[yarazz] Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 1.Czy ktos zna zrodla gdzie sa przykladowe pytania i zagadnienia na mature z informatyki ? 2. Czy ciezko dostac sie na studia informatyczne? Chyba maja znaczenie oceny ze swiadectwa maturalnego (kluczowe) z matmy i infy, taK ? Z matematyki jestem slabiutki :) a z infy z pewnych powodow mam tylko 4 wiec czy moje szanse sa male? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 a przykladowe pytania spytaj sie nauczycielki infy na studia informatyczne sa wszedzie egzaminy a jak jestes slaby z matmy to niestety nei wroze Ci zbyt duzego sukcesu ten kierunek jest obstawiony na maxa ok 10 osob na 1 miejsce (tak przynajmiej bylo w pozaniu na polibudzie w zeszlym roku) na 40 trzeba bylo mniec 31 punktow a zadanka byly ciekawe szczegolnie z fizy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 No nie wiem czy mi sie dobrze wydaje ale chyba tak ;-) widzialem w jakiejs ksiegrani zestawy na mature z informatyki. Powiem jedno studiuje infnforme ale te pytania nie były łatwe a co do egzaminów stepnych to pytania z fizy sa po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e belikatnie mówiąc kurde jak ja sie dostałem na informe :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 matura z informatyki to byl pryszcz jak nie wiem. podstawowe pytania ze znajomosci windows, office, pascal, html i net. no stress. a jezeli zalezy ci na studiach informatycznych to wez sie za nauke - matma i fizyka to podstawa. inaczej nie masz szans. smutne ale prawdziwe. jeszcze duzo czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Jak lubisz matematyke, logike fizyke i inne tego tupu <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly to uczelnia dla ciebie :D pierwszy rok jest prze<span style="color:red;">[ciach!]</span>y (przynajmniej u mnie) mnostwo wykladow i minimum cwiczen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Cholerna matematyka :) Jestem w 3 klasie i qrde zeby "działac" trzeba sie jej chyba w koncu nauczyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 jak z matmy jestes slaby to lepiej zapomnij i studiach z informatyki. dowala ci nie tylko matme, ale i statystyke mat, rachun. prawdobod, itp. wiem cos na ten temat bo juz mam tego dosyc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 jest jeszcze kwestia uczelni - uniwerek czy polibuda ?? ja tam preferuje uczelnie techniczne, na uniwerkach oszalec mozna od roznych matematyk (nie mowe ze polibuda jets od tego wolna, ale jest to kapke lepiej porozkladane i poprzeplatane ciekawymi przedmiotami technicznymi). co do trudnosci dostania sie - informa jest jakby na to nie spojrzec "elitarna" - cos jak medycyna czy prawo - trzeba byc dobrym, bo chetnych duzo - matma & fiza required - bez tego sie nie dostaniesz. czasem warto poszukac, na polibudzie slaskiej jest tzwm makrokierunek - kierunek z wykladowym jezykiem angielskim, na ktorym po 3 latach mozesz wybrac specjalizacje informatyka. tam jest stosunkowo latwo sie dostac (latwiej niz na polska informe) ale trzeba sie jeszcze utrzymac ... :wink: dodam tylko ze jestem na 4 roku makrokierunku i sobie chwale :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 ja już od dwóch lat sobie powtarzam ze może juz nie bede mial matmy na następnym semestrze.. ale naiwny jestem... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 "]1.Czy ktos zna zrodla gdzie sa przykladowe pytania i zagadnienia na mature z informatyki ? 2. Czy ciezko dostac sie na studia informatyczne? Chyba maja znaczenie oceny ze swiadectwa maturalnego (kluczowe) z matmy i infy, taK ? Z matematyki jestem slabiutki :) a z infy z pewnych powodow mam tylko 4 wiec czy moje szanse sa male? ;) no to nie wiem z czym do ludzi skoro z matmy cienias jestes :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Jesli chodzi o informatyke to jak juzm pisali przedmowcy fiza i matma na poziomie szkoly sredniej musi byc w jednym palcu inaczej nie ma po co isc na egzamin. Przewaznie jest ok 90 min na rozwiazanie ok 10 zadan ktore naprawde do latwych nie naleza (oczywiscie pierwsze sa proste ale pozniej zaczynaja sie schody). Owszem, sa uczelnie na ktorym sa konkursy swiadectw, ale jak ty nawet swiadectwo bedziesz mial 'niekonkurencyjne' to jak juz genghiskhan napisal: z czym do ludzi chlopie :!: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Pozwole sobie przyczepic sie do watku 1. Co sie robi na studiach informatycznych (czy jak to zwal). W ogole czego sie tam ucze, mozna sobie wybrac kierunek informatyki, cyz wszyscy jedno bydlo ucza sie wszystkiego ? Czego w ogole sie uczy na takich studiach 2. W malym paluszku mata i fiza, chodzi o takie mocne 5, czy 4 wystarczy ? :) 3. Jest jakas inna szkola, ktora pozwoli mi pracowac w branzy komputerowej badz growej(gry) ? Ktos moglby podac przyklady ? Jak zwykle moje pytania sa denne, za dlugie i za malo popularne, ale moze ktos odpowie ? :) bede wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 jest jeszcze kwestia uczelni - uniwerek czy polibuda ?? ja tam preferuje uczelnie techniczne, na uniwerkach oszalec mozna od roznych matematyk (nie mowe ze polibuda jets od tego wolna, ale jest to kapke lepiej porozkladane i poprzeplatane ciekawymi przedmiotami technicznymi). (...) :lol: Mam za soba pare latek Polibudy - jak dla mnie (i wiekszosci moich kolegow) najgorsze nie byly "rozne matematyki". Zdecydowanie najgorszym koszmarem sa wszelkie mutacje elektroniki: "Podstawy Elektrotechniki i Pomiarow", "Obwody i Sygnaly", "Cyfrowe Uklady Scalone" brrr! :? jeszcze mnie trzesie na mysl. Im pozniej, tym sie robia ciekawsze te przedmioty - ida w uklady scalone, mikrokontrolery itp ale tez czacha bardziej dymi. :D Matematyka (w roznych postaciach) jest do przecwiczenia, a te swinstwa trzeba lubic albo zrzynac. Ale rzeczywiscie: z matma stanowczo sie trzeba przeprosic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 :lol: Mam za soba pare latek Polibudy - jak dla mnie (i wiekszosci moich kolegow) najgorsze nie byly "rozne matematyki". Zdecydowanie najgorszym koszmarem sa wszelkie mutacje elektroniki: "Podstawy Elektrotechniki i Pomiarow", "Obwody i Sygnaly", "Cyfrowe Uklady Scalone" brrr! :? hy hy, wiem wiem, dla mnie tez druty byly najgorsze, ale temat mowil o matmie wiec tylko ja zawarlem w wypowiedzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Stary jezeli chcesz zdawac mature z infy to lepiej sie dobrze zastanow, bo jest zajebiscie_ trudna!!! Widzialem pytania, moj prof. od informy pokazywal co nas czeka za 2 lata :D, w zeszlym roku mature z inf zaliczylo chyba 30% albo 20 :), naprawde pytania sa ciezkie i to chyba nie jest najlepszy pomysl zeby ten przedmio zdawac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 no mnie kiedys na probnej informie kazali rozwiazac problem skutecznosci obliczeniowej programu ktory bedzie rozwiazywal rownanie (i w tym miejscu jakies kosmiczne rownanie z wielokropkami); nawet nie ugryzlem zadania; ahh - i stanowczo odradzam informe na uniwerku; studiowalem 1 semestr i malo nie o.c.i.p.i.a.l.e.m; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 ja bylem na POLi we Wrocku na Informie LUDZIE w pelni sie zgodze z moimi przedmowcami MATMA&FIZA 1 ROK to pelna MASAKRA :) ja zrezygnowalem i mam WAKACJE W PRACY :( Trzeba szukac czegos latwiejszego.... DEUTSCH MACHT SPASS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Co do dostawania się to przecie wiadomo, że matura to pikuś przy egzaminach wstępnych :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 mikaelus tak, ale jezeli chodzi o egzamin z informatyki na maturze to jest masakra! Uwierz mi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 mikaelus tak, ale jezeli chodzi o egzamin z informatyki na maturze to jest masakra! Uwierz mi :).jak dla mnie to byl najlatwiejszy z calej matury nic sie nie uczylem a dostalem 6 , z innych przedmiotow nie bylo tak rozowo ;] wiec nie przesadzajcie ze informatyka taka trudna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangerek Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 ja maturke z informy zdawalem juz dawno i pewnie sie zmienilo od tego cczasu duzo - jak znam prof. Sysłe ktory jest glownym metodykiem :) u mnei (1999 rok) bylo to dosc fajne bo ciezko bylo oblac ale cel też nie było tak latwo :) a co do studiow - to pshem ma racje (w koncu razem studiujemy - polibuda rulez ale jak sie nie ma glowy do matmy (a jeszcze bardziej do drutow i pokrewnych przedmiotow) to nie ma co startowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 No i czemu tak nas sraszycie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 zebyscie potem nie zalowali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 No i czemu tak nas sraszycie? ;) zajrzyj tutaj to zrozumiesz czemu studia techniczne na kierunku typu informatyka/automatyka/elektrobika sa prze<span style="color:red;">[ciach!]</span>e.... szczegolnie polecam od strony 8..... i <span style="color:red;">[ciach!]</span>a mialem z tego egzmin i przyznam sie ze musialem i udalo sie to zrozumiec, ale kosztowalo mnie to wiele czasu..... to tez jestcikawe - metody numeryczne http://www.p.lodz.pl/I13/ZTS/MN/mnwykl.html ale przyznam sie szczerze jezeli juz ktos chce sie naprawde nauczyc INFORMATYKI to tylko polibuda, tutaj sa podstawe dajace mozliwosc pisania bardziej skomplikowanych programow niz baza danych czy strona www.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 hehe ja jestem na automatyce w poznaniu i wlasnie zaczelismy teorie obwodow jednym slowem prze<span style="color:red;">[ciach!]</span>e ale jak sir to zaliczy to podobno juz z gorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :( nieżle. A mzoe jest ktoś z Olsztyna ? jakis student oczywiście :) fakt jest w tym mieście uniwerek ale chyba to wszystko ;) No w Szczytnie jest jeszcze gorzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 ja jestem na politechnice na telekomunikacji i elektronice tylko matema w szelakiej maści !!! infa to tez tylko matema !!! i elektronika :( technika cyfrowa itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Ja jestem na infie i muszę przyznać że na pierwszym roku 90% to matma :/ potem jest już trochę lepiej, z fajnych rzeczy to mamy teraz mfc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 ja chce zdawac informatyke ale USTNIE. Czy ktos sie orientuje moze jak to wyglada na maturze? BO pojecia nie mam a nauczyciel infy lezy w szpitalu :-/. Mnie sie informatyka skonczyla w 2 klasie LO. Ale do wyboru mam infe albo geografie ustnie :-). Wiec zdecydowanie wole informatyke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...