Skocz do zawartości
ath

Gra Roku Na Purepc [pc]

Gra roku na PurePC  

403 użytkowników zagłosowało

1. 1. tytuły:

• S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
      32
    • BioShock
      22
    • Call of Duty 4: Modern Warfare
      114
    • Crysis
      41
    • The Orange Box
      21
    • World in Conflict
      7
    • Gears of War
      4
    • Test Drive Unlimited
      40
    • The Witcher
      76
    • Need For Speed: Prostreet
      2
    • Unreal Tournament 2007
      9
    • Lost Planet
      2
    • Medal Of Honor: Airborne
      0
    • Pro Evolution Soccer 2008
      8
    • Command & Conquer 3: Tiberium Wars
      6
    • Enemy Territory: Quake Wars
      4
    • Supreme Commander
      2
    • World of WarCraft: The Burning Crusade
      10
    • Hellgate: London
      3
    • Halo 2
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Myslalem nad oddaniem glosu nad cod4, ale nieciekawie chodzi mi na lapku w 1440x900 a nie mam czasu na stacjonarke. Unreal tournament moglby dostac glos za to, za co kochalem w pierwowzorze, czyli (kolejnosc nieprzypadkowa) dynamike rozgrywki, design map i grafike. Tylko ze prawie wszystkie gry na liscie sa tylko powolna ewolucja wczesniejszych tytulow. Nie mozna tego powiedziec o tdu, ktory w momencie premiery byl przelomem w swojej kategorii, chyba jedyna gra procz pasjansa w ktora gralem na dwoch platformach jednoczesnie :) Test drive moim liderem, za multi, jeszcze raz multi grafike, bete i ducati 999r :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie CoD4 w ogole nie podoba, nie lubie tych realiow a po drugie ta gra jest jak dla mnie taka plastikowa i sztuczna. Jako nr 1 wybieram Crysisa, swietna fizyka, grafika, sp stoi na wysokim poziomie i jest naprawde duzy realizm. Acha no i bym zapomnial, za pomysl z kombinezonem crytek powinien dostac nobla rewelacyjna sprawa ;] Zadna gra mnie ostatnio tak nie wciagnela jak crysis ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie CoD4 w ogole nie podoba, nie lubie tych realiow a po drugie ta gra jest jak dla mnie taka plastikowa i sztuczna. Jako nr 1 wybieram Crysisa, swietna fizyka, grafika, sp stoi na wysokim poziomie i jest naprawde duzy realizm. Acha no i bym zapomnial, za pomysl z kombinezonem crytek powinien dostac nobla rewelacyjna sprawa ;] Zadna gra mnie ostatnio tak nie wciagnela jak crysis ;]

Troszke to wszystko sprzeczne, moim skromnym zdaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszke to wszystko sprzeczne, moim skromnym zdaniem

Czemu ? Ja tez popieram zdanie buziaka odnosnie crysisa, fizyka na prawde fajna i pokazuje, ze wcale nie trzeba posiadac ageja, zeby cieszyc sie realizmem. Grafa tez robi wrazenie i na najwyzszych ustawieniach jest adekwatna do wymagan, im dluzej gram, tym bardziej mi sie gierka podoba.

Co do cod4 to fakt sp jest to jeden wielki skrypt, za to mp daje rade. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. ath zobacz jakiego sprzetu potrzeba do CoD4 a jakiego do Crysisa

2. realizm w crysis? hmmm moze odwzorowanie otoczenia to wszystko, bo tryb hc w CoD wydaje mi sie bardziej "realny". pomijam nudne juz stworki i potworki

3. obietnic co do crysisa bylo mnostwo. kojarzy mi sie on tylko z jednym innym produktem - Windowsem Vista. Mial byc piekny i genialny, chodzic szybko i bezproblemowo a tu... sami widzicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój głos poleciał na Wieśka. Rewelacyjny klimat, fajna grafika no i te teksty.

