Twój Pan Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Po co robic w tej plycie clear cmos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 doczytałem w instrukcji, że nie trzeba, wcześniej nie widziałem o tym ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) Jest.Gdzie ?? To jest to: Feature: Minimum value: Maximum value: Increments: CPU voltage reference 0.63x 0.57x 0.02xNorthbridge voltage reference 0.61x 0.67x 0.06xCPU voltage reference = CPUGTL ?? Northbridge voltage reference = NBGTL ?? A VTT to: Feature: Minimum value: Maximum value: Increments: FSB termination voltage 1.2 V 1.5 V 0.02 Vi jeszcze jedno po co są poniższe opcje: Feature: Minimum value: Maximum value: Increments: Clock overcharging voltage 0.70 V 1.00 V 0.10 VCPU PLL voltage 1.50 V 2.78 V 0.02 V ps Proszę o konkrety, a nie jakieś [ciach!]ły :wink: i jakie ustawienia są najlepsze do oc na 45nm. Edit Wie może ktoś gdzie się mierzy napięcia GTL i VTT na płycie ? Edytowane 19 Lutego 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3kund0 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Chyba już wiem czemu mi oc nie wychodzi:)... zasilacz nie daje rady;/ a ai także sie pdopisuję pod prośbą.... ale też o 65nm proszę :) Edytowane 19 Lutego 2008 przez Mergo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 (edytowane) Witam Was Panowie Potrzebuję dobrać pamięci DDR2-800 do płyty Asus P5K Pro i E8200 które działają nominalnie na napięciu 1,8v i nadają się do lekkiego OC Edytowane 21 Lutego 2008 przez yahu72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3kund0 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam Was Panowie Potrzebuję dobrać pamięci DDR2-800 do płyty Asus P5K Pro i E8200 które działają nominalnie na napięciu 1,8v i nadają się do lekkiego OC Polecam Ci Mushkiny jak złapiesz bo są naprawdę wydajne na tej płycie:) http://allegro.pl/item315629728_mushkin_dd...12_wys_6zl.html one są co prawda na 2,1v ale uruchomią się na 1,8v i mi na 2,0 robią 4-4-4-12 a wsio inny timingi też nieźle opuszczam:)... ostatnio zszedłem na moich do pl 5:D a jak nie mushki to A-Daty http://allegro.pl/item316289062_a_data_ext..._4_4_12_oc.html także polecam:)... PS. W sobotę dostarczają mi e8400 i nowy zasilacz:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 (edytowane) Polecam Ci Mushkiny jak złapiesz bo są naprawdę wydajne na tej płycie:) http://allegro.pl/item315629728_mushkin_dd...12_wys_6zl.html one są co prawda na 2,1v ale uruchomią się na 1,8v i mi na 2,0 robią 4-4-4-12 a wsio inny timingi też nieźle opuszczam:)... ostatnio zszedłem na moich do pl 5:D a jak nie mushki to A-Daty http://allegro.pl/item316289062_a_data_ext..._4_4_12_oc.html także polecam:)... PS. W sobotę dostarczają mi e8400 i nowy zasilacz:D może się orientujesz na jakich kościach te pamięci są złożone ps. już znalazłem w tym temacie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=258228 i na tych linkach http://ramlist.ath.cx/ddr2/ http://www.jmax-hardware.com/dmdocuments/BDD_Puces_DDR2.htm dzięki za info Edytowane 21 Lutego 2008 przez yahu72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3kund0 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 To co dostaniemy te ustawienia najlepsze do oc pod 45nm?? :) bo jutro mam mieć e8200 i chciałbym go trochę pocisnąć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 ostatnio zszedłem na moich do pl 5:Dale pl to timing chipsetu a nie pamieci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3kund0 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 ale pl to timing chipsetu a nie pamieci :wink: ale itak zszedłem:):P ... ciekawi mnie jedno... co to będzie jak zamontuję nowego procka :unsure: bo mam bios 0601 i czy on już działa z Wolfami?? bo nie chce się bawić w bios 0701 bo on podobno jest skopany :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 wolfdale to i na 0201 dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3kund0 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 wolfdale to i na 0201 dzialaczyli spoko z biosem?? :) to jeszcze tylko niech sie ktoś pochwali jak sobie w biosie poustwaiał te gtl itd. to będzie git B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 czyli spoko z biosem?? :) to jeszcze tylko niech sie ktoś pochwali jak sobie w biosie poustwaiał te gtl itd. to będzie git B-)@auto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) Nowy bios 0806 Powiem szczerze ze juz prawie stracilem nadzieje co do asusa. A tu prosze- na wszystkich wydanych do tej pory biosach mialem niesamowitego wrecz coldboota i mniejsze lub wieksze problemy z 4x1gb corsaira 675 rev.7.1( na porzednim biosie 0701 to byla wrecz masakra: max 800 5-5-5-15 i 2,1v proc wiekszosc czasu 3,6 i do testow 4.05). Nowy bios zdaje sie rozwiazal te problemy, zobacze jeszcze rano, poprzednio plyta nie wstawala nawet po wylaczeniu na 10 min. Teraz to wreszcie nie wystepuje. Pokazaly sie w biosie takze