Chaos Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 obrazek mowi sam za siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 hahahahahhha :) Wypasiste :) Wesołych Świąt i by Ci się w Nowym Roku NIC ze sprzętem nie stało! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Cyc to ma zawsze szczęście ze mu nic nie "walnęło" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Swego czasu dolewalem ok 100ml dziennie, bo mi sie nie chcialo uszczelniac nagrzewnicy, pompki i bloku na cpu.. na dnie budy 1-2mm wody ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Swego czasu dolewalem ok 100ml dziennie, bo mi sie nie chcialo uszczelniac nagrzewnicy, pompki i bloku na cpu.. na dnie budy 1-2mm wody ;)mi tylko pół roku stała pompa na spodku bo kapało z niej :P No ale to dane dzieje pompka za entym razem stała się szczelna :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Miałem coś podobnego tylko , że mi kapało już na 73gs. Bloczek z pięknej , krzywej serii prisonów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Copper Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 No więc nie trzeba zakładać bloku na NB żeby go wodą chłodzic!!! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) No radiatorek ładnie zalazł syfem :blink: :-P. Dobrze, że jest jak prawisz na dole foty :wink: pozdro Edytowane 23 Grudnia 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Czyżbyś używał Borygo zielone? Ja akurat na tym jadę i też po ponad roku zauważyłem że mam taki osad zaschnięty na bloku, też pod prawym króćcem :P I zostawiłem do czasu aż mnie chęci najdą na zrobienie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 ano bo te pxy maja to do siebie ze lubią cieknąć jak sie ma złączki na orinki ...one mają podfrezowanie specjalne na nie i takie złączki inno nie są przystosowane wyjście teflon lub silikon :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Swego czasu dolewalem ok 100ml dziennie, bo mi sie nie chcialo uszczelniac nagrzewnicy, pompki i bloku na cpu.. na dnie budy 1-2mm wody ;) mi tylko pół roku stała pompa na spodku bo kapało z niej :P No ale to dane dzieje pompka za entym razem stała się szczelna :wink: A myślałem, że tylko ja jestem tak głupi żeby jechać na nieszczelnym wc :D Też dolewałem trochę przez nieszczelną nagrzewkę, a, że było to w czasach kompa porozwalanego na biurku to w wodzie stało pudełko po mobo, napęd (o dziwo działa dalej), do zasilacza potop nie dotarł :D Jak już jesteśmy przy śmiesznych sytuacjach to raz na sempronie 3200+ nie odpaliłem pompki i kręciłem go na max... węże zrobiłby się jak plastelina a ja zachodziłem w głowę "jak taki proc może się tak grzać", ale nie zrestartował się ani razu :D węże ofc na śmietnik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Jak już jesteśmy przy śmiesznych sytuacjach to raz na sempronie 3200+ nie odpaliłem pompki i kręciłem go na max... węże zrobiłby się jak plastelina a ja zachodziłem w głowę "jak taki proc może się tak grzać", ale nie zrestartował się ani razu icon_biggrin3.gif węże ofc na śmietnik icon_wink2.gif pff ja nie wlaczylem pompek ani nawiewu... komp chodzi kilka h a coretemp pokazywal 99* :lol:i wszystko żyje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Ja grałem ostatnio z wyłączoną pompką...GF 73gt miał 101*C, a skapnąłem się dopiero wtedy jak zaczęło mi strasznie FPS spadać :D Co lepsze proc miał tylko 70*C...ciekawe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 co do nie włączania pompek to istnieje taki przełącznik (prawie w kazdym sklepie z artykułami elektrycznymi) który podłaczycie do zasilacza i do kabla od pompki i przy kazdy właczeniu kompa włacza sie równiez pompka ;) koszt ~10 zł a stresu dużo mniej ;) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 co do nie włączania pompek to istnieje taki przełącznik (prawie w kazdym sklepie z artykułami elektrycznymi) który podłaczycie do zasilacza i do kabla od pompki i przy kazdy właczeniu kompa włacza sie równiez pompka ;) koszt ~10 zł a stresu dużo mniej ;) pzdrłał :lol: Włącznik synchroniczny to się zwie...tyle że ja mam CR'a i zapomniałem molexa podłączyć jak HDD zmieniałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 węże ofc na śmietnik ;) nie czaje ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) Ciekawa sprawa. Ja jak tylko zaczalem bawic sie w WC to mam problem wlasnie ze znikajaca woda z ukladu... Nie wiem co sie dzieje i JAK to sie dzieje, ale raz na okolo 2 miesiace musze dolac do ukladu pelna strzykawke cieczy! Juz raz uklad rozebralem na czesci, wszystkie zlaczki uszczelnilem, bude wylozylem specjalna bibula zeby wysledzic wyciek, ale do niczego to nie doprowadzilo. Jesli do ukladu w jakis sposob zasysa sie powietrze ok, ale jakim cudem znika ciecz, skoro obieg jest zamkniety?? :blink: Edytowane 25 Grudnia 2007 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) nie czaje ? :unsure: węże - czyli to coś w których płynie ciecz ofc - popularny skrót od "of course" czyli z ang. oczywiscie na śmietnik - jak samo mówi za siebie. :wink: - emotka, która "puszcza oczko" ekhm eot Edytowane 25 Grudnia 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 węże - czyli to coś w których płynie ciecz ofc - popularny skrót od "of course" czyli z ang. oczywiscie na śmietnik - jak samo mówi za siebie. icon_wink3.gif - emotka, która "puszcza oczko" ekhm eot boa dusiciel poszedł na śmietnik :lol: Ciekawa sprawa. Ja jak tylko zaczalem bawic sie w WC to mam problem wlasnie ze znikajaca woda z ukladu... Nie wiem co sie dzieje i JAK to sie dzieje, ale raz na okolo 2 miesiace musze dolac do ukladu pelna strzykawke cieczy! Juz raz uklad rozebralem na czesci, wszystkie zlaczki uszczelnilem, bude wylozylem specjalna bibula zeby wysledzic wyciek, ale do niczego to nie doprowadzilo. Jesli do ukladu w jakis sposob zasysa sie powietrze ok, ale jakim cudem znika ciecz, skoro obieg jest zamkniety?? blink.gifczy aby na pewno? może masz gdzieś nieszczelny korek przy trójniku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 nie czaje ? :unsure: węże - czyli to coś w których płynie ciecz ofc - popularny skrót od "of course" czyli z ang. oczywiscie na śmietnik - jak samo mówi za siebie. :wink: - emotka, która "puszcza oczko" ekhm eot Chodziło o to, że to były jakieś tam pierwsze lepsze ze sklepu i tyle czasu były gorące że potem już nie chciały wrócić do pierwotnej postaci, załamywały się częściej etc. ;) musiałem dać nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 powiem wam ze wesoły ten zonk jest ... nei chce mi sie rozkladac chlodzenia poki nie bede zakladal wody na grafe (a to dopiero jak dostane 8800gt) ale to pewnie za miech ... wiec podlozylem tylko pod blok kawalek złozonego recznika papierowego ... 3 dni mineły a na nim ani kropli .. :) hehe BTW ... zakladal ktos F2G na 8800gt? pasuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Cyc to ma zawsze szczęście ze mu nic nie "walnęło" ;)eeee Mnie kiedys wywalilo weza z pompy. W wyniku tego zalalo dwie Barracudy 80GB... Obie do dnie dzisiejszego gdzies tam zyja i dzialaja... :D Dawne dzieje... oj bardzo dawne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 (edytowane) Dla mnie to jest LoL 2007 roku :P : "...sam mam spore doświadczenie w budowie systemów chłodzenia wodnego (zbudowałem już około 6 takich konstrukcji), i mogę śmiało powiedzieć, ... Moja ostatnia konstrukcja wykorzystywała komponenty nie istniejącej już firmy CPC (pewnie zaraz znajdą się puryści, którzy od razu stwierdzą że jej produkty, a konkretniej bloki wodne, można było sobie o kant tyłka potłuc, ale ja kupiłem, złożyłem, i bardzo pozytywnie mimo wszystko się zaskoczyłem)..."==>01 Sie 2007 (elektroda) nie myślałem że ktoś zrobi coś takiego w tych czasach :D Edytowane 31 Grudnia 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 BTW ... zakladal ktos F2G na 8800gt? pasuje? pasuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 no ... to juz minelo troche czasu ;] ale wymienilem uszczelki pod kroccami i juz nie cieknie .. ;] jednoczesie troche przerobilem uklad .. pozbylem sie AC z x800 (nie zeby sie grzal ale raczej dla ciszy) i siedzi na nim F2G... koniec strat na borygo ;] tylko radiator na nb nie chcialo mi sie za mocno czyscic i z grubsza tylko zebralem tamten zielony osad ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...