Tak przez wszystkich zachwalany COD4 jakoś nie rzucił mnie na kolana. Może i rzeczywiście przypomina film, ale to ma być gra. Poza tym zdecydowanie za krótka. Walka zbyt chaotyczna. W pewnym momęcie człowiek łąpie się, że strzela wkółko nawet nie bardzo zastanawiając się do kogo. Nie podoba mi się takie coś. No i to klonowanie się przeciwników. Dopóki nie osiągnie sie pewnego punktu na planszy z budynku potrafi wyjść dywizja wrogów. Lekka przesada. Dlatego wśród fps w tym roku znacznie bardziej przypadły mi do gustu Crysis, Bioshock oraz Orange Box dla mnie nr2 w tym roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. realizm w crysis? hmmm moze odwzorowanie otoczenia to wszystko, bo tryb hc w CoD wydaje mi sie bardziej "realny". pomijam nudne juz stworki i potworki

3. obietnic co do crysisa bylo mnostwo. kojarzy mi sie on tylko z jednym innym produktem - Windowsem Vista. Mial byc piekny i genialny, chodzic szybko i bezproblemowo a tu... sami widzicie

1. to apropos grafiki, relizmu czy swobody dzialania? rozumujac w ten sposob zwyciezca jest automatycznie Orange Box, bo chodzi nawet na r9800pro (sprawdzone) wiec stosunek wymagan do jakosci jest nie do pobicia.

2. w CoD realizmu nie ma wcale - świetny film, ale film. W Crysisie realizm polega na upardopodabnianiu sytuacji i przede wszystkim swobodzie dzialania. Jak mozna mowic o realizmie, kiedy gra prowadzi cie jak po sznurku (CoD wlasnie)?

3. aaa, to pan jest rozczarowany... No ale zeby z tego robic jeden z 3 glownych zarzutow? Jakby nie obiecywano, to gra bylaby lepsza? Coz, w takim razie wszystko jasne:)

Moj glos na NWN2: Maska Zdrajcy, kawal dobrego RPG jakiego nie mialem okazji doswiadczyc w tym (i poprzednim) roku. Nagroda pocieszenia wedruje do UT3 - za klimat pierwowzoru (w tym muzyka z menu). Chociaz snajperkę mi zepsuli i juz sie do aksji ofensuwnych nie nadaje (ocena na podstawie dema).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może przydało by się zmodyfikować ankietę tak aby był możliwy wybór kilku gier ?

Zagłosowałem na TBC bo w niego najdłużej gram ale w sumie IMHO następujące gry są warte głosu :BioShock, Call of Duty 4: Modern Warfare, Crysis, Gears of War, Hellgate: London

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Orange Box - a zwłaszcza Portal i Team Fortress 2!

Orange Box, bo chodzi nawet na r9800pro (sprawdzone) wiec stosunek wymagan do jakosci jest nie do pobicia.

Orange Box chodzi nawet płynnie na sprzęcie z podpisu ;) - oczywiście w DX8.1

Edytowane przez stranded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co się rozczulać... TDU i tylko to. Jak wyjdzie TDU2 to będzie gra roku 2008 i tyle. Wszystkie gierki jakie się ukazały w 2007 były lepsze niż poprzednie ale... . Natomiast TDU pozamiatał w swoim gatunku i rzeczywiście jest to rewolucja w samochodówkach i dlatego WIELKI GŁOS na TDU :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. to apropos grafiki, relizmu czy swobody dzialania? rozumujac w ten sposob zwyciezca jest automatycznie Orange Box, bo chodzi nawet na r9800pro (sprawdzone) wiec stosunek wymagan do jakosci jest nie do pobicia.

2. w CoD realizmu nie ma wcale - świetny film, ale film. W Crysisie realizm polega na upardopodabnianiu sytuacji i przede wszystkim swobodzie dzialania. Jak mozna mowic o realizmie, kiedy gra prowadzi cie jak po sznurku (CoD wlasnie)?

