aerial Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Juz wiem jaki bloczek by sie u mnie nie sprawdzil :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Kurcze. Mnie tylko jedna rzecz intryguje. Ten feser. mi tez niejednokrotnie przy napelnianiu ukladu pcb grafy bylo w nim i nic sie nie gotowalo. na mobo w slocie pcie mialem tez nie raz nie dwa juz :] jak z CR chlupnelo :D Czyzbys trafil na lipnego feserka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Nie wiem i poki co musi zobaczyc to ktos , kto lepiej zna sie na elektronice i oceni czy to wina zalania , jak wiadomo feser az tak do konca nie nieprzewodzi pradu wiec , poki co to moje przypuszczenia. Pompka ma odpowiedni flow co tu jest do sprawdzania znam jej mozliwosci, na 12v z tym blokiem , mcw30 i 60 bylo ok , ale jak widac paprochy zrobily swoje , wiec poniekad uczulam na to innych , zeby zwracali uwage na czystosc plynu i calego ukladu jesli chca zastosowac podobny blok , moze gdyby te oczka byly wieksze. Dam znac jak odkryje co padlo i czego to wina ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 A zamierzeniem twojego kaprysu jest również uzyskanie kiepskich temperatur i jak sadzę niezadowolenia z układu? Jeśli tak to spoko twój wybór ale uważam że płacenie za układ chłodzenia duzo kasy i cały zas byc niezadowolonym mija się z celem. "temp proc 45 stopni wiec kupa :/ " "kaszana , core temp w idlu przy procu na 2,5g i 1,385v pokazuje 50 stopni w stresie dobija do 80..." "Temp idle przy 1,8 to 40 stopni wiec nadal do [gluteus maximus]" "Masakra mur.gif idle nie krecony ....43 icon_biggrin3.gif , jednak trzeba szlif proca zrobic bo zle lezy , ktos radzil bez sprezynek blok i ten jest bez ale [gluteus maximus] jasiu." po szlifie "zdazylem looknac w biose temp proca i nadal cos 40 :/.." "1.8 ghz - idle 35' stres - 48-50' 3.15 ghz i 1.405v z biosu - idle 38-39' stres - 63-65' :/" co nie jest miarodajnym osiągnięciem w porównaniu do ilości wiatraków :P :lol: "20 minut prime i temperatura 70 stopni :/ , nawiew 5v na obie" Wiec "TO TWÓJ KAPRYS" Gratuluje :PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Sorry fakt ze mialem problemy z wc to znaczy ze co powinienm sie poddac i sprzedac wszystko ? Prosze cie nie rozsmieszaj mnie , sa inne powodu dla ktorych skladalem wc , kaprys dobre sobie , 1500 zl to nie jest kaprys dla mnie , nie zaluje wydanej kasy na wc , mam nadzieje ze komp bedzie sprawny jak nie to mam nauczke a ty teraz czepiasz sie mnie ? Kolego daj sobie spokoj nie bawia mnie takie gadki i takie bzdury jak wypisujesz. Kolejne ot nie zwiazane z wc bede olewal juz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Próbuje co tylko uświadomić że kolejne inwestowanie pieniędzy w okład nie przyniesie żadnych pozytywnych skutków. Wiec należy sie zastanowić sie gdzie leży problem i jaki cel chcesz osiągnąć. Ja założyłem sobie cisze i myślę że udało mi sie to osiągnąć w kompie został tylko fender@min obrotów. Udało sie osiągnąć również przyzwoita wydajność płacąc za układ 600zł z haczykiem. Jesli u ciebie zmiany na coraz droższy sprzęt nie skutkują może należy wymienić procesor albo zdjąć mu czapke Nie musisz sie obrażać czy odbierać moich rad jako nieżyczliwych docinek. Może wystarczy zdiagnozować wszystko jak należy ponieważ odczyt czujników może być błędny. I w żadnym wypadku nie wskazuje na to by sie teraz wycofać i wszystko sprzedać Edytowane 1 Marca 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Ok HeretyK wszyscy kupimy prisony i będziemy happy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Ok HeretyK wszyscy kupimy prisony i będziemy happy A kupcie nawet apogeo GTX & D-tek czy jakoś tak, wydaje ci sie rozsądnym pakować