marcints Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Standardowo jeśli jestem połączony na moim profilu z netem i przełączę profil w windzie na drugi to on również korzysta z mojego połączenia. Czy dałoby się to jakoś zablokować ? U mnie spokojnie śmiga net, a na drugim profilu go nie ma ? Jeśli tak to jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msb Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Doprecyzuj! Chodzi Ci o profil sprzętowy (tam to banał - wyłączsz co niepotrzebne w mendżerze urządzeń), czy o konto drugiego użytkownika (to trudniej - zabawa z uprawnieniami do usług)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcints Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 O konto drugiego użytkownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msb Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Nie ćwiczyłem blokowania sieci poprzez uprawnienia konta ( np. grupy użytkowników) na jednej maszynie. Po co chcesz blokować dostęp? Jeśli małe dzieci to wystarczy zabezpieczyć przeglądarkę (opcje rodzicielskie) + okroić konto z uprawnień. Ale jeśli już bardzo chcesz się bawić to zainstaluj (jeśli nie masz) Tweak UI (to z MS Power Toys) i w sekcji "About" przejdź do sekcji o nazwie Policy i uruchom "Group Policy Editor". Może tam znajdziesz rozwiązanie problemu (jest gałąź "Sieć"). Ale bądź strożny ze zmianami. Możesz też poszukać jakiegoś oprogramowania typu "Policy" . Powodzenia:). Edytowane 27 Grudnia 2007 przez msb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcints Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ok dzięki spróbuje coś pogrzebać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...