. Jeśli masz możliwość to zamień memki na jakieś inne i spróbuj instalacji. Ja nie miałem żadnych problemów no ale mam inny proc i memki na D9GMH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 jakies bledy dysk twardy dostal o_O wlozylem inny i pyka :) komp wymiata. prosteet 1600x1200 max - plynnie css 1600x1200 max - okolo 200fpsow ;] tylko cos bios... czy cos mi nie bardzo pasuje bo mam wgrany najnowszy i w ogole ramy nie chca chodzic poonad 1050 przy cl5 i proc po leciutkim podniesieniu fsb nie wstaje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Moze masz dziury w FSB ? próbowałeś zrobić mu jakiś konkretniejszy skok? U mnie natomiast dziś płyta za pierwszym razem nie wstała, wyłaczyłem z guzika, właczyłem ponownie i poszło. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) no ja na tym biosie najnowszym wywalczylem 4ghz (9x445) przy napieciu okolo 1.4V (tak podaje cpu-z). ram stosunek 5:6 - 1069mhz cl5 i napiecie na ramie nic nie zmienia(czy 1.8 czy 2.3V ram idzie tak samo...)... bios nie prowadzi ramu zupelnie. superpi 1M 11.6s, odczyt pamieci 9tys, zapis 9.5tys. musze znalesc optymalny bios ktory dobrze podkreci proca ale przede wszystkim zeby ramy zaczely sie krecic... aha i zmienilem radiator poludniowy na niebieski zalmana. standardowy byl bardzo cieply a teraz sie nie grzeje ale temperatura mobo nadal 42stopnie... a radiatory chlodne. paste dalem AC5. co mam zrobic zeby pokazywalo mniej stopni?? cos jeszcze schlodzic na plycie?? zamontowalem takze na proca cooler Thermaltake V1- ladnie pizga :D tyle ze i tak nie wiem jakie sa temp bo zaden program mi nie odczytuje, w biosie tez... stoi ciagle na 26stopni i wsadzilem wszystko do obudowy Soprano DX ( z tylu wentyl 12cm z przodu 14cm i z boku 23cm) Edytowane 31 Stycznia 2008 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johar Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 U mnie wszystko zlozone i dziala normalnie. Mam tylko jedno pytanie. Instalujecie stery do chipsetu z dolaczonego do plyty glownej cd'ka, czy dajecie jakies inne? Pzdr! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Ja wrzuciłem z DVD jak narazie i działa. Poza tym to znowu zgłupialem, ustawiłem sobie w biosie FSB 322, wszystko niby cacy, zapisuje reset i dalej 2,8GHz :o wtf? wchodze znowu do biosu, myśle że może nie zapisało ale gdzie tam, widze jak byk stoi 322. Poza tym w windowsie pokazało mi sie okienko z opcjami od zasilania komputera. Nigdzie niczego nie przestawiałem a takie szopki. Z pomiarem vdimm też jakieś jaja, mierzyłem na wszystkich mosfetach dookoła slotów pamięci i nie ma nigdzie napięcia które odpowiadałoby vdimm. Ta mobo to jakaś qpa i tyle :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 mi chodzi 4ghz 1.4V a 4.5ghz sobie wlaczylem na 1,6V i superpi policzylo ;) ale zaraz przestawielm na 4ghz. tylko najnowszy bios mi ram kiepsko prowadzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Panowie, a jak wam się sprawuje płyta na vCPU 1.55-1.6V ?? Bo u mnie coś niedomaga :huh: . Zauważyłem, że radiator HOT praktycznie się nie grzeje, a PCB o drugiej strony parzy. Chyba Asus olał sprawę i lipnie przymocował radiator. Jak wrócę z tyry to się sprawdzi co i jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 u mnie wszystkie radiatorki sa chlodne ale jak dotkne tych kosteczek tam kolo cpu... obok sa prostokatne radiatorki a one nie maja radiatorkow.. one sa bardzo cieple... radiator na poludniowym mostku byl dosc cieply i zmienilem na niebieskiego zalmana i jest wyraznie lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroziu Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Czy ktoś próbował na tej płycie już montować Scythe Ninja rev B i czy wchodzi bez problemów. Ewentualnie jakie wydajne, a przede wszystkim ciche chłodzenie polecilibyście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravcik Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Panowie, a jak wam się sprawuje płyta na vCPU 1.55-1.6V ?? Bo u mnie coś niedomaga :huh: . Zauważyłem, że radiator HOT praktycznie się nie grzeje, a PCB o drugiej strony parzy. Chyba Asus olał sprawę i lipnie przymocował radiator. Jak wrócę z tyry to się sprawdzi co i jak :) Zwróć uwagę na płytę czy nie jest czasem wygięta jak zamontujesz chłodzenie. Ja zamontowałem chłodzenie box-owe Intela to lekko wygieło mi płytę co przełożyło się na NIE "dociśnięcie" radiatora o którym piszesz że jest zimny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Zwróć uwagę na płytę czy nie jest czasem wygięta jak zamontujesz chłodzenie. Ja zamontowałem chłodzenie box-owe Intela to lekko wygieło mi płytę co przełożyło się na NIE "dociśnięcie" radiatora o którym piszesz że jest zimny. U mnie płyta jest zauważalnie wygięta od strony wschodniej(patrząc na foto) po zamontowaniu chłodzenia, więc to może być to. Jak wrócę do domu to sprawdzę dokładnie czy od strony tylnego panelu jet podobna sytuacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 czy Scythe Ninja + Fander 120mm wejdą na P5K-E? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...