coraz więcej kasy w układ i uzyskiwać mizerny skutek osobiście pozbył bym sie czapki z procesora i sprawdził jeśli to nie pomoże zaopatrzył bym sie w czujniki tem i obadał sprzęt :) . Wiele okładów na tym forum jest lepszych mimo gorszych podzespołów wc a jak czytam opinie właściciela odnoszę wrażenie że nie jest on zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Tylko problem jest inny. To , że inni mają problemy z blokami za 250zł a ty nie masz żadnego z jakimś tam srisonem za 99.99zł nie znaczy , ze twój jest lepszy. Co innego jest błąd czujnika czyli tempy z kosmosu a co innego jest testowe udowodnienie wydajności bloków , patrz na testy z shackit.pl . Więc twoje mówienie o słabych efektach przy kolejnych wydatkach i podkreślanie wyższości twojego bloku jest śmieszne. wookie przepraszam za zbędną dyskusje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Dobra darujmy sobie , rozumiem o co chodzi , wiec informuje ze bynajmniej nie z powodu temp zmienilem bloki. Prison byl pierwszy , a ze byla okazja kupic gtx to kupilem i w sumie problemy zaczely sie po zmianie plyty. Nexosa kupilem bo mialem ochote go przetestowac jak widac bokiem mi to wyszlo , coz mam nadzieje ze tak tragicznie nie bedzie i ograniczy sie to tylko do mobo. Kiepawe temp nie wiem za co winic , nie chcialem sciagac czapy zeby nie uszkodzic , wyrownalem i zakladam ze to wystarczylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Śmieszne to kierunki szukania poprawy wydajności jeżeli to problem czujników to po co tyle razy uskarża sie na temperatury i zmienia bloki , chłodnice, pompki skoro nawet nie wie czy to cos daje i czy przynosi sens. Co do moich bloków był to mój świadomy wybór z którego jestem zadowolony. Nie czuje sie z tego powodu ani lepszy ani gorszy. Ok wina płyty należy to sprawdzić i jeśli jest możliwość zmienić/ reklamować lub żyć z tym ale upewnić sie że temperatury sa ok . Widząc postępy twojego WC odniosłem wrażenie że myślałeś że dodawanie chłodnic mocnych pompek załatwi sprawę. Nieraz należny również zastanowić sie czy nie lepiej kupić inny procesor czy płytę niż topic kasę. Tak wiec zycze powodzenia Edytowane 1 Marca 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zmiana czegokolwiek nie byla podyktowana zakupem kolejnej czesci , chlodnice chcialem dwie , petle mialy byc dwie , pompke zmienilem bo tez mialem dobra okazje i tyle , tu zadnej refleksji nie potrzeba. Jak wywalielm 300 zl na plyte nijak nie mialem ochote kolejne brac czy pozbyc sie tej na 3 tyg na gwarancje. Proca mialem kupic akurat innego , pewnie by sie okazalo jasne czego wina , ale.... kupilem sobie aparat wiec wszyskto ulozylo sie jak sie ulozylo. Zle oceniasz myslac ze jak kupowal nowe czesci to liczylem na zmiane tempow , bo jak juz pisalem nei o to chodzilo , apetyt rosnie w miare jedzeia , chcialem lepsze graty zastosowac i juz. Mam bzika na pkt roweru i potrafilem kilak razy w roku razem zmieniac nie mowiac o reszscie i to tez byla chec i ochota bo tak juz mam. To tyle z ot. Poki co rezygnuje z wc bo niestety chyba kasa na nowe czesci bedzie potrzeba wiec calosc do kupienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Jak widać nie znając twoich zamierzeń można wyciągnąć bledne wnioski ps. Cos dla Kądziela http://shackit.pl/display.php?iid=270&page=4 GDZIE SENS WYDAWANIA 200Zł i więcej ZA BLOK ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 1. Bo ktoś może chce dopłacić do lepszych temperatur 2. Wydajność to nie wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) 1. Bo ktoś może chce dopłacić do lepszych temperatur 2. Wydajność to nie wszystko. Ad. 1 2*C +150zł = mały stosunek cena/wydajność Ad. 2 o gustach sie nie dyskutuje "jakimś tam srisonem za 99.99zł nie znaczy , ze twój jest lepszy" Mnie osobiście bardzo sie podoba jak i pierwsze zdjęcia z tego tematu Ad. 3 może snobizm albo jak u właściciela okazja kupna od kogoś kto zmienił na lepszy dla temperatur :D :D Edytowane 1 Marca 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Ad. 1 2*C +150zł = mały stosunek cena/wydajność Ad. 2 o gustach sie nie dyskutuje Ad. 3 może snobizm albo jak u właściciela okazja kupna od kogoś kto zmienił na lepszy dla temperatur icon_biggrin3.gif icon_biggrin3.gif damage_wall.gif tylko że jakbyś wiedział za ile wookie kupił ten bloczek to sam byś go wziął i nie marudził ba wookie kupił tańszy bloczek który daje po [gluteus maximus] chwalonemu przez Ciebie bloczkowiGDZIE SENS WYDAWANIA 200Zł i więcej ZA BLOK ??równie dobrze można napisać "GDZIE SENS WYDAWANIA 20Zł i więcej ZA SŁABSZY BLOK "? Można tak do rana .... może snobizmto nie ten temat :lol: ;) Edytowane 1 Marca 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Dlaczego kupił go tak okazyjnie ?? hmm bo sa ludzie tacy jak Kadziel którzy kupią go za 250zł i po miesiącu kupują dla poprawienia temperatur inny który sie ładnie prezentuje na płycie. Ok im więcej takich ludzi tym lepiej gospodarka sie nakręca i ceny okazyjne :P . MNIE OSOBIŚCIE CO NIE POLSKIE to szkodzi dlatego wspieram moim kupnem POLSKIE przedsiębiorstwa o ile jest to możliwe Edytowane 1 Marca 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) hmm bo sa ludzie tacy jak Kadziel którzy kupią go za 250zł i po miesiącu kupują dla poprawienia temperatur inny który sie ładnie prezentuje na płycie. :blink: :ploom: :ploom: :ploom: :banana: :banana: ps. prosze cie pomysl zanim cos napiszesz bo jedzie zalem .dziekuje Edytowane 1 Marca 2008 przez kądziel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) HeretyK chłopie weź sie zastanow, w sigu masz G-skille a czemu nie np goodramy 2 razy tańsze, doplaciles kupe kasy a wydajnosc wcale nie taka super wieksza. Teraz wyciągnij wnioski ze swojego zakupu ramu i odnies je do zakupu przez niektórych lepszego bloczka. I masz. Sorki za OT EDIT : no i Wilk Elektronik to polska firma za która nie zlapiesz uczulenia. Edytowane 2 Marca 2008 przez gregor666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Panowie skonczcie juz ot i klotnie nie ma co. Komp dzis wstal , ale chyba cos z pamiecia , poki co sprawdzilem w jednym slocie dwie kosci i na 2 wstaje i dziala na 1 nie , jeszcze 2 inne kostki musze sprawdzic , generalnie troche bedzie wachlowania zeby kazdy slot obcykac i kosc , ale jesli to jakas kosc to tez pol biedy , poki co niech pochodzi wygrzeje sie to resztki plyny jak gdzies sa wyschna. Niech ktos mi wyjasni ostatecznie - czujnik temp jest w procku tak ? Po zaloezniu boxa lipnego i to z celka z alu podstawa , temp jest 39 idle , tyle co na WC :mur: , wiec mozna zalozyc ze to procek ma zwalona czujke? Chyba mala szansa ze to wina plyty ? Hmm spr dorwac innego procka , moze kupie cos w koncu i sie okaze. Edytowane 2 Marca 2008 przez wookie85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 poki co niech pochodzi wygrzeje sie to resztki plyny jak gdzies sa wyschna.Wydaje mi się, że lepiej by było jakby komputer schnął nie będąc włączonym :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 No czyscilem wszystko dokladnie co tylko moglem , jak widac noc wystarczyla , bo dzis odpalil , ale czasem gdzies w zakamarku cos zostanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Wc zdjety zalozony thermal ultra 120 extreme + noctua p12 i wyciag s12 , na grafe cos trzeba bedzie kupic fotka : poki co koniec przygody z wc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 poki co koniec przygody z wc ;] Why ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 ostatnie dwie strony przeczytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Wydaje mi się, że lepiej by było jakby komputer schnął nie będąc włączonym Ojjj to jakaś lipa ten Feserek :| ja miałem dość obfity wyciek :( zalało procka ( blok źle skręciłem ) grafe i mobo... do dzisiaj komp śmiga ( dziękować temu na górze ) a Feserek sam odparował jak się płyta grzała :D ale lepiej zrobić tak jak kolega mówi ;) ostatnie dwie strony przeczytaj. przeoczyłem to :oops: Niech ktos mi wyjasni ostatecznie - czujnik temp jest w procku tak ? Po zaloezniu boxa lipnego i to z celka z alu podstawa , temp jest 39 idle , tyle co na WC mur.gif , wiec mozna zalozyc ze to procek ma zwalona czujke? Chyba mala szansa ze to wina plyty ? Hmm spr dorwac innego procka , moze kupie cos w koncu i sie okaze. Też tak miałem ;) na boxie temp 32/35 i na WC to samo :| ... ale przy O/C i stressie była już duża różnica ;) tylko w IDLE jest to samo ( prawie ) Edytowane 14 Marca 2008 przez BeCkS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Robie sobie przerwe , ze wzgledu na to ze coraz wiecej zlecen mam , niedlugo moze zaczne prace w biurze a komp podstawa pracy to nie mam czasu na zabawe z wc ;]. Ostatecznie caly sprzet dziala , poza jedna koscia ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Odbiegajac od tematu wc troche:P ładnie to ac zmontowales tez schludnie widac nawyki z wc troche sie przydaja chowanie kabli itp. ale mam takie male pytanie czy aby ten tr nie bylby skuteczniejszy gdyby byl pionowo ? :> bo tak to p12 ssa z grafy cieplo i wywala je do psu a tak to by na wywiewajaca szlo, zakladam ze masz cos na froncie co wdmuciach!e powietrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Gdyby sie dalo to bym tak zamontowal ale sie nie da - blizsze info w temacie w plytach o DFI D P35 T2/T2RS - radiatory nb i sekcji zasilania blokuja , jak zmienie na nb to bedzie wiecej miejsca i wejdzie tak jak powinien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Komp dzis wstal , ale chyba cos z pamiecia , poki co sprawdzilem w jednym slocie dwie kosci i na 2 wstaje i dziala na 1 nie , jeszcze 2 inne kostki musze sprawdzic , generalnie troche bedzie wachlowania zeby kazdy slot obcykac i kosc , ale jesli to jakas kosc to tez pol biedy , poki co niech pochodzi wygrzeje sie to resztki plyny jak gdzies sa wyschna.Mam male pytanko, po zalaniu feserkiem myles/czysciles mobo? Ja zauwazylem u siebie wyciek, jakies 2-3 cm wody uszly z reza w ciagu okolo miesiaca, najpierw myslalem ze to wina MCW30, na ktorego zlaczki 1/2cala wciskalem tygon 8/11.2, po "obmacaniu" wezy doszedlem jednak do prawdziwej przyczyny - zlaczka na bloku cpu troszki nie byla dokrecona (tak to jest jak na SM8/10 zaklada sie tygon, czasme wydaje sie ze juz wystarczy dociskania, a tu okazuje sie ze jednak nie). Ale wracajac do sprawy, feser ciekl sobie delikatnie po wezu CPU>NB, pozniej troszke na odcinku NB>GPU, przy czym jakos tak od polowy wezyk nie kleil sie juz, poniewaz plyn kapal sobie na grafe, tyz przy slocie PCI-E :) W kazdym badz razie byl na niej zaschniety glut o srednicy ok 15-20mm, dosc sztywny. Wymylem izopropylem, tak ze teraz wszystko jest ok, grafa nawet nie zauwazyla obenosci wycieku, w zaden sposob nie dalo sie odczuc jakiejs niestabilnosci, a po umyciu nie ma juz nawet sladu fesera. W kazdym badz razie mozliwe ze po suszeniu mobo zostal Ci jakis glut, ktory poprostu skutecznie pokryl styki i dla tego nie dziala bank pamieci. Proponowal bym wyjac mobo, kpic puche alkocholu izopropylowego i po prostu dokladnie wymyc mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...