3. aaa, to pan jest rozczarowany... No ale zeby z tego robic jeden z 3 glownych zarzutow? Jakby nie obiecywano, to gra bylaby lepsza? Coz, w takim razie wszystko jasne:)

Moj glos na NWN2: Maska Zdrajcy, kawal dobrego RPG jakiego nie mialem okazji doswiadczyc w tym (i poprzednim) roku. Nagroda pocieszenia wedruje do UT3 - za klimat pierwowzoru (w tym muzyka z menu). Chociaz snajperkę mi zepsuli i juz sie do aksji ofensuwnych nie nadaje (ocena na podstawie dema).

Tu się zgodzę. Realizmu w COD4 rzeczywoście co kot napłakał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Wiedźmin a to dlatego, że to jedyna gra która mnie zafascynowała w mijającym roku ;) no i druga sprawa to taka, że w wiedźmina mogę pograć na przyzwoitych detalach nie posiadając 8800gtx hehehe czego np. nie można powiedzieć o Crysis.

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głos oddałem na WoW: TBC, w nic innego nie gram :)

Zagłosowałem na TBC bo w niego najdłużej gram...

Panowie, jakie realmy i która strona konfliktu? Może być na pw. ;)

Moj glos na NWN2: Maska Zdrajcy, kawal dobrego RPG jakiego nie mialem okazji doswiadczyc w tym (i poprzednim) roku.

Czy rzeczywiście porównywanie tego dodatku do Planescape Torment pod względem fabuły jest jak najbardziej na miejscu?

Ja głosu nie oddam, bo musiałbym wybierać między TBC a Stalkerem. W tego drugiego pograłem, ale tylko trochę. Było kilka ciekawych gier, ale najbardziej chyba spodobał mi się niedoceniany Jade Empire SE. Jeszcze w grę mógłby wejść Eschalon...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w którym CoD miałeś realizm :lol: ?

taki gatunek gry i tyle

No wiesz gra, która prawktycznie zawsze jest określana jako: cytuję "najbardziej realistyczna gra o wojnie", to chyba można coś jednak od niej wymagać. Coś więcej niż arcade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz gra, która prawktycznie zawsze jest określana jako: cytuję "najbardziej realistyczna gra o wojnie", to chyba można coś jednak od niej wymagać. Coś więcej niż arcade.

ROTFL... ciekawe, kto takie madrosci wypisuje... chyba tylko ten, co zna wojne z filmow. ;)

Seria CoD zawsze byla arcade'em nastawionym przede wszystkim na widowiskowosc i "filmowosc" akcji i towrcy nigdy nawet nie probowali udawac, ze jest inaczej, wiec nie wiem skad pomowienia o realizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zobacz jak wyglada cod4 a jak crysis, czyli tak jak pisalem, wymagania adekwatne do wygladu.

W sumie ten caly hardcore w cod4 sprowadza sie do zwiekszenia obrazen i wylaczenia huda (co dalo sie zrobic w poprzednich wersjach szperajac w cfg, albo uzywajac prostych modow), powinni wywalic tez perki i bonusy za zabicie jeszcze (radar nadal jest w h/c to co to za h/c i realizm...).

Moze za jakis czas, kiedy crysis bedzie juz smigal na wiekszosci desktopow bezproblemowo zrobi sie z niego taki ulepszony bf2, bo potencjal w mp ta gra ma duzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crysis nie ma żadnego potencjału bo to przereklamowana, odpicowana papka IMHO. Dlaczego w COD 4 gra mnóstwo osób a w Crysis MP dużo mniej? No to sam sobie odpowiedz. Gra jest tak żywa, jak żywe jest multi. Zobacz na CS 1.6, CS:S, BF2.

Zanim Crysis na wiekszosci desktopow bedzie banglal, duzo wody uplynie a do tego czasu ludzie o nim zapomna (nowy BF w przyszlym roku), wiec kto o Crisis bedzie pamietac? No kto?

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi