rzypia Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Witam. Chcę w najbliższej przyszłości zakupić sam toster. wszystkie napędy mam, obudowę i dyski także z tym, że nie wiem czy obudowa nie będzie trochę za mała. więc tak. chcę kupić: ZASILACZ:Amacrox Warrior AX500-A 460W --->224 zł KARTA GRAFIKI: Palit 8800GT ~ 1000 zł PROCESOR: Intel Core2Duo E6750 - 599 zł RAM: chciałbym konfiguracje 2x1gb + 2x512 800mhz?? dobrze? WENTYLATOR NA PROCEK: Scythe Mugen - 149 zł PŁYTA GŁÓWNA: Foxconn P35A-S /Intel P35/ ---> 370 zł proszę o porady odnosnie kupna takiego zestawu. czy cos zmieniac? o i własnie jakie ramy? czy kingstony 667??czy OCZ? czy Korsarze jakies? moze goodramy?prosze o odpowiedz;] i dzięki z góry dodam jeszcze że komputer będize uzywany głownie do gier internetu no i chciałbym go jak najlepiej podkręcic.;] Edytowane 23 Grudnia 2007 przez rzypia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam. Chcę w najbliższej przyszłości zakupić sam toster. wszystkie napędy mam, obudowę i dyski także z tym, że nie wiem czy obudowa nie będzie trochę za mała. więc tak. chcę kupić: ZASILACZ:Amacrox Warrior AX500-A 460W --->224 zł KARTA GRAFIKI: Palit 8800GT ~ 1000 zł PROCESOR: Intel Core2Duo E6750 - 599 zł RAM: chciałbym konfiguracje 2x1gb + 2x512 800mhz?? dobrze? WENTYLATOR NA PROCEK: Scythe Mugen - 149 zł PŁYTA GŁÓWNA: Foxconn P35A-S /Intel P35/ ---> 370 zł proszę o porady odnosnie kupna takiego zestawu. czy cos zmieniac? o i własnie jakie ramy? czy kingstony 667??czy OCZ? czy Korsarze jakies? moze goodramy?prosze o odpowiedz;] i dzięki z góry dodam jeszcze że komputer będize uzywany głownie do gier internetu no i chciałbym go jak najlepiej podkręcic.;] Bardzo fajny zestawik. Co do ramów to przy obecnej cenie wyciepaj te 2x512 i kup 4x1GB Kingston Elpida FSB ~500 (allegro cena 4x60zł :lol2: ) lub troche drozej Corsair TwinX rev 7.1 2x1GB powinny polecieć 550-600MHz (dwa zestawy po 149zł z allgro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzypia Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 ALe czy kingstony 667 na elpidach się opłacają?? nie lepiej OCZ 800mhz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Pawel666 jest loteria ze nawet jak kupisz Kingstony na elpidach i kolega bedzie chciał podkrecac procka na 3,5Ghz to musi z ramów wyciągnąc 895 Mhz i to nie jest pewne ze tyle wyciągnie wiec proponyje OCZ 800MHZ .A 4 gb TO TYLKO JESLI BEDZIE UZYWAŁ WIDNOWSA VISTA! Edytowane 23 Grudnia 2007 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Pawel666 jest loteria ze nawet jak kupisz Kingstony na elpidach i kolega bedzie chciał podkrecac procka na 3,5Ghz to musi z ramów wyciągnąc 895 Mhz i to nie jest pewne ze tyle wyciągnie wiec proponyje OCZ 800MHZ .A 4 gb TO TYLKO JESLI BEDZIE UZYWAŁ WIDNOWSA VISTA!IMHO na 99% polecą na 900 te ELPIDY (skąd info że nie dadzą rady :?:) a ceną zabiją OCZ ;) (2 zestawy po minimum 160-170zł vs 4Elpidy po 60zł chyba że koledze zależy np na kupnie sprzętu w jednym sklepie wtedy to może być OCZ). NA XP wiecznie siedzieć nie bedziemy w dodatku wersja XP 64bit użyje sobie z 4GB (32bit zobaczy około 3GB) no i na koniec to kolega nie napisał jakiego Windosyfa będzie używał :wink: 4GB - Warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Tylko ja kolege znam i wiem jakiego windoswsa bedzie uzywał .A Elpidy przy 900 mhz to jest loteria. Ale Vista jest nadal nie dopracowana i narazie XP jest znacznie lepszy niz Vista Z pytanie skąd to info ze mogą nie pojsc, po rozmowie z bardziej doswiadcoznym uzytkownikiem forum niz ty . I tu wcale nie jest powiedziane ze uzyskamy 900 MHZ Edytowane 23 Grudnia 2007 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Tylko ja kolege znam i wiem jakiego windoswsa bedzie uzywał .A Elpidy przy 900 mhz to jest loteria. Ale Vista jest nadal nie dopracowana i narazie XP jest znacznie lepszy niz Vista Z pytanie skąd to info ze mogą nie pojsc, po rozmowie z bardziej doswiadcoznym uzytkownikiem forum niz ty . I tu wcale nie jest powiedziane ze uzyskamy 900 MHZ Czy ja wiem czy taka loteria (jakieś konkrety moze :?:) - w dziale o pamięciach jakoś je wszyscy chwalą, problemów jest mało i często, gęsto osiągane jest 1000MHz CL5. Równie dobrze OCZ mogą nie pójść na 900MHz :wink: . Obie pamięci IMHO wydajnościowo i pod względem OC są zbliżone więc jeśli nie liczy sie każdej złotówki to można brać OCZ » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Nie jestem żaden "ty" <_< Staram sie do wszystkich odnosić z szacunkiem i tego samego oczekuje od innych. Zdrowych i Wesołych :smile2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Pawel999 Ocz masz 99,9 % ze uzyskasz ponad 900 MHZ a w Kingstonach wcale tak nie jest i jeszcze loteria czy będą na ELPIDACH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Pawel999 Ocz masz 99,9 % ze uzyskasz ponad 900 MHZ a w Kingstonach wcale tak nie jest i jeszcze loteria czy będą na ELPIDACH Co do Kingstonów ELPIDA to pisałem że z allegro a tam są osobne aukcjie tylko z tymi pamięciami - wiadomo jeśli kolega nie chce kupować na allegro tylko wsio w sklepie to lepiej OCZ. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Coś za dużo dziewiątek w twoim poście - jak już to Paweł666 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 A sory z tymi 999 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...