Rafal99 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) Witam, mam taki problem. Dzisiaj odebralem nowy komputerek ze sklepu, ktory zostal zlozony na zamowienie z wybranych przeze mnie podzespolow. Wybralem 2 gb ram (667MHz). Jednak komputer pokazuje ze mam 512mb! O co chodzi?? Dlaczego tak jest?? aha wzialem Viste (byc moze ta informacja pomoze w rozwiazaniu mojej "zagadki") Edytowane 22 Grudnia 2007 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zmień nazwę tematu. Czy aby napewno masz 2gb? I gdzie pokazuje Ci 512? W systemie czy na ekranie post? Sprawdź programem cpu-z jeszcze to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal99 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) juz sprawdzilem :D i nic z tego nie rozumiem. w tym programie wyswietla sie normalnie 2048 mb, ale w systemie jest napisane 512 mb! tak w ogole to komp bardzo sie muli, jak na taki sprzet (Intel Core 2 QUAD 2.40 GHz) a np. taka gra jak Need For Spreed Most Wanted nawet sie przycina, a na full detalach to juz nawet nie ma mowy o zadnej grze! Edytowane 22 Grudnia 2007 przez Rafal99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Masz Viste i sie dziwisz? :P Zmień na XP z SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal99 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Masz Viste i sie dziwisz? :P Zmień na XP z SP2. haha, bardzo smieszne!! teraz nie zmienie... kupilem oryginalna Viste i tak musi zostac. to co w koncu z tym ramem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 ile masz ramu na karcie graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal99 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) 512 mb moze mnie teraz wysmiejecie i w ogole ale ja nie znam sie za bardzo. nie wiem czy sa tu poinstalowane jakies sterowniki i moze to wlasnie powinienem zrobic- poinstalowac sterowniki Edytowane 23 Grudnia 2007 przez Rafal99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ctrl+alt+del i powiedz ile ci pamieci fizycznej. Cpuz wyswietla pojemnosc kosci, a nie tyle ile mb zaadresowal system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal99 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ctrl+alt+del i powiedz ile ci pamieci fizycznej. Cpuz wyswietla pojemnosc kosci, a nie tyle ile mb zaadresowal system. dokladnie 509 mb (czyli 512 mozna powiedziec) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Otwórz obudowę i sprawdź czy na pewno masz tyle RAMu ile zamawiałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal99 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 tak- na pewno mam 2gb (od razu sprawdzilem) kolega mi mowil ze trzeba w Bios'ie cos przestawic. wiecie cos na ten temat?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 System instalowałeś sam, czy był już wcześniej? Jak był to sformatuj dysk i postaw system jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal99 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Ram byl uszkodzony, wymienili i juz jest wszytko ok! dzieki wszystkim za pomoc. pozdro (temat do zamkniecia) Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Rafal99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...