fabryczne ustawienia memek oraz dosc spora mozliwosc regulacji Trfc, poprzednio do chyba 45 lub 50 teraz sporo wiecej. No i memki wreszcie leca 1066 5-5-5-15 na codzien. Raczej polecam ten bios tym którzy mieli do tej pory jakies problemy z mobasem. Niestety polelnilem kardynalny blad, czyli pochwalilem dzien przed zachodem slonca. Plyta dzis rano oczywiscie nie wstala, ustawienia na default fabryczne z biosu. Wymontuje ten badziew i oddaje do sklepu, skonczyla mi sie cieprpliwosc. Ten sam procek na jakiejs gigabyte za 250zl wstaje zawsze bez problemu, niewazne czy krecony czy nie. Mialem 2 grafiki, 8 kostek ramu(najrozniejsze ustawienia) i 2 zasilacze, zawsze wszystko markowe a plyta robi sobe ze mnie jaja. Cóz, niereformowalna sztuka widac:( Edytowane 23 Lutego 2008 przez Piet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whd Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Wrzuciłem 0806 i faktycznie widać poprawe. E8200 2.66@3.2 2x1GB OCZ Premium rev.2 PC6400 4-4-4-12 Na starszych biosach nie mogłem uzyskać stabilnej pracy. Po wgraniu biosiu testuje już 2 godzine i chodzi stabilnie (SuperPI, Prime95, PCMark05). Mam nadzieję, że to to... wcześniej padał po max 5 minutach PCMark'a:\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AvioMarin Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam Na wstępie sry za OT Mam 'mały' problem ze moim sprzętem E8200 Asus P5K PRO Geil 2*1gb cl4 800mhz xfx 8800gt corsair 520w barracuda 160gb problem polega na tym ze komp wogole niewstaje tzn. włączam i cisza (nic nie piszczy) na ekranie nic sie niepojawia takze po wcisnieciu del. Kiedy wyjmuje mem to piszczy. przekladalem pamieci na rozne sloty nadal nic. probowalem uruchomi w jak najmniejszy zestawie czyli proc mobo ram vga i zasilka i nadal nic. :-| Jakies rady/pomysly :unsure: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whd Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 podniósł Ci się chociaż raz? grzebałeś coś w biosie? z doswiadczenia wiem, że na starych biosach przy przekreconych pamięciach tak sie dzieje ale płyta raczej ok, nawet jezeli jakies ustawienia mu nie pasuja to resetuje bios i cos zawsze sie podnosiło, zasilacz masz z wszystkimi 24pinami? popdipnałeś wszystkie zasialnia włącznie z grafika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 A u mnie po wgraniu 0806 bez zmian OC w porównaniu z 0601. Jak śmigało tak śmiga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AvioMarin Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) problem w tym ze niemam jak grzebac w biosie bo nawet sie nieladuje... nic nigdy niebylo kręcone bo wszystko jest nowe... wszystko podpiete pod zasilke niewstal ani razu Edytowane 23 Lutego 2008 przez AvioMarin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3kund0 Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 problem w tym ze niemam jak grzebac w biosie bo nawet sie nieladuje... nic nigdy niebylo kręcone bo wszystko jest nowe... wszystko podpiete pod zasilke niewstal ani razu Problem jest dość łatwy do rozwiązania... i niestety polega na zmianie Ramu bo one ni w ząb nie chcą działać na p5k pro :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AvioMarin Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 pozycze od kogos i dam znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3kund0 Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 pozycze od kogos i dam znac to sprawdz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 przeloz karte do drugiego pcie, wyjmij karty z pci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AvioMarin Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 niemam zadnych kart na pci a opcje z pcie probowalem jush wczesniej i nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 sprubuj uruchoomić z jedną kością być może tylko jedna uwalona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AvioMarin Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 probawalem i wstadzalem kosc do wszystkich mozliwych bankow i nadal cisza aha jakby co to rev plyty to 1.0 a ram niewiem kiedy zobacze bo nieznalazlem niekgo kto by chcial pozyczyc ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 a sprawdzałeś z innym procem ?? np 65nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AvioMarin Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) wybiore sie moze w srode do jednego typka i sprawdze i ram i proca tym niemniej jesli macie jeszcze jakies pomysly to prosze zglaszac :) Edytowane 24 Lutego 2008 przez AvioMarin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AvioMarin Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 pamieci moglem jednak spradzic dzis i to napewno niejest ich wina bo wlozylem memki a-data (rekomendowane) i nie ruszył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Sprubuj jeszcze może resecik BIOS-u, jeżeli tego nie robiłeś pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...