Skocz do zawartości
rzypia

Ocena Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcę w najbliższej przyszłości zakupić sam toster. wszystkie napędy mam, obudowę i dyski także z tym, że nie wiem czy obudowa nie będzie trochę za mała.

więc tak. chcę kupić:

ZASILACZ:Amacrox Warrior AX500-A 460W --->224 zł

KARTA GRAFIKI: Palit 8800GT ~ 1000 zł

PROCESOR: Intel Core2Duo E6750 - 599 zł

RAM: chciałbym konfiguracje 2x1gb + 2x512 800mhz?? dobrze?

WENTYLATOR NA PROCEK: Scythe Mugen - 149 zł

PŁYTA GŁÓWNA: Foxconn P35A-S /Intel P35/ ---> 370 zł

proszę o porady odnosnie kupna takiego zestawu. czy cos zmieniac? o i własnie jakie ramy? czy kingstony 667??czy OCZ? czy Korsarze jakies? moze goodramy?prosze o odpowiedz;] i dzięki z góry dodam jeszcze że komputer będize uzywany głownie do gier internetu no i chciałbym go jak najlepiej podkręcic.;]

Edytowane przez rzypia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chcę w najbliższej przyszłości zakupić sam toster. wszystkie napędy mam, obudowę i dyski także z tym, że nie wiem czy obudowa nie będzie trochę za mała.

więc tak. chcę kupić:

ZASILACZ:Amacrox Warrior AX500-A 460W --->224 zł

KARTA GRAFIKI: Palit 8800GT ~ 1000 zł

PROCESOR: Intel Core2Duo E6750 - 599 zł

RAM: chciałbym konfiguracje 2x1gb + 2x512 800mhz?? dobrze?

WENTYLATOR NA PROCEK: Scythe Mugen - 149 zł

PŁYTA GŁÓWNA: Foxconn P35A-S /Intel P35/ ---> 370 zł

proszę o porady odnosnie kupna takiego zestawu. czy cos zmieniac? o i własnie jakie ramy? czy kingstony 667??czy OCZ? czy Korsarze jakies? moze goodramy?prosze o odpowiedz;] i dzięki z góry dodam jeszcze że komputer będize uzywany głownie do gier internetu no i chciałbym go jak najlepiej podkręcic.;]

Bardzo fajny zestawik. Co do ramów to przy obecnej cenie wyciepaj te 2x512 i kup 4x1GB Kingston Elpida FSB ~500 (allegro cena 4x60zł :lol2: ) lub troche drozej Corsair TwinX rev 7.1 2x1GB powinny polecieć 550-600MHz (dwa zestawy po 149zł z allgro)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawel666 jest loteria ze nawet jak kupisz Kingstony na elpidach i kolega bedzie chciał podkrecac procka na 3,5Ghz to musi z ramów wyciągnąc 895 Mhz i to nie jest pewne ze tyle wyciągnie wiec proponyje OCZ 800MHZ .A 4 gb TO TYLKO JESLI BEDZIE UZYWAŁ WIDNOWSA VISTA!

Edytowane przez mattis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawel666 jest loteria ze nawet jak kupisz Kingstony na elpidach i kolega bedzie chciał podkrecac procka na 3,5Ghz to musi z ramów wyciągnąc 895 Mhz i to nie jest pewne ze tyle wyciągnie wiec proponyje OCZ 800MHZ .A 4 gb TO TYLKO JESLI BEDZIE UZYWAŁ WIDNOWSA VISTA!

IMHO na 99% polecą na 900 te ELPIDY (skąd info że nie dadzą rady :?:) a ceną zabiją OCZ ;) (2 zestawy po minimum 160-170zł vs 4Elpidy po 60zł chyba że koledze zależy np na kupnie sprzętu w jednym sklepie wtedy to może być OCZ). NA XP wiecznie siedzieć nie bedziemy w dodatku wersja XP 64bit użyje sobie z 4GB (32bit zobaczy około 3GB) no i na koniec to kolega nie napisał jakiego Windosyfa będzie używał :wink: 4GB - Warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ja kolege znam i wiem jakiego windoswsa bedzie uzywał .A Elpidy przy 900 mhz to jest loteria. Ale Vista jest nadal nie dopracowana i narazie XP jest znacznie lepszy niz Vista

Z pytanie skąd to info ze mogą nie pojsc, po rozmowie z bardziej doswiadcoznym uzytkownikiem forum niz ty . I tu wcale nie jest powiedziane ze uzyskamy 900 MHZ

Edytowane przez mattis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ja kolege znam i wiem jakiego windoswsa bedzie uzywał .A Elpidy przy 900 mhz to jest loteria. Ale Vista jest nadal nie dopracowana i narazie XP jest znacznie lepszy niz Vista

Z pytanie skąd to info ze mogą nie pojsc, po rozmowie z bardziej doswiadcoznym uzytkownikiem forum niz ty . I tu wcale nie jest powiedziane ze uzyskamy 900 MHZ

Czy ja wiem czy taka loteria (jakieś konkrety moze :?:) - w dziale o pamięciach jakoś je wszyscy chwalą, problemów jest mało i często, gęsto osiągane jest 1000MHz CL5. Równie dobrze OCZ mogą nie pójść na 900MHz :wink: . Obie pamięci IMHO wydajnościowo i pod względem OC są zbliżone więc jeśli nie liczy sie każdej złotówki to można brać OCZ

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Nie jestem żaden "ty" <_< Staram sie do wszystkich odnosić z szacunkiem i tego samego oczekuje od innych.

Zdrowych i Wesołych :smile2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawel999 Ocz masz 99,9 % ze uzyskasz ponad 900 MHZ a w Kingstonach wcale tak nie jest i jeszcze loteria czy będą na ELPIDACH

Co do Kingstonów ELPIDA to pisałem że z allegro a tam są osobne aukcjie tylko z tymi pamięciami - wiadomo jeśli kolega nie chce kupować na allegro tylko wsio w sklepie to lepiej OCZ.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Coś za dużo dziewiątek w twoim poście - jak już to Paweł